Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 6/6 İlkİlk 123456
60 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: GüNüN Duası

Kullanıcı Bilgi Menüsü

YA RAB!
    Bizi kurana aç

Kuranı bize aç

Aklımızı kurana aç

Kuranı aklımıza aç

Kalbimizi kurana aç

Kuranı kalbimize aç

Kuranın manalarını gönlümüze nazil et ya rabbi

Kuranı hayatımıza nazil et ya rabbi

Kuranı aklımıza nazil et ya rabbi

Kuranı sevdamıza nazil et ya rabbi

Kuranı arzumuza nazil et ya rabbi

Kuranı umudumuza nazil et ya rabbi

Kuranı geleceğimize nazil et ya rabbi

Kuranı halimize nazil et ya rabbi

Kuranı bu topraklara nazil et ya rabbi

Kuranı şu sokaklara nazil et yarabbi

Kuranı yavrularımızın hayatına ve hafızasına nazil et ya rabbi

Kuranı bizim hayatımıza nazil et ya rabbi

Ya rabbi kuransız yaşamak izhansız ve imansız yaşamaktır
    Kuransız yaşamak anlamsız yaşamaktır
    Hayatımızın anlamını alma ya rabbi

Hayatımızın anlamını ver ya rabbi

Anlamsız bir hayata mahkûm etme ya rabbi

Sensiz bir hayata mahkûm etme ya rabbi

Allahım sensiz bir hayata mahkûm etme ya rabbi

Ya rabbi fehimimiz izanımız dubara uğradı
    Akıl eden kalbimiz dubara uğradı
    Elimizle öz elimizle akıl eden, fehmeden, fikrenden yerlerimizi yok ettik
    Sen bize nasıl tedebbür edeceğimizi
    Nasıl tezekkür edeceğimizi
    Nasıl taakkul edeceğimizi
    Ve nasıl tefekkür edeceğimizi göster ya rabbi

Tefekkür edecek teakkul edecek tezekkür ve tefekkür edecek yerlerimizi kendi elimizle yok ettirme ya rabbi

"Ya Rabbi! eksenine kuran'ın konulduğu bir hayat ver.

Kuran için adanmış bir hayat ver.

Kuran'la anlam kazanmış bir hayat ver.

Kuran'la ahlaklanmış bir hayat ver.

Ya Rab!
    İçinde bulunduğumuz zaman diliminde destansı iman hamleleri var.
    Bu hamleler bizden şikayetçi oldular ya rab.
    Kuran başka; müslümanlar başka dediler.
    Ve kuran'a dönüp iflah oldular.
    Rabbimiz Kuran'la olan ayrılığımızı hidayetinle son buldur.

Bulanmışlığımızı ve bunalmışlığımızı vahyin soluğuyla soluklandır.

Körelen kalplerimizi vahyin nuru ile aydınlat.

Bu iman kahramanlarına karşı kalplerimize ülfet ver."

Ya rabbi aramızdan muhabbet gitti gideli birbirimize düştük
    Mümin müminin kıymetini bilmez oldu
    Bir zamanlar tırnağımızı feda etmezdik
    Şimdi topumuzu bir tırnağa feda eder olduk
    Ya rabbi muhabbet ver

Ya rabbi ülfet ver

Ya rabbi hikmet ver

Ya rabbi izzetimiz yerlerde sürünüyor izzet ver

Ya rabbi hilkatimizi dağıttık hilkat ver

Ya rabbi aşkımızı dağıttık aşk ver
    Şevk ver

Ya rabbi hasretimiz yok oldu zani oldu hasret ver

Beklenmesi gereken şeyleri bekleyelim ya rabbi

Umulması gereken şeyleri umalım ya rabbi

Yolu gözlenmesi gereken sevgilileri gözleyelim ya rabbi

Eteğimiz önümüzden yırtılmasın
    Eteğimiz arkamızdan yırtılsın ya rabbi

Biz çağın Yusuflarına Züleyhaları musallat etme ya rabbi

Ya rabbi biz karada gemi yapmaya çalışıyoruz
    Bu gemiye bir çivi daha çakmaya çalışıyoruz
    Tuğyan olan yerde tufan olur diyoruz
    Ya rabbi tuğyanın askerlerinden etme
    Tufanın bela olarak indiği değil rahmet olarak geldiğinden kıl ya rabbi

Ya rabbi Nuh’un gemisine binmek
    Böyle bir zamanda rahmet gemisinde olmak demektir,
    Bizi o gemiyi yapanlardan VE binenlerden kıl ya rabbi.

AMİN...AMİN AMİN..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gecelerden sabahalara, karanliklardan güneşlere doğru açilan yüreklerimizin perde araliklarindan süzülen nur katreleriyle geldim kapina!
    Biliyorum, güllerden gecer sana giden yollarI Yakarislarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir.
    Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, Sana kalbimi getirdim.
    Ey kalpleri nuruyla sarip oksayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarimda, kapina geldim.
    "Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahina serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdim, ama biliyorum ne yüzüm var nede hakkim.
    Ögrendim ki dua, asigin masuguna bir haber salmasidir; gözyaslariyla yazilmis bir mektubu. Ve bir bekleyistir, istiyakla, korkuyla, ümitle bekleyis.
    Iste, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemis hesaplarin korkusuyla, titreyen yüreklerimizin bir lahsa umut adina geldik kapina Ah gelebildik mi, bir haber var mi affina dair?
    Acziyeimi alarak koynuma, bir dervis hirkasiyla, sevgili Eyyüb'unün sabrini yüklenerek gelebilmek isterdim kapina!
    Meryem örtülerimle örtünebileseydim Tur Dagindaki o ses bir yanki bulabilseydi ruhumda insanligim adina. Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim.
    Yeri gögü bagrina basan Ey Rabbim!
    Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!
    Rahmetini serp taslasan gönüllere Ey Rabbim!
    Sanadir münacatim, yalniz Sana olsun askim lutfeyle!
    Bir avuç ates böcegi uçuver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize, gecelerimize Ve ne olursan ol gel diyen asiklarin hürmetine, ne olur affeyle!
    Seni aradim durdum gönüllerin yalnizliginda çöllerinin, menzilsiz yollarinda ve bir katre rahmetine muhtaç topraginda. Ah perde, ah sah damarim! Sefkatinin gölgesine siginiyorum Ya Rabbim!
    Hiçligin zerresinden kavrulmaya can attigim demdir. Vedudsun Iltifatina muhtaciz Ya Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatina.
    Dua dua acilirmis Sana giden kapilar. Hüzünlü bir sonbahar günü kapinda yalvarmaya geldim. Senden korkum nar degil, kaybetme korkusudur. Dostu, en sevgiliyi, sila-i rahimi, canani, canda kaybetme korkusu! Umudumsa rizan: iIlahi ente maksudi..
    Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde. Kaldirip basimizi sonsuzluga bakmaya yüzümüz yok! Layik olamadik. Pismanligin dehlizlerinde boguluyorken aglayamadik, derinden sessizce Zayif irademizle, alaca karanlik yüreklerimizle bir damla gözyasi getirebilseydik yürekten, ihlas adina. Biliyorum pismanliklara delil kabul ederdin
    Yüregin zayif noktalarinda mahkum oldum nefsimize. Ya Rabbim! Çikar kelepçelerini o aleyhillanenin Çikar ne olur, dostlarinin hatirina.
    Azad et Ya Rabbim! Süphlerin oyuncagi olmus aklin nezarethanesinden. Kutlu sevdanin gül kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi degil, sirat-i müstakim üzerinde günahlardan nurunla yikanmis olarak yürümeyi nasib eyle.
    Sehirler, evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokulari yükseliyor semaya. Bedenler degil ruhlar ölü. Bizi nurunla dirilmeyi nasib eyle.
    Biz sanemler insa ettik yüreklerimizde göktelenler boyu. . Diz boyu battik çirkefine alemin. Sahte dostlari, riyakar asklari çarparak yüzüne insanligin, Sana kosmayi nasib eyle.
    Tevbe kapilarinin ardina degin açildigi ve meleklerin kanatlariyla yeryüzüne kapandigi günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb askini gönüllerimize nakset.
    Iste can pazarinda canimizi satmaktayiz, bir iltifatin ugruna.
    Gülistaninda renksiz, kokusuz bir yaprak olmayi çok görme.
    Yüce kapinda kitmir olanlardan eyle.
    Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor.
    Dualari semadan çevrilmeyenler adina, geceleri nurlariyla sabahlara çevirenler adina, samimiyeti nakis nakis ömür gergefine isleyenler adina, tevbe ediyor, af diliyoruz dualarimizla
    Ya Rabbim!.. Ben pismanim!.. Ben pismanim!..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ey Rabbim bütün varlı ımı sana teslîm ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yönelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azâbından kaçıp sı ınılacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdi in kitabına ve gönderdi in resulüne îmân etdim ey Rabbim!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Şehadettir arzuhalım nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle şereflendirirmisin bu acizi. RAHMETIMDEN GAZABIMDAN USTUNDUR buyurmuşsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarınız. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiğinde hoş gelsin ve geldiğinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razı ol İnşaALLAH...

AMİN

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mevlananın diliyle sıkıntılı zamanda dua...

"Ya Rabbi!
    Bana ne senin zikrini unutturacak,
    sana sevkimi söndürecek, seni tesbih ederken duydugum lezzeti kesecek bir hastalik;
    ne de beni azdiracak, ser ve kötülügümü artiracak bir sihhat ver."
    Ey Merhamet edenlerin merhametlisi!
    Merhametinle bu duami kabul et.
    (Amin..)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allahım Ne cehenneme dayanabilecek gücüm,ne cennetten uzak kalmaya tahammülüm var.Sen biliyorsun Allahım,bizleri cehennemin den uzak,cennetine ve camaline layık olacak işler yaptır AMİN AMİN AMİN

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hz.Muhammed (s.a.v) ve âline salât eyle ve bizi bu ayda, çizdiğin sınırlarla, koyduğun farzlarla, koştuğun şartlarla ve belirlediğin vakitlerle (günlük) beş namazın vakitlerine vâkıf et.

Bizi namazın yüce mertebelerine ulaşan, erkânını koruyan, onu vaktinde kılan, rükuunu, secdesini ve tüm üstün amellerini kulun ve Resulünün -salavatın ona ve âline olsun- getirdiği gibi en kâmil ve kapsamlı temizlikle, en açık ve belirgin huşuyla yerine getiren kimselerden kıl.amin amin aminn

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Rabb'im!

Beni sana şükreden, Seni anan, Sen'den korkan, Sana itaat eden ve sana yönelen kullarından eyle. Tevbemi kabul et. Günahlarımı affet. Dua'larımı kabul et. İman ve islam-ı sabit kil,kalbime hidayet et,dilime doğruyu konuştur, kalbimdeki kinleri söküp at.amin amin amin..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Başımız dara düşünce, sıkıntılı anlarda ve çaresizlik içindeysek, hemen hemen hepimiz dua ederiz, yakarırız Yaradan'ımıza, yardım isteriz O'ndan. Dua etmek, ruhumuzu ferahlatır, ümitlendirir bizi yeniden, zira biliriz ki, gerçek sevenimiz daima bizimledir ve içtenlikle dilediklerimizi asla geri çevirmez. Sadece dua etmek yetmez elbet, istediklerimize kavuşabilmek için emek sarf etmemiz, çaba harcamamız gerekir, ancak o zaman ve Allah'ın izniyle mümkün olur istenilenler...Dua etmekten asla vazgeçmeyelim. Sadece sıkıntıdayken değil, her nimet için şükredip dua etmek ruhu tazeler, yüreği aydınlatır.

*DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR***
    *DUANIZ OLMASA NE EHEMMİYETİNİZ VARDIR?
    *EĞER ALLAH'I HAKKIYLA TANISAYDINIZ DULARINIZLA DAĞLARI BİLE YERİNDEN OYNATIRDINIZ.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Rabb'imiz, Senden bütün varlığı kuşatan rahmet havuzuna bizi de almanı dileniyoruz; işte kalblerimiz de bu duygularla Senin ulu dergahına yönelmiş bir vaziyette.

Bize merhametinle muamele et.. sürçmelerimizi bağışla.. bütün günahlarımızı ve kusurlarımı yarlığa.. ömrümüzün geri kalan kısmında da bize sıhhat, afiyet ver ve bizleri dupduru ve katışıksız salih ameller işlemeye muvaffak eyle! Dualarımızı kabul buyur ve isteklerimizi geri çevirme!

Amin..

Sayfa 6/6 İlkİlk 123456

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri