Teþekkur: 0
Beðeni: 0
PEYGAMBER DUALARI
Hz. Adem: Hz. Adem ve Havva dünyaya gönderilince hatalarýndan dolayý çok gözyaþý dökerek “ Ey Rabbimiz, biz nefsimize zulmettik, eðer bizi baðýþlamaz ve merhamet etmezsen þüphesiz hüsrana düþenlerden oluruz. (A’raf 7/23)
Hz. Nuh: Hz. Nuh’a uzun zaman zarfýnda pek az kiþi tabi olmasý karþýsýnda “Ya Rabbi maðlup düþtüm bana yardým et “diyerek Allah’a yalvarýr.(Kamer sh.10). Hz. Nuh’a gemiye yerleþtiklerinde þöyle dua etmesi emredilir.”Bizi zalim kavminden kurtaran Allah’a hamdolsun. Ya rabbi, beni bereketli bir yere indir. Sen hayrul Muzazilinsin.(Mü’minun 23/28-29).Zalimlerin helakýndan sonra Hz. Nuh “Ya Rabbi!, þüphesiz (boðulmuþ olan) oðlumda ailemdendir. Senin vaadin ise elbette haktýr, sen hakimler hakimisin.
Hz. Ýbrahim: Hz. Ýbrahim “Ya Rabbi bana hikmet ver ve beni salih kullarýndan ilhak et. Sonra gelenler içinde bana lisaný sýdk (hayýrla anýlmak) nasib et. Beni; daim cennetinin varislerinden kýl. Babamý da baðýþla .Çünkü o sapýtanlardandýr. Ýnsanlarýn diriltilecekleri günde beni mahcup etme. Öyle bir gün ki, o günde ne mal bir fayda verir ne de oðullar. Ancak kim selim bir kalple Allah’ýn huzuruna gelse (o kurtulur). Þuara (26/83-89)
Hz. Lut: Hz. Lut ‘un kavmi günahda ýsrar edince “Ya Rabbi, beni ve ehlimi onlarýn yaptýklarýndan kurtar. Þuara 26/169.Ve kavmi azabý getir de görelim deyince; Ya Rabbi bozguncu kavme karþý bana yardým et.”dedi. Ankebut(29/30)
Hz. Eyyub: Ya Rabbi zarar bana dokundu ve sen Erhamer’rahiminsin (Enbiya 21/83) Kuran’daki diðer bir dua da” Ya Rabbi þeytan beni zorluk ve azaba uðrattý.(sad 38/41).
Hz. Yusuf: Hz. Yusuf zindana atýlmak veya Züleyha’nýn dediðini yapmakla karþý karþýya kalýnca “Ya Rabbi; zindan benim için onlarýn davet ettiðinden daha sevimlidir. Eðer bu kadýnlarýn hilesini benden çevirmezsen onlara meyleder ve cahillerden olurum.(Yusuf 12/33).Hz. Yusuf rüya misal dünya saltanatýna bedel gerçek saadetin olduðu beka alemini ister. Ve Ya Rabbi: bana saltanatla bir nasip verdin ve rüya tabirini öðrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan; sen dünya ve ahirette benim velimsin. Beni müslüman olarak vefat ettir ve salihlere ilhak eyle.(Yusuf 12/101)
Hz. Þuayb: Bu peygamberin kavmi ona tabi olanlarý tehdit edip derler: “Ya bizim yolumuza dönersin ya da sizi bu beldeden çýkaracaðýz”. Hz. Þuayb þöyle dua eder: “Ya Rabbena bizim ile kavmimiz arasýný hak ile aç sen hayrul fatihinsin.” (Araf 7/89)
Hz. Musa: Cenab-ý Hakk Musa (a. s)’a firavuna gidip tebliðde bulunmasýný Beni Ýsrail’i kurtarmasýný ister. Orada Hz. Musa þu meþhur duasýný yapar: “Ya Rabbi kalbime inþirah ver, iþimi kolaylaþtýr, dilimdeki düðümü aç, ta ki sözlerimi anlasýnlar. Bana ehlimden kardeþim Harun’u yardýmcý kýl onunla sýrtýmý kuvvetlendir. Onu iþimde bana ortak kýl. Ta ki sana çokça tesbih edelim ve seni çokça analým. Þüphesiz sen bizi görmektesin.
Hz. Süleyman: “Ya Rabbi beni baðýþla ve benden sonra kimseye nasip olmayacak bir saltanat ver. Þüphesiz sen Vehhab’sýn .(Sad 38/35)
Hz. Süleyman’ýn diðer duasý: “Ya Rabbi bana anneme ve babama ihsan ettiðin nimetine þükretmemi ve razý olacaðýn ameller yapmamý nasip et rahmetinle beni salih kullarýn arasýna kat.(Neml 27/19)
Hz. Yunus: Bu yüce Nebi balýðýn karnýnda þöyle yalvarýr: “Ya Rabbi senden baþka ilah yoktur. Seni tenzih ederim, muhakkak ben zalimlerden olurum .(Enbiya 21/87)
Hz. Zekeriyya: “Ya Rabbi; kemiðim zayýflayýp gevþediði baþ bembeyaz alev gibi tutuþtu, sana dua etmekle de Ey Rabbim hiç bir zaman mahrum olmadým, Ya Rabbi gerçekten ben arkamdan yerime geçecekler hususunda korkmaktayým, karým da kýsýr onun için bana yardýmcý ihsan buyur; bana varis olsun Yakup ailesine varis olsun ve onu ey Rabbim rýzana kavuþtur.(Meryem 19/ 4-6)
Hz. Ýsa: Havarilerin gökten sofra istemelerine karþý Hz. Mesih þöyle dua eder; “Ya Rabbena bize semadan evvelimiz ve ahirimiz için bir bayram ve senden mucize olarak bir sofra indir. Bizi rýzýklandýr, Sen hayru-r razýkýnsýn.(Maide 5/114)
Hz. Muhammed: Kur’an-ý Kerim de Peygamberimiz(s. a. v)’in ve pek çok dualarý zikredilmiþtir. Bu dualarýn hemen hepsi -kul- yani “deki” ifadesi ile baþlamaktadýr.
“-De ki: Ey mülkün sahibi olan Allah’ým, dilediðine mülk verir, dilediðinden çeker alýrsýn, dilediðini aziz eder, dilediðin, zelil kýlarsýn. Bütün hayýr senin elindedir. Çünkü sen her þeye kadirsin, geceyi gündüze sokar, gündüzü geceye dahil edersin, ölüden diri, diriden ölü çýkarýrsýn ve dilediðine hesapsýz rýzýk verirsin.” (Al-I Ýmran 3/26-27)
-Bir iþ veya yere sýdk ile girmek ve çýkmak için de ki; “Ya Rabbi sýdk ile beni girdir ve sýdk ile beni çýkar. Katýndan yardýma bir kuvvet ihsan buyur.” (Ýsra 17/80)..
Allah'ýn Ýsm-i celîli sayesinde ne semâda, ne de yeryüzünde hiç bir þey zarar veremez. O her þeyi iþiten, her þeyi hakkýyle bilendir. Yalnýz O'na sýðýnýr yalnýz O'ndan yardým dileriz.
'Allah’ým, Muhammed ve âline salat eyle ve beni günahlardan koru; itaatine muvaffak kýl; (sana doðru) güzel bir dönüþü bana nasip eyle; tövbeyle beni temizle; özel korumanla beni destekle; saðlýkla iþlerimi düzene koy; maðfiretinin tadýný bana tattýr; beni affýnýn özgürü, rahmetinin azatlýsý kýl;
amin...
Bahtýna düþtük, ey biricik Matlûb'umuz, Maksûd'umuz, Mahbûb'umuz; ne olur, tevbelerimizi kabul, kalblerimizi de ihya buyur! Buyur ki, günahlarýmýzý affedebilecek, yaralarýmýzý sarýp tedavi edebilecek Sen'den baþka hiçbir kimse bilmiyoruz.
Girdiðim yere dürüstlükle girmemi saðla
Çýktýðým yerdende dürüstlükle çýkmamý saðla
Bana TARAFINDAN Hakkýyla güç ver....
rabbim beni hidayetle dosdoðru yola ilet ve her iþimde baþarýlý kýl
amin..
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri