Voleybolun devleri Avrupa’da rövanþa çýkýyor
CEV DenizBank Voleybol Þampiyonlar Ligi 12’li play off turu rövanþ mücadelesinde VakýfBank, Eczacýbaþý VitrA’yý 24 Þubat Çarþamba saat 19.00’da Burhan Felek Voleybol Salonu’nda konuk edecek. Turun ilk maçýný 3-2 kazanan VakýfBank, her türlü galibiyette tur atlayan taraf olacak. Karþýlaþmanýn 3-2 Eczacýbaþý VitrA üstünlüðüyle tamamlanmasý durumunda ise turu geçen taraf altýn set sonunda belirlenecek.
Bayan voleybolunda Avrupa’nýn en büyük kupasýnda son beþ yýlda en çok görülen eþleþmede VakýfBank ve Eczacýbaþý VitrA, 12’li play off turu rövanþ mücadelesi için sahne alýyor. Ýlk karþýlaþmayý 3-2 kazanan VakýfBank, rövanþ öncesinde avantajý elinde bulunduruyor. Avrupa’nýn en büyük kupasýný 2011 ve 2013’te müzesine götürmeyi baþaran sarý-siyahlýlar, bu turnuvada ayrýca bir ikincilik ve bir üçüncülük elde etti. Takým sporlarýnda en fazla uluslararasý kupa kazanan takým olma unvanýna da sahip olan VakýfBank, son beþ yýlda bu turda hiç elenmedi.
Zorlu mücadele öncesinde açýklamalarda bulunan VakýfBank Baþantrenörü Giovanni Guidetti, “Ýlk maçý tamamen unutmuþ durumdayýz, bizim için 0-0’lýk yeni bir mücadele baþlýyor. Final zorluðunda bir karþýlaþma olmasýný bekliyorum ve inanýyorum ki bu turu geçen taraf bir sonraki turu da geçerek turnuvanýn dörtlü finaline yükselecek. Rakibimizin gücünü en iyi bilen takýmýz ve bunun bilinciyle hazýrlýklarýmýzý tamamladýk. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapmamýzýn yaný sýra bir parça þansa da ihtiyacýmýz olacak. Umuyorum ki taraftarlarýmýz bundan önceki maçlarýmýzda olduðu gibi yine güzel bir voleybol atmosferi yaratýr ve biz de onlara güzel bir mücadele seyrettiririz” dedi.
VakýfBank’ýn tecrübeli oyuncularýndan Seda Aslanyürek ise “Ýlk maçý kazanmýþ olmamýz bizim için bir þey ifade etmiyor. Turu geçmek için bu maçý da kazanmak zorundayýz. Rakibimizden daha az hata yaparsak hedefimize ulaþacaðýmýza inanýyorum. Her iki takým da bu turnuvada þampiyonluk hedefiyle kurulmuþ takýmlar ve iki taraf için de sert bir kapýþma olacaktýr” þeklinde konuþtu.
Sýrp orta oyuncu Milena Rasic ise takým olarak mücadeleye hazýr olduklarýný söyleyerek “Yine zor bir karþýlaþmaya çýkacaðýz. Her türlü senaryoya hazýrlýklýyýz ve sahadan mutlu ayrýlmak için elimizden geleni yapacaðýz. Küçük de olsa bir avantajýmýz var ve bunu en iyi þekilde deðerlendirmek istiyoruz. Bugüne kadar rakibimize karþý oynadýðýmýz hiçbir maç rahat geçmedi. Ayný þekilde onlar için de kolay bir maç olmayacak. Biz her zamanki gibi bir sonraki topa konsantre olup her sayý için savaþacaðýz” dedi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri