Görme engelli çocuklarýn ailelerine online eðitim Türkiye’de ilk kez Turkcell Akademi’de
Engellilere yönelik pek çok uygulamaya ve eðitime imza atan Turkcell Akademi, görme engelli çocuklarýn ebeveynleri için hazýrladýðý online eðitim videolarýný tüm Türkiye’yle ücretsiz olarak paylaþýyor. Farkýndalýk yaratacak eðitim videolarý sayesinde anne-babalar, görme engelli çocuklarýn ihtiyaç duyduklarý özel eðitime katkýda bulunabilecek; çocuklarýnýn güçlü ve zayýf olduklarý yönleri keþfederek becerileri konusunda saðlýklý yönlendirmeler yapabilecekler.
Görme engelli çocuða sahip ebeveynlerin çocuklarýný eðitmek için bilgi alabilecekleri kaynak azlýðýný fark eden Turkcell Akademi, tüm Türkiye’nin ücretsiz olarak yararlanabileceði online videolar hazýrladý. Görme engelli çocuklarýn biliþsel, davranýþsal, sosyal geliþimleri için özellikle anne-babalarýnýn bilinçlendirilmesi gerekliliði ile yola çýkan Turkcell Akademi’nin oluþturduðu eðitim videolarý Türkiye’de ilk olma özelliði taþýyor.
Turkcell Akademi sunduðu bu hizmetle ebeveynlere, çocuklarýnýn hayatlarýný daha iyi sürdürebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarýný kendi baþlarýna karþýlayabilmeleri için farklý yöntemler kullanmalarý gerektiði ve bu yönetmelerin neler olduðu konusunda farkýndalýk kazandýrmayý amaçlýyor. Böylece anne-babalar çocuklarýnýn ihtiyacý olan özel eðitim konusunda daha saðlýklý yönlendirmeler yapabilecek ve onlarýn sosyal hayatta daha aktif bireyler olmalarýný saðlayabilecekler. Turkcell Akademi bünyesinde “Erken Eðitimin Önemi”, “Biliþsel Geliþim”, “Dil Geliþimi”, “Sosyal Duygusal Geliþim”, “Psikomotor Geliþim”, “Öz Bakým Becerileri”, “Günlük Yaþam Becerileri”, “Baðýmsýz Hareket Becerileri” baþlýklarýndan oluþan 16 video yer alýyor.
Banu Ýþçi Sezen: “Engelli istihdamýna ve eðitimine teknolojimiz ile destek veriyoruz”
Turkcell’in her zaman engellilerin yanýnda olduðunu ve bu konuda teknolojiyi sonuna kadar kullandýðýný vurgulayan Turkcell Akademi Grup Baþkaný Banu Ýþçi Sezen, “Turkcell’in engellilerin istihdamýna, eðitimine ve günlük hayatta engelleri ortadan kaldýrmalarýna yönelik çalýþmalarýný Turkcell Akademi altýnda yer alan “Engelsiz Eðitim” kategorimizle desteklemekten ve tüm Türkiye’de farkýndalýk yaratmaya devam etmekten dolayý büyük mutluluk duyuyoruz. Görme engelli bireylerin topluma kazandýrýlmasýnýn çocukluk döneminde baþladýðýnýn bilinciyle hareket ederken aileler ile birlikte kurumlara da önemli görevler düþüyor. Engelli çocuða sahip ebeveynlerin, çocuklarýnýn bilgi ve becerilerini geliþtirebilecekleri konularda çocuklarýný eðitebilmek teknolojinin gücüyle mümkün. Turkcell Akademi’ye eklenen 16 videodan oluþan bu deðerli eðitimlerin çok önemli bir kaynak olduðu düþüncesindeyim. Görme engelli çocuða sahip ebeveynler bu online eðitimlerle çocuklarýnýn biliþsel, davranýþsal, sosyal geliþimleri için neler yapmalarý gerektiðini Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. üzerinden artýk kolayca öðrenebilecekler.”
Anne-babalar eðitilecek, çocuklar kendi ihtiyaçlarýný karþýlayacak
Özel eðitim uzmaný Canan Çam Yücel’in verdiði eðitimlerde ebeveynler; sayý, renk, þekil, doku gibi kavramlarý pratik bir þekilde öðretmenin yollarý; dil ve konuþma becerilerinin geliþimi için yapýlacak etkinlikler üzerine ipuçlarý; görme engelli çocuklarýn toplumla bütünleþmesi için ailelerin yapmasý gerekenler gibi çok önemli ve temel bilgilere ulaþabilecekler. Ayrýca anne-babalarýn alacaðý eðitimler arasýnda; görme engelli çocuklarýn kendi temizlik ve bakým ihtiyaçlarýný karþýlayabilmeleri için yapýlabilecek çalýþmalar; giyinme, aksesuar kullanma gibi öz bakým becerilerini geliþtirmeye yönelik pratik öneriler; baðýmsýz olarak yemek yeme ve sývýlarý içme becerilerini geliþtirmesi için faydalý çalýþmalar da bulunuyor.
Yöntemlerin en iyi öðrenildiði dönem çocukluk
Görme engelli bireyler ihtiyaçlarýný, engelli olmayan kiþilerin kullandýðý yöntemlerden farklý metotlar kullanarak karþýlýyor. Görme engellilerin bir yere giderken sesleri, kokularý, zemin deðiþikliklerini çok iyi kullanmalarý ya da nesneleri birbirinden ayýrabilmek için çeþitli dokunsal ipuçlarý yakalamalarý gerekiyor. Bu sebeple ebeveynlere yöntemlerin en hýzlý öðrenildiði çocukluk döneminde çok önemli görevler düþüyor. Turkcell Akademi de ailelere bu dönemde ücretsiz online videolarý ile verdiði eðitimle destek oluyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri