Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 6/6 ÝlkÝlk 123456
60 sonuçtan 51 ile 60 arasý

Konu: GüNüN Duasý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

YA RAB!
    Bizi kurana aç

Kuraný bize aç

Aklýmýzý kurana aç

Kuraný aklýmýza aç

Kalbimizi kurana aç

Kuraný kalbimize aç

Kuranýn manalarýný gönlümüze nazil et ya rabbi

Kuraný hayatýmýza nazil et ya rabbi

Kuraný aklýmýza nazil et ya rabbi

Kuraný sevdamýza nazil et ya rabbi

Kuraný arzumuza nazil et ya rabbi

Kuraný umudumuza nazil et ya rabbi

Kuraný geleceðimize nazil et ya rabbi

Kuraný halimize nazil et ya rabbi

Kuraný bu topraklara nazil et ya rabbi

Kuraný þu sokaklara nazil et yarabbi

Kuraný yavrularýmýzýn hayatýna ve hafýzasýna nazil et ya rabbi

Kuraný bizim hayatýmýza nazil et ya rabbi

Ya rabbi kuransýz yaþamak izhansýz ve imansýz yaþamaktýr
    Kuransýz yaþamak anlamsýz yaþamaktýr
    Hayatýmýzýn anlamýný alma ya rabbi

Hayatýmýzýn anlamýný ver ya rabbi

Anlamsýz bir hayata mahkûm etme ya rabbi

Sensiz bir hayata mahkûm etme ya rabbi

Allahým sensiz bir hayata mahkûm etme ya rabbi

Ya rabbi fehimimiz izanýmýz dubara uðradý
    Akýl eden kalbimiz dubara uðradý
    Elimizle öz elimizle akýl eden, fehmeden, fikrenden yerlerimizi yok ettik
    Sen bize nasýl tedebbür edeceðimizi
    Nasýl tezekkür edeceðimizi
    Nasýl taakkul edeceðimizi
    Ve nasýl tefekkür edeceðimizi göster ya rabbi

Tefekkür edecek teakkul edecek tezekkür ve tefekkür edecek yerlerimizi kendi elimizle yok ettirme ya rabbi

"Ya Rabbi! eksenine kuran'ýn konulduðu bir hayat ver.

Kuran için adanmýþ bir hayat ver.

Kuran'la anlam kazanmýþ bir hayat ver.

Kuran'la ahlaklanmýþ bir hayat ver.

Ya Rab!
    Ýçinde bulunduðumuz zaman diliminde destansý iman hamleleri var.
    Bu hamleler bizden þikayetçi oldular ya rab.
    Kuran baþka; müslümanlar baþka dediler.
    Ve kuran'a dönüp iflah oldular.
    Rabbimiz Kuran'la olan ayrýlýðýmýzý hidayetinle son buldur.

Bulanmýþlýðýmýzý ve bunalmýþlýðýmýzý vahyin soluðuyla soluklandýr.

Körelen kalplerimizi vahyin nuru ile aydýnlat.

Bu iman kahramanlarýna karþý kalplerimize ülfet ver."

Ya rabbi aramýzdan muhabbet gitti gideli birbirimize düþtük
    Mümin müminin kýymetini bilmez oldu
    Bir zamanlar týrnaðýmýzý feda etmezdik
    Þimdi topumuzu bir týrnaða feda eder olduk
    Ya rabbi muhabbet ver

Ya rabbi ülfet ver

Ya rabbi hikmet ver

Ya rabbi izzetimiz yerlerde sürünüyor izzet ver

Ya rabbi hilkatimizi daðýttýk hilkat ver

Ya rabbi aþkýmýzý daðýttýk aþk ver
    Þevk ver

Ya rabbi hasretimiz yok oldu zani oldu hasret ver

Beklenmesi gereken þeyleri bekleyelim ya rabbi

Umulmasý gereken þeyleri umalým ya rabbi

Yolu gözlenmesi gereken sevgilileri gözleyelim ya rabbi

Eteðimiz önümüzden yýrtýlmasýn
    Eteðimiz arkamýzdan yýrtýlsýn ya rabbi

Biz çaðýn Yusuflarýna Züleyhalarý musallat etme ya rabbi

Ya rabbi biz karada gemi yapmaya çalýþýyoruz
    Bu gemiye bir çivi daha çakmaya çalýþýyoruz
    Tuðyan olan yerde tufan olur diyoruz
    Ya rabbi tuðyanýn askerlerinden etme
    Tufanýn bela olarak indiði deðil rahmet olarak geldiðinden kýl ya rabbi

Ya rabbi Nuh’un gemisine binmek
    Böyle bir zamanda rahmet gemisinde olmak demektir,
    Bizi o gemiyi yapanlardan VE binenlerden kýl ya rabbi.

AMÝN...AMÝN AMÝN..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Gecelerden sabahalara, karanliklardan güneþlere doðru açilan yüreklerimizin perde araliklarindan süzülen nur katreleriyle geldim kapina!
    Biliyorum, güllerden gecer sana giden yollarI Yakarislarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir.
    Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, Sana kalbimi getirdim.
    Ey kalpleri nuruyla sarip oksayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarimda, kapina geldim.
    "Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahina serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdim, ama biliyorum ne yüzüm var nede hakkim.
    Ögrendim ki dua, asigin masuguna bir haber salmasidir; gözyaslariyla yazilmis bir mektubu. Ve bir bekleyistir, istiyakla, korkuyla, ümitle bekleyis.
    Iste, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemis hesaplarin korkusuyla, titreyen yüreklerimizin bir lahsa umut adina geldik kapina Ah gelebildik mi, bir haber var mi affina dair?
    Acziyeimi alarak koynuma, bir dervis hirkasiyla, sevgili Eyyüb'unün sabrini yüklenerek gelebilmek isterdim kapina!
    Meryem örtülerimle örtünebileseydim Tur Dagindaki o ses bir yanki bulabilseydi ruhumda insanligim adina. Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim.
    Yeri gögü bagrina basan Ey Rabbim!
    Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!
    Rahmetini serp taslasan gönüllere Ey Rabbim!
    Sanadir münacatim, yalniz Sana olsun askim lutfeyle!
    Bir avuç ates böcegi uçuver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize, gecelerimize Ve ne olursan ol gel diyen asiklarin hürmetine, ne olur affeyle!
    Seni aradim durdum gönüllerin yalnizliginda çöllerinin, menzilsiz yollarinda ve bir katre rahmetine muhtaç topraginda. Ah perde, ah sah damarim! Sefkatinin gölgesine siginiyorum Ya Rabbim!
    Hiçligin zerresinden kavrulmaya can attigim demdir. Vedudsun Iltifatina muhtaciz Ya Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatina.
    Dua dua acilirmis Sana giden kapilar. Hüzünlü bir sonbahar günü kapinda yalvarmaya geldim. Senden korkum nar degil, kaybetme korkusudur. Dostu, en sevgiliyi, sila-i rahimi, canani, canda kaybetme korkusu! Umudumsa rizan: iIlahi ente maksudi..
    Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde. Kaldirip basimizi sonsuzluga bakmaya yüzümüz yok! Layik olamadik. Pismanligin dehlizlerinde boguluyorken aglayamadik, derinden sessizce Zayif irademizle, alaca karanlik yüreklerimizle bir damla gözyasi getirebilseydik yürekten, ihlas adina. Biliyorum pismanliklara delil kabul ederdin
    Yüregin zayif noktalarinda mahkum oldum nefsimize. Ya Rabbim! Çikar kelepçelerini o aleyhillanenin Çikar ne olur, dostlarinin hatirina.
    Azad et Ya Rabbim! Süphlerin oyuncagi olmus aklin nezarethanesinden. Kutlu sevdanin gül kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi degil, sirat-i müstakim üzerinde günahlardan nurunla yikanmis olarak yürümeyi nasib eyle.
    Sehirler, evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokulari yükseliyor semaya. Bedenler degil ruhlar ölü. Bizi nurunla dirilmeyi nasib eyle.
    Biz sanemler insa ettik yüreklerimizde göktelenler boyu. . Diz boyu battik çirkefine alemin. Sahte dostlari, riyakar asklari çarparak yüzüne insanligin, Sana kosmayi nasib eyle.
    Tevbe kapilarinin ardina degin açildigi ve meleklerin kanatlariyla yeryüzüne kapandigi günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb askini gönüllerimize nakset.
    Iste can pazarinda canimizi satmaktayiz, bir iltifatin ugruna.
    Gülistaninda renksiz, kokusuz bir yaprak olmayi çok görme.
    Yüce kapinda kitmir olanlardan eyle.
    Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor.
    Dualari semadan çevrilmeyenler adina, geceleri nurlariyla sabahlara çevirenler adina, samimiyeti nakis nakis ömür gergefine isleyenler adina, tevbe ediyor, af diliyoruz dualarimizla
    Ya Rabbim!.. Ben pismanim!.. Ben pismanim!..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ey Rabbim bütün varlý ýmý sana teslîm ettim, iþimin tasarrufunu sana havale ettim, yöneliþim sanadýr, korkum da ancak sendendir, senin azâbýndan kaçýp sý ýnýlacak ancak yine senin rahmetindir. Ýndirdi in kitabýna ve gönderdi in resulüne îmân etdim ey Rabbim!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Þehadettir arzuhalým nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle þereflendirirmisin bu acizi. RAHMETIMDEN GAZABIMDAN USTUNDUR buyurmuþsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarýnýz. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiðinde hoþ gelsin ve geldiðinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razý ol ÝnþaALLAH...

AMÝN

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Mevlananýn diliyle sýkýntýlý zamanda dua...

"Ya Rabbi!
    Bana ne senin zikrini unutturacak,
    sana sevkimi söndürecek, seni tesbih ederken duydugum lezzeti kesecek bir hastalik;
    ne de beni azdiracak, ser ve kötülügümü artiracak bir sihhat ver."
    Ey Merhamet edenlerin merhametlisi!
    Merhametinle bu duami kabul et.
    (Amin..)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Allahým Ne cehenneme dayanabilecek gücüm,ne cennetten uzak kalmaya tahammülüm var.Sen biliyorsun Allahým,bizleri cehennemin den uzak,cennetine ve camaline layýk olacak iþler yaptýr AMÝN AMÝN AMÝN

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hz.Muhammed (s.a.v) ve âline salât eyle ve bizi bu ayda, çizdiðin sýnýrlarla, koyduðun farzlarla, koþtuðun þartlarla ve belirlediðin vakitlerle (günlük) beþ namazýn vakitlerine vâkýf et.

Bizi namazýn yüce mertebelerine ulaþan, erkânýný koruyan, onu vaktinde kýlan, rükuunu, secdesini ve tüm üstün amellerini kulun ve Resulünün -salavatýn ona ve âline olsun- getirdiði gibi en kâmil ve kapsamlý temizlikle, en açýk ve belirgin huþuyla yerine getiren kimselerden kýl.amin amin aminn

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Rabb'im!

Beni sana þükreden, Seni anan, Sen'den korkan, Sana itaat eden ve sana yönelen kullarýndan eyle. Tevbemi kabul et. Günahlarýmý affet. Dua'larýmý kabul et. Ýman ve islam-ý sabit kil,kalbime hidayet et,dilime doðruyu konuþtur, kalbimdeki kinleri söküp at.amin amin amin..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Baþýmýz dara düþünce, sýkýntýlý anlarda ve çaresizlik içindeysek, hemen hemen hepimiz dua ederiz, yakarýrýz Yaradan'ýmýza, yardým isteriz O'ndan. Dua etmek, ruhumuzu ferahlatýr, ümitlendirir bizi yeniden, zira biliriz ki, gerçek sevenimiz daima bizimledir ve içtenlikle dilediklerimizi asla geri çevirmez. Sadece dua etmek yetmez elbet, istediklerimize kavuþabilmek için emek sarf etmemiz, çaba harcamamýz gerekir, ancak o zaman ve Allah'ýn izniyle mümkün olur istenilenler...Dua etmekten asla vazgeçmeyelim. Sadece sýkýntýdayken deðil, her nimet için þükredip dua etmek ruhu tazeler, yüreði aydýnlatýr.

*DUA MÜMÝNÝN SÝLAHIDIR***
    *DUANIZ OLMASA NE EHEMMÝYETÝNÝZ VARDIR?
    *EÐER ALLAH'I HAKKIYLA TANISAYDINIZ DULARINIZLA DAÐLARI BÝLE YERÝNDEN OYNATIRDINIZ.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Rabb'imiz, Senden bütün varlýðý kuþatan rahmet havuzuna bizi de almaný dileniyoruz; iþte kalblerimiz de bu duygularla Senin ulu dergahýna yönelmiþ bir vaziyette.

Bize merhametinle muamele et.. sürçmelerimizi baðýþla.. bütün günahlarýmýzý ve kusurlarýmý yarlýða.. ömrümüzün geri kalan kýsmýnda da bize sýhhat, afiyet ver ve bizleri dupduru ve katýþýksýz salih ameller iþlemeye muvaffak eyle! Dualarýmýzý kabul buyur ve isteklerimizi geri çevirme!

Amin..

Sayfa 6/6 ÝlkÝlk 123456

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri