Selam
Sorun şimdilik çözüldü.Bu sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için:
Microsoft sitesinden sistemime uygun win10 indirdim.(ben flash bellek kullandım isteğen dvd kullanabilir iso dosyası olarak.)
Bunun için temiz fat32 biçimlendirilmiş flash bellek kullandım.
Açılışta usb ile açtım normal win 10 yüklemesi yaptım.Tabii yükleme yapılırken eski sistem format yedi.Kurulum tamamlanınca daha önceden yükseltme yaptığımdan ve orjinal lisanslama yapıldığından internete bağlanınca ürün etkinleştirilmesi otomatik yapıldı.Bu yöntem ürün yükseltme yapılmış sistemler için geçerli.Yani önce yükseltme sonra format atarak temiz kurulum yapıldı.
Bu arada eski sistemle ilgili hiç bir şey saklamadım.temiz bir yükleme oldu kanımca. Ayrıca bazı sitelerde win 10 kullanımı yükseltme ile tanınan lisansın bir yıl süre ile sınırlı olduğu yazıyor.Fakat anladığım kadarıyla orjinal önceki sürümlere sahip sistemlerin bir yıl içinde yükseltme hakkı tanınmış.Bir yıl muhabbeti ordan geliyor.Yükseltme yapılınca sınırsız full sürüm oluyor.Yani kısıtlama yok.(şahsi fikrim-anladığım).
Şimdilik sorun görünmüyor.(office haricinde, satın al deyip duruyor-Deneme sürümü )
Herkese teşekkürler

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri