FİLİSTİN'DE BIÇAK SIRTINDA ATEŞKES!..

Rakip Filistinli siyasi gruplar Hamas ve El Fetih, Gazze Şeridi'nde süren çatışmaların son bulması için ateşkes ilan ettiklerini açıkladı:




Önce Hamas tarafından duyurulan ateşkesi El Fetih yetkilileri de doğruladı.


Hamas, ateşkesin silahlı tüm Filistin gruplar için geçerli olduğunu bildirdi.


Ayrıca silahlı kişilerin Gazze ve Batı Şeria sokaklarından çekilmelerinin istendiği belirtildi.


Ancak anlaşma haberine karşın Gazze'de çatışmalar akşam saatlerinde de sürdü.


El Fetih'in ve Filistin Yönetimi'nin lideri Mahmud Abbas'ın hem başkanlık hem de parlamento için seçimlere gidileceğini açıklaması sonrası şiddetlenen çatışmalarda dün iki kişi ölmüştü.


Dünkü çatışmalar sırasında Mahmud Abbas'ın Gazze'deki ofisine havan topuyla ateş açılmış, Hamas üyesi Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar'ın konvoyuna da saldırı düzenlenmişti.


Zahar ise son gelişmeler sonrası El Fetih'i 'darbe yapmakla' suçlamıştı.


Hamas seçimlere katılmayacağını açıklarken; Mahmud Abbas'a bağlı güçlerin, Hamas'ın idaresindeki hükümete bağlı iki bakanlık binasını işgal ettikleri yönünde haberler geliyor.


Ocak ayında yapılan seçimlerde zafer elde eden Hamas, Batı'nın ekonomik boykotuyla karşı karşıya.


Filistin Parlamentosu 4 yıllık bir süre için seçilmişti ancak ABD ve İngiltere Mahmud Abbas'ın seçime gidilmesi kararını destekliyor.