REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon
60 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: GüNüN Duası

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ sonsuz bir hazine gibi bitmesin,çoğalsın daha da sevdikçe,doldursun sarsın çevremi.Düşmanlarımı da sevebileyim.
    BANA ÖYLE BİR DUYGU VER Kİ ne zaman ve hangi ülkede olursa olsun,insanların dertleriyle üzülebileyim,mutluluklarıyla gülebileyim.
    BANA ÖYLE SAĞLIK VER Kİ düşünebileyim,konuşabileyim
    BANA ÖYLE BİLGİ VER Kİ bildikçe bilmediğimi anlayayaım.
    BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Ki ibadet bileyim iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere:'bir şey yapmadım ,anımsamıyorum'diyebileyim.
    BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ herkesten daha çok çalışabileyim.tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına.eşim ve cocuklarımı da mutlu et ki mutluluğu başkalarına da götürebileyim.
    BANA ÖYLE BİR RUH VER Ki canı yanar ,tutuşur,amaçsız bırakma dünyada.hep ulaşmak istediğim hedefe doğru koşabileyim.
    BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ iyi eş baba,anne,iyi komşu,iyi arkadaş,iyi vatandaş olabileyim.
    BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ sukünetin büyük kuvvet olduğunu bulayım,durabileyim,sorabileyim,düşünebileyim.
    BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Ki bir kuruluşun tepe noktasındaki yetkili olsam bile''oradaki işiniz nedir?'' diye soranlara,''memurum''diyebileyim.
    günlük yaşamımda ''ben''yerine,daha çok''sen'' sözcüğünü kullanabileyim.
    mutlu olanlara mutsuzluğumdan,mutsuz olanlara mutluluğumdan söz etmeyeyim.
    BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ birgün yenilip içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem; bu bir düşünce ise düşüncemi,bu bir adım ise ayağımı,bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim.
    BANA ÖYLE BİR ALIŞKANLIK VER Kİ her gece bir an olsun yorganımı başıma çekip kendimi eleştirebileyim.
    BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için karamsarlığa düşmeyeyim.herşeyden aklanmış olarak yaşama yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.
    BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VERKİ düşünebildiğim,yargılayabildiği m,inandığım,kahrolduğum,varolduğum şu anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim.
    BÜTÜN BU BAĞLARIM YAŞAMIMLA İLGİLİ OLANLARDIR.ÖLÜMÜMÜN NEREDE NE ZAMAN
    VE NASIL OLACAĞINI BİLEMEM.

yalnız; BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ yıllar sonra beni hatırlayanlar ''herkese iyilik eden,tüm insanları seven,o düzeyde de sevilen bir kişiydi'' diye konuşsunlar ve ben de huzur içinde olabileyim..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

"Rahman, Rahîm Allah'ın adıyla. Ey Rabbim! Senden yardım istiyorum, sana tevekkül ediyorum, benim işimin zorluğunu azalt! Seferimin meşakkatini kolaylaşdır ve beni hayırla rızıklandır. Benden her türlü şerri defet. Sadrıma inşirah ver. İşimi kolaylaşdır, dilimdeki düğümü çöz. Ey Rabbim, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı ve seninle benim aramda âhiret ve dünyâya müteallik ne varsa cümlesine seni bırakıyorum ve sana emânet ediyorum. Bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü şeylerden muhafaza et! Ey kerem sahibi Rabbim! Beni ve benim berâberimdekileri muhafaza et! Beni ve berâberimdekileri selâmette kıl, beni ve berâberimdekileri Ummedı muhammet ı dogru yola ulaştır ey Rabbim! Ey Rabbim! Sana tevbe etdim, Sana sarıldım, takvayı bana azık olarak ver, günâhımı mağfiret et, her nereye yönelirsem beni hayra yönelt!"AMİN...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allah'ın İsm-i celîli sayesinde ne semâda, ne de yeryüzünde hiç bir şey zarar veremez. O her şeyi işiten, her şeyi hakkıyle bilendir. Yalnız O'na sığınır yalnız O'ndan yardım dileriz.

'Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve beni günahlardan koru; itaatine muvaffak kıl; (sana doğru) güzel bir dönüşü bana nasip eyle; tövbeyle beni temizle; özel korumanla beni destekle; sağlıkla işlerimi düzene koy; mağfiretinin tadını bana tattır; beni affının özgürü, rahmetinin azatlısı kıl;beni ve Ümmedi Muhanmeddi.

amin...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allâh'ım, Sen sözümü duyarsın, yerimi görürsün, gizlimi ve açığımı bilirsin,

hiçbir işim senden gizli kalmaz. Ben, yardım ve kurtuluş dileyen,

huzurunda korkudan titreyerek günahlarını itiraf eden zavallı bir yoksulum.

Bir zavallı kulun olarak Sana yalvarıyor, boynu bükük bir âciz olarak sana iltica ediyor,

huzurunda zilletle eğilmiş bir biçare olarak Sana duâ ediyorum.

Duâmı kabul eyle…

Âmîn... Âmîn... Âmîn..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

RABBİMİZ;

Her şeyi görüp bildiği, her şeyden haberdar olduğu halde her zaman hilmiyle muamele edip, günahlara düşen kullarına ceza vermekte acele etmeyerek onlara defalarca Hakk’a rücû ve teveccüh imkanı lutfeden âlemlerin rabbi Yüce Mevlâmız’a, O’nun üzerimizdeki nimetleri adedince hamd ü sena, biricik rehberimiz, sevgili önderimiz, efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’(s.a.s )ya, nezîh ve pak aile efradına, her biri kulluk kahramanı ve teblîğ sevdalısı ashab-ı güzînine de çöllerdeki kum taneleri sayısınca salât ü selam ediyor, topyekün insanlığın çeşit çeşit buhranlara sürüklenmek istendiği şu zor günlerde içimizdeki hüzün ve tasayı Rabbimiz’e arzediyor ve yüce huzurunda elpençe divan durarak bir kez daha içimizi döküyoruz:
    Ya Rabbena ve Ya İlahena! İçler acısı halimize merhamet buyurup bize de re’fet ve lütufla muamelede bulunmanı ümid ediyor ve diliyoruz. Sana iman etmiş insanlar olmanın izzetini bizim gönüllerimize de duyur! İçine düştüğümüz bir kısım yakışıksız fiillerden dolayı bizi muâheze etmemen ve taksîratımızdan dolayı cezalandırmaman evvel-âhir niyazımızdır. Sen dilediğini yapmaya muktedir yegane Zât, biz ise Sen’in bir kısım günahkar kullarınız; ne olur, cismaniyetin ve hayvaniyetin kirlerinden bizleri de arındır ve sâlih kullarını hususî inayet ve sıyanetinle nasıl te’yîd buyurmuşsan bizi de öyle tutup destekle! Nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin fevkalade ve sürpriz tecellilerle ölmeye yüz tutmuş kalblerimizi ve sönmek üzere olan ruhlarımızı ihya buyur.. maddî-manevî hastalıklarımıza şifa ihsan et.. sinelerimizi paklaştır, gönüllerimizi pür nur eyle.. halimizi salaha erdir; hem öyle erdir ki, ey biricik Mevlamız ve biricik Seyyidimiz, içimizde sadece sâlih düşünceler kalsın ve kalblerimiz fâsit bütün mülahazalardan, hatta onların kırıntılarından bile sıyrılsın!.
    Rabbimiz! Yüce katından öyle bir rida ile biz muhtaç ve müştak kullarını giydir ki, şeytanların ve durma dinlenme bilmeden hep kötülüğü emredip duran nefs-i emmarenin zararlarından emin olabilelim!
    Bizim de Efendimiz, bütün ebrar ve ahyârın da Efendisi olan Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa’(s.a.s)ya, Peygamber hanesinin seçkin fertlerine ve ashâb-ı güzîne salât ü selam ederek bunları Sen’den dileniyoruz. Dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!.."
    AMİN....."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

DUA_
    Biz, kısık sesleriz... minareleri,
    Sen, ezansız bırakma Allah’ım!
    Ya çağır şurda bal yapanlarını,
    Ya kovansız bırakma Allah’ım!
    Mahyasızdır minareler... göğü de,
    Kehkeşansız bırakma Allah’ım!
    Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
    Müslümansız bırakma Allah’ım!
    Bize güç ver... cihad meydanını,
    Pehlivansız bırakma Allah’ım!
    Kahraman bekleyen yığınlarını,
    Kahramansız bırakma Allah’ım!
    Bilelim hasma karşı koymasını,
    Bizi cansız bırakma Allah’ım!
    Yarının yollarında yılları da,
    Ramazansız bırakma Allah’ım!
    Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,
    Ya çobansız bırakma Allah’ım!
    Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;
    Ve vatansız bırakma Allah’ım!
    Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
    Müslümansız bırakma Allah’ım
    amiNNNNNN.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allahım (c.c)
    Senin isimlerinle Sana münacatımı arz ediyor ve onların şefaatine Sana niyaz ediyorum.

*Ey bütün noksan sıfatlardan münezzeh ve müberrâ, bütün kâmil sıfat-ı ezeliyeyi câmi, bütün Esmâ-i Hüsnâsının Müsemmâ-yı Zülcelâli, Vâcibü'l-Vücud ve Vâhid-i Ehad ve yegâne hak mâbud olan Allah (c.c)

*Ey şefkat ve merhametinin eserleri kâinatı dolduran ve Cennet Onun isminin bir cilvesi, saâdet-i ebediye bir lem'ası ve dünyadaki bütün rızık ve nimetler bir katresi olan Rahmân,

*Ey rahmeti herşeyi kuşatan ve kâinattaki bütün in'âmât ve ihsânât, af ve rahmet, şefkat ve merhamet O'nun eseri olan Rahîm,

*Ey ilm-i zâtîsi ezelden ebede herşeyi her şe'niyle beraber ihâta eden ve hiçbir şey, hiçbir zamanda, hiçbir vecihle Onun nûr-u ilminden gizlenemeyen Alîm,

*Ey günahkâr kullarına onca isyanlarına rağmen tevbe ve ricâ kapısını açık bırakıp onları rahmet ve keremiyle rızıklandırmaya devam eden Halîm,

*Ey bütün mevcûdâtı bütün ahvâliyle kabza-i rubûbiyetinde tutan ve hudutsuz sıfat ve isimlerin tecelliyâtı zerreden Arş-ı Âzama kadar her şeyi şe'niyle ihâta eden Azîm,

Sen aczden ve şerikten münezzeh ve mukaddessin. Senden başka ilâh yok ki bize imdad etsin. El-aman, el-aman! Bizi azap ateşinden ve Cehennemden halâs et.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ALLAH'IM
    EY ALEMLERİN RABBİ
    Ey sevgiyi sevgiyle yaratan
    Ey seven sevdiren ve sevindiren
    Ey rahmetin sonsuz kaynağı
    Ey merhametlilerin en merhametlisi
    Ey gönüllerin mutlak hakimi

Ey zatını hamd ile aziz olduğum
    Ey zatını hamdden aciz olduğum
    ben, layıkıyla seni övemem
    SEN övdüğün gibisin kendini
    Seni layıkıyla ancak sen tanırsın
    hamd'im Sana mahsustur sena'm ancak Sanadır
    umudum korkum ve sevdam Sanadır
    özümü Sana çevirdim Sana tutundum
    elimi SANA açtım gönlümü Sana sundum
    beni kovmaz diye kapına geldim , affın boldur diye affına geldim tuttum günahlarımdan yüzüme perde, kulluk edemedim ama lütfuna geldim..

Amin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ey herkes unuttuğunda bizi anan Rabbimiz; yüzümüzü, elimizi, bakışımızı,
    dokunuşumuzu veren Rabbimiz, bizi seni unutanların arasından çıkar al. Bizi
    bizsiz bıraksanda sensiz bırakma. Allah’ım lütfetki gittiğimiz heryere huzur
    ***ürelim. Bölücü değil, birleştirici olalım. Nefret olan yere sevgi, yaralanma
    olan yere affedicilik, kuşku olan yere inanç, ümitsizlik olan yere ümit,
    karanlık olan yere aydınlık, üzüntü olan yere sevinç ***ürmeyi bize lütfet Ya
    Rabbi.
    Allah’ım gönlümüzde olanları, hakkımızda hayır eyle, hakkımızda hayır olanlara
    gönlümüz razı eyle,
    Amin.

Hak olarak indirdiğin Kuranı Kerime olan
    isteğimizi artır. Onun tilavetini gözlerimize nur, içimize şifa kıl.
    Allah’ım kuranı kerimle dilimize hayır söz, yüzümüze güzellik, vücudumuza kuvvet
    ver.
    Allah’ım terazimizi dengele, yolumuzu doğrult, önümüzü aydınlat.
    Amin...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ya rabbi! Yolum döndü dolaştı bir çıkmaza kilitlendi. Şimdi ne yana dönsem uçurum.

Ey ancak kendisinden kurtuluş istenen,kurtuluşu başka yerlerde arayan biz şaşkınlara basiret ver.

Ey bütün mahlukata yumuşaklıkla muamele eden, günahkarlara ceza vermekte acele etmeyen, herşey olup bitmeden bize kendimize dönme iradesi ve gücü ver.

Ey gurbettekilerin sahibi, bu ruh gurbetinde çektiğimiz acılarımızı hafiflet.

Ey çaresizlerin duasına cevap veren, bizi gerçek dua şuuruyla donat.
    İstemeyi bilenlerden eyle

Ey herşeyden, sevgili, bizi gerçek sevgiyi sahtesinden ayırt edebilip
    sahte sevgiye yüz vermeyenlerden eyle.

Ey en iyi can yoldaşı,
    Ey sonsuz ikram sahibi,
    Ey kimsesizlerin kimsesi,
    Ey gönlü kırıklara acıyan,
    Ey itilip kakılmışların izzet kucağı,
    Ey sessiz inleyişlerin imdadına koşan,
    Ey kullarını kötü akıbetlerden sakındıran,
    Ey kırık dökükleri tamir eden ve ihtiyaçları gideren,
    Ey sığınmak isteyenlerin sığınağı!

Bu gurbet, duyarsızlık, hissizlik, itilmişlik, yıkılmışlık, gadre uğramışlık, dışlanmışlık, parçalanmışlık çölünde bizi yalnız bırakma.

Hepimize yeniden derlenip toparlanma fırsatı ver, tekrar birbirimize tutunma şuuru ver.

Bütün insanlığı kucaklayacak ıstırap duyarlılığı ver.

Bizi kendi nefsimizle baş başa bırakma, bizi bir an bile kendi gözetleyiciliğinden, koruyuculuğundan, rehberliğinden ve uyarıcılığından uzak tutma. Ey ...

Seni yeniden düşünmeliyim ...

Bütün sayrılıklarımdan,cahilliklerimden, kirlerimden sıyrılarak
    Sana yeniden yürümeliyim ...

İçimin derinliklerine doğru gövdeleşen karanlıkları Senin ışığına tutunarak kovmalıyım.

Tüm ümitlerimin tükendiği şu anda ruhuma ebedi ışık bağışlayan gölgene sığınmalıyım ...

Dört bir yanımdaki ufuksuzluğu Sana yönelerek aşmalıyım.

Her şeyiyle iflas etmiş bir ümitsizlik kuyusundan, sonsuz
    merhametine tutunarak çıkmalıyım.
    Sana hep taze açılmış bir gül coşkusuyla bakmalıyım ...

Fiziki yanıyla evrende minicik bir nokta bile olmayan
    cismime karşılık, Senin varlığının dünyadaki en şerefli bir temsilcisi olduğumun Bilinciyle yeryüzüne yürümeliyim.

Önüme koyduğun meşru nimetler sofrasının dışına çıkmadan yaşama bilincine ermeliyim.

Ve Seni bütün maddi- manevi çıkarların ötesinde bir coşkuyla ve aşkla sevmeliyim ...

Amin

Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri