Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 5/6 ÝlkÝlk 123456 SonSon
60 sonuçtan 41 ile 50 arasý

Konu: GüNüN Duasý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

BANA ÖYLE BÝR SEVGÝ VER KÝ sonsuz bir hazine gibi bitmesin,çoðalsýn daha da sevdikçe,doldursun sarsýn çevremi.Düþmanlarýmý da sevebileyim.
    BANA ÖYLE BÝR DUYGU VER KÝ ne zaman ve hangi ülkede olursa olsun,insanlarýn dertleriyle üzülebileyim,mutluluklarýyla gülebileyim.
    BANA ÖYLE SAÐLIK VER KÝ düþünebileyim,konuþabileyim
    BANA ÖYLE BÝLGÝ VER KÝ bildikçe bilmediðimi anlayayaým.
    BANA ÖYLE BÝR ERDEM VER Ki ibadet bileyim iyilik etmeyi ve sevinçten buðulanmýþ gözlerle, teþekkür edenlere:'bir þey yapmadým ,anýmsamýyorum'diyebileyim.
    BANA ÖYLE BÝR GÜÇ VER KÝ herkesten daha çok çalýþabileyim.tutsak düþmeyeyim doðanýn koþullarýna.eþim ve cocuklarýmý da mutlu et ki mutluluðu baþkalarýna da götürebileyim.
    BANA ÖYLE BÝR RUH VER Ki caný yanar ,tutuþur,amaçsýz býrakma dünyada.hep ulaþmak istediðim hedefe doðru koþabileyim.
    BANA ÖYLE BÝR YETENEK VER KÝ iyi eþ baba,anne,iyi komþu,iyi arkadaþ,iyi vatandaþ olabileyim.
    BANA ÖYLE BÝR SABIR VER KÝ sukünetin büyük kuvvet olduðunu bulayým,durabileyim,sorabileyim,düþünebileyim.
    BANA ÖYLE BÝR GÖNÜL VER Ki bir kuruluþun tepe noktasýndaki yetkili olsam bile''oradaki iþiniz nedir?'' diye soranlara,''memurum''diyebileyim.
    günlük yaþamýmda ''ben''yerine,daha çok''sen'' sözcüðünü kullanabileyim.
    mutlu olanlara mutsuzluðumdan,mutsuz olanlara mutluluðumdan söz etmeyeyim.
    BANA ÖYLE BÝR ÝRADE VER KÝ birgün yenilip içimdeki þeytanýn kurallarýna doðru yönelirsem; bu bir düþünce ise düþüncemi,bu bir adým ise ayaðýmý,bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim.
    BANA ÖYLE BÝR ALIÞKANLIK VER KÝ her gece bir an olsun yorganýmý baþýma çekip kendimi eleþtirebileyim.
    BANA ÖYLE BÝR UMUT VER KÝ bugüne kadar yapmýþ olduðum hatalar için karamsarlýða düþmeyeyim.herþeyden aklanmýþ olarak yaþama yeniden baþlamak üzere baðýþlanabileceðimi bileyim.
    BANA ÖYLE BÝR ANLAYIÞ VERKÝ düþünebildiðim,yargýlayabildiði m,inandýðým,kahrolduðum,varolduðum þu anda bu sözleri söyleyebildiðim için þükredebileyim.
    BÜTÜN BU BAÐLARIM YAÞAMIMLA ÝLGÝLÝ OLANLARDIR.ÖLÜMÜMÜN NEREDE NE ZAMAN
    VE NASIL OLACAÐINI BÝLEMEM.

yalnýz; BANA ÖYLE BÝR TALÝH VER KÝ yýllar sonra beni hatýrlayanlar ''herkese iyilik eden,tüm insanlarý seven,o düzeyde de sevilen bir kiþiydi'' diye konuþsunlar ve ben de huzur içinde olabileyim..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

"Rahman, Rahîm Allah'ýn adýyla. Ey Rabbim! Senden yardým istiyorum, sana tevekkül ediyorum, benim iþimin zorluðunu azalt! Seferimin meþakkatini kolaylaþdýr ve beni hayýrla rýzýklandýr. Benden her türlü þerri defet. Sadrýma inþirah ver. Ýþimi kolaylaþdýr, dilimdeki düðümü çöz. Ey Rabbim, kendimi, dinimi, ehlimi, malýmý, akrabamý ve seninle benim aramda âhiret ve dünyâya müteallik ne varsa cümlesine seni býrakýyorum ve sana emânet ediyorum. Bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü þeylerden muhafaza et! Ey kerem sahibi Rabbim! Beni ve benim berâberimdekileri muhafaza et! Beni ve berâberimdekileri selâmette kýl, beni ve berâberimdekileri Ummedý muhammet ý dogru yola ulaþtýr ey Rabbim! Ey Rabbim! Sana tevbe etdim, Sana sarýldým, takvayý bana azýk olarak ver, günâhýmý maðfiret et, her nereye yönelirsem beni hayra yönelt!"AMÝN...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Allah'ýn Ýsm-i celîli sayesinde ne semâda, ne de yeryüzünde hiç bir þey zarar veremez. O her þeyi iþiten, her þeyi hakkýyle bilendir. Yalnýz O'na sýðýnýr yalnýz O'ndan yardým dileriz.

'Allah’ým, Muhammed ve âline salat eyle ve beni günahlardan koru; itaatine muvaffak kýl; (sana doðru) güzel bir dönüþü bana nasip eyle; tövbeyle beni temizle; özel korumanla beni destekle; saðlýkla iþlerimi düzene koy; maðfiretinin tadýný bana tattýr; beni affýnýn özgürü, rahmetinin azatlýsý kýl;beni ve Ümmedi Muhanmeddi.

amin...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Allâh'ým, Sen sözümü duyarsýn, yerimi görürsün, gizlimi ve açýðýmý bilirsin,

hiçbir iþim senden gizli kalmaz. Ben, yardým ve kurtuluþ dileyen,

huzurunda korkudan titreyerek günahlarýný itiraf eden zavallý bir yoksulum.

Bir zavallý kulun olarak Sana yalvarýyor, boynu bükük bir âciz olarak sana iltica ediyor,

huzurunda zilletle eðilmiþ bir biçare olarak Sana duâ ediyorum.

Duâmý kabul eyle…

Âmîn... Âmîn... Âmîn..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

RABBÝMÝZ;

Her þeyi görüp bildiði, her þeyden haberdar olduðu halde her zaman hilmiyle muamele edip, günahlara düþen kullarýna ceza vermekte acele etmeyerek onlara defalarca Hakk’a rücû ve teveccüh imkaný lutfeden âlemlerin rabbi Yüce Mevlâmýz’a, O’nun üzerimizdeki nimetleri adedince hamd ü sena, biricik rehberimiz, sevgili önderimiz, efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’(s.a.s )ya, nezîh ve pak aile efradýna, her biri kulluk kahramaný ve teblîð sevdalýsý ashab-ý güzînine de çöllerdeki kum taneleri sayýsýnca salât ü selam ediyor, topyekün insanlýðýn çeþit çeþit buhranlara sürüklenmek istendiði þu zor günlerde içimizdeki hüzün ve tasayý Rabbimiz’e arzediyor ve yüce huzurunda elpençe divan durarak bir kez daha içimizi döküyoruz:
    Ya Rabbena ve Ya Ýlahena! Ýçler acýsý halimize merhamet buyurup bize de re’fet ve lütufla muamelede bulunmaný ümid ediyor ve diliyoruz. Sana iman etmiþ insanlar olmanýn izzetini bizim gönüllerimize de duyur! Ýçine düþtüðümüz bir kýsým yakýþýksýz fiillerden dolayý bizi muâheze etmemen ve taksîratýmýzdan dolayý cezalandýrmaman evvel-âhir niyazýmýzdýr. Sen dilediðini yapmaya muktedir yegane Zât, biz ise Sen’in bir kýsým günahkar kullarýnýz; ne olur, cismaniyetin ve hayvaniyetin kirlerinden bizleri de arýndýr ve sâlih kullarýný hususî inayet ve sýyanetinle nasýl te’yîd buyurmuþsan bizi de öyle tutup destekle! Nezd-i ulûhiyetinden göndereceðin fevkalade ve sürpriz tecellilerle ölmeye yüz tutmuþ kalblerimizi ve sönmek üzere olan ruhlarýmýzý ihya buyur.. maddî-manevî hastalýklarýmýza þifa ihsan et.. sinelerimizi paklaþtýr, gönüllerimizi pür nur eyle.. halimizi salaha erdir; hem öyle erdir ki, ey biricik Mevlamýz ve biricik Seyyidimiz, içimizde sadece sâlih düþünceler kalsýn ve kalblerimiz fâsit bütün mülahazalardan, hatta onlarýn kýrýntýlarýndan bile sýyrýlsýn!.
    Rabbimiz! Yüce katýndan öyle bir rida ile biz muhtaç ve müþtak kullarýný giydir ki, þeytanlarýn ve durma dinlenme bilmeden hep kötülüðü emredip duran nefs-i emmarenin zararlarýndan emin olabilelim!
    Bizim de Efendimiz, bütün ebrar ve ahyârýn da Efendisi olan Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa’(s.a.s)ya, Peygamber hanesinin seçkin fertlerine ve ashâb-ý güzîne salât ü selam ederek bunlarý Sen’den dileniyoruz. Dualarýmýzý kabul buyur Rabbimiz!.."
    AMÝN....."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

DUA_
    Biz, kýsýk sesleriz... minareleri,
    Sen, ezansýz býrakma Allah’ým!
    Ya çaðýr þurda bal yapanlarýný,
    Ya kovansýz býrakma Allah’ým!
    Mahyasýzdýr minareler... göðü de,
    Kehkeþansýz býrakma Allah’ým!
    Müslümanlýkla yoðrulan yurdu,
    Müslümansýz býrakma Allah’ým!
    Bize güç ver... cihad meydanýný,
    Pehlivansýz býrakma Allah’ým!
    Kahraman bekleyen yýðýnlarýný,
    Kahramansýz býrakma Allah’ým!
    Bilelim hasma karþý koymasýný,
    Bizi cansýz býrakma Allah’ým!
    Yarýnýn yollarýnda yýllarý da,
    Ramazansýz býrakma Allah’ým!
    Ya daðýt kimsesiz kalan sürünü,
    Ya çobansýz býrakma Allah’ým!
    Bizi sen sevgisiz, susuz, havasýz;
    Ve vatansýz býrakma Allah’ým!
    Müslümanlýkla yoðrulan yurdu,
    Müslümansýz býrakma Allah’ým
    amiNNNNNN.....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Allahým (c.c)
    Senin isimlerinle Sana münacatýmý arz ediyor ve onlarýn þefaatine Sana niyaz ediyorum.

*Ey bütün noksan sýfatlardan münezzeh ve müberrâ, bütün kâmil sýfat-ý ezeliyeyi câmi, bütün Esmâ-i Hüsnâsýnýn Müsemmâ-yý Zülcelâli, Vâcibü'l-Vücud ve Vâhid-i Ehad ve yegâne hak mâbud olan Allah (c.c)

*Ey þefkat ve merhametinin eserleri kâinatý dolduran ve Cennet Onun isminin bir cilvesi, saâdet-i ebediye bir lem'asý ve dünyadaki bütün rýzýk ve nimetler bir katresi olan Rahmân,

*Ey rahmeti herþeyi kuþatan ve kâinattaki bütün in'âmât ve ihsânât, af ve rahmet, þefkat ve merhamet O'nun eseri olan Rahîm,

*Ey ilm-i zâtîsi ezelden ebede herþeyi her þe'niyle beraber ihâta eden ve hiçbir þey, hiçbir zamanda, hiçbir vecihle Onun nûr-u ilminden gizlenemeyen Alîm,

*Ey günahkâr kullarýna onca isyanlarýna raðmen tevbe ve ricâ kapýsýný açýk býrakýp onlarý rahmet ve keremiyle rýzýklandýrmaya devam eden Halîm,

*Ey bütün mevcûdâtý bütün ahvâliyle kabza-i rubûbiyetinde tutan ve hudutsuz sýfat ve isimlerin tecelliyâtý zerreden Arþ-ý Âzama kadar her þeyi þe'niyle ihâta eden Azîm,

Sen aczden ve þerikten münezzeh ve mukaddessin. Senden baþka ilâh yok ki bize imdad etsin. El-aman, el-aman! Bizi azap ateþinden ve Cehennemden halâs et.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ALLAH'IM
    EY ALEMLERÝN RABBÝ
    Ey sevgiyi sevgiyle yaratan
    Ey seven sevdiren ve sevindiren
    Ey rahmetin sonsuz kaynaðý
    Ey merhametlilerin en merhametlisi
    Ey gönüllerin mutlak hakimi

Ey zatýný hamd ile aziz olduðum
    Ey zatýný hamdden aciz olduðum
    ben, layýkýyla seni övemem
    SEN övdüðün gibisin kendini
    Seni layýkýyla ancak sen tanýrsýn
    hamd'im Sana mahsustur sena'm ancak Sanadýr
    umudum korkum ve sevdam Sanadýr
    özümü Sana çevirdim Sana tutundum
    elimi SANA açtým gönlümü Sana sundum
    beni kovmaz diye kapýna geldim , affýn boldur diye affýna geldim tuttum günahlarýmdan yüzüme perde, kulluk edemedim ama lütfuna geldim..

Amin

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ey herkes unuttuðunda bizi anan Rabbimiz; yüzümüzü, elimizi, bakýþýmýzý,
    dokunuþumuzu veren Rabbimiz, bizi seni unutanlarýn arasýndan çýkar al. Bizi
    bizsiz býraksanda sensiz býrakma. Allah’ým lütfetki gittiðimiz heryere huzur
    ***ürelim. Bölücü deðil, birleþtirici olalým. Nefret olan yere sevgi, yaralanma
    olan yere affedicilik, kuþku olan yere inanç, ümitsizlik olan yere ümit,
    karanlýk olan yere aydýnlýk, üzüntü olan yere sevinç ***ürmeyi bize lütfet Ya
    Rabbi.
    Allah’ým gönlümüzde olanlarý, hakkýmýzda hayýr eyle, hakkýmýzda hayýr olanlara
    gönlümüz razý eyle,
    Amin.

Hak olarak indirdiðin Kuraný Kerime olan
    isteðimizi artýr. Onun tilavetini gözlerimize nur, içimize þifa kýl.
    Allah’ým kuraný kerimle dilimize hayýr söz, yüzümüze güzellik, vücudumuza kuvvet
    ver.
    Allah’ým terazimizi dengele, yolumuzu doðrult, önümüzü aydýnlat.
    Amin...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ya rabbi! Yolum döndü dolaþtý bir çýkmaza kilitlendi. Þimdi ne yana dönsem uçurum.

Ey ancak kendisinden kurtuluþ istenen,kurtuluþu baþka yerlerde arayan biz þaþkýnlara basiret ver.

Ey bütün mahlukata yumuþaklýkla muamele eden, günahkarlara ceza vermekte acele etmeyen, herþey olup bitmeden bize kendimize dönme iradesi ve gücü ver.

Ey gurbettekilerin sahibi, bu ruh gurbetinde çektiðimiz acýlarýmýzý hafiflet.

Ey çaresizlerin duasýna cevap veren, bizi gerçek dua þuuruyla donat.
    Ýstemeyi bilenlerden eyle

Ey herþeyden, sevgili, bizi gerçek sevgiyi sahtesinden ayýrt edebilip
    sahte sevgiye yüz vermeyenlerden eyle.

Ey en iyi can yoldaþý,
    Ey sonsuz ikram sahibi,
    Ey kimsesizlerin kimsesi,
    Ey gönlü kýrýklara acýyan,
    Ey itilip kakýlmýþlarýn izzet kucaðý,
    Ey sessiz inleyiþlerin imdadýna koþan,
    Ey kullarýný kötü akýbetlerden sakýndýran,
    Ey kýrýk dökükleri tamir eden ve ihtiyaçlarý gideren,
    Ey sýðýnmak isteyenlerin sýðýnaðý!

Bu gurbet, duyarsýzlýk, hissizlik, itilmiþlik, yýkýlmýþlýk, gadre uðramýþlýk, dýþlanmýþlýk, parçalanmýþlýk çölünde bizi yalnýz býrakma.

Hepimize yeniden derlenip toparlanma fýrsatý ver, tekrar birbirimize tutunma þuuru ver.

Bütün insanlýðý kucaklayacak ýstýrap duyarlýlýðý ver.

Bizi kendi nefsimizle baþ baþa býrakma, bizi bir an bile kendi gözetleyiciliðinden, koruyuculuðundan, rehberliðinden ve uyarýcýlýðýndan uzak tutma. Ey ...

Seni yeniden düþünmeliyim ...

Bütün sayrýlýklarýmdan,cahilliklerimden, kirlerimden sýyrýlarak
    Sana yeniden yürümeliyim ...

Ýçimin derinliklerine doðru gövdeleþen karanlýklarý Senin ýþýðýna tutunarak kovmalýyým.

Tüm ümitlerimin tükendiði þu anda ruhuma ebedi ýþýk baðýþlayan gölgene sýðýnmalýyým ...

Dört bir yanýmdaki ufuksuzluðu Sana yönelerek aþmalýyým.

Her þeyiyle iflas etmiþ bir ümitsizlik kuyusundan, sonsuz
    merhametine tutunarak çýkmalýyým.
    Sana hep taze açýlmýþ bir gül coþkusuyla bakmalýyým ...

Fiziki yanýyla evrende minicik bir nokta bile olmayan
    cismime karþýlýk, Senin varlýðýnýn dünyadaki en þerefli bir temsilcisi olduðumun Bilinciyle yeryüzüne yürümeliyim.

Önüme koyduðun meþru nimetler sofrasýnýn dýþýna çýkmadan yaþama bilincine ermeliyim.

Ve Seni bütün maddi- manevi çýkarlarýn ötesinde bir coþkuyla ve aþkla sevmeliyim ...

Amin

Sayfa 5/6 ÝlkÝlk 123456 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri