Emin Çölaþan’a katýlmýyorum, televizyonlardaki “Ýzdivaç” programlarýnýn bir miktar daha artýrýlmasý lazým…
Çünkü aptal sayýmý baþka türlü yapýlamaz…
Gidip sorsanýz “Sen aptal mýsýn?” alacaðýmýz yanýt kesinlikle “Aptal sensin” olacaktýr…
Ama 2000 kiþi ile seçim yoklamasý yapýlan memlekette, izdivaç programlarýndaki reytinglere bakýn…
Mal ortada…
*
TÜÝK “aptal sayýmý” yapmaz nasýlsa…
Çünkü mutlu sonuçlar vermeyen meselelerde istatistik yapmaktan vazgeçen kurum, aptal sayýmý yaparsa siyasi iktidarlarýn nasýl iktidar olduklarý ortaya çýkar…
Kim yapacak bu sayýmý?..
Ýzdivaç programlarýnýn reytinglerine bakacaksýn…
*
Tarih, doða, sanat programlarý ilk 40’ýncý sýradan daha aþaðýda…
Evleneceði kadýnýn takma diþli olmasýný istemeyen “Kadir abi”nin saçý boyama çýkýnca bütün mahalle konuþtu…
Yer yerinden oynadý balkondan balkona, cepten cebe…
Ýzdivaç olmadý tabii, parasý yokmuþ zaten…
Bu program her zaman ilk 10 içinde…
*
(Halimize bakýp gülmek için izleyenleri tenzih ederim… Onlar kendi aptal sayýmlarýný, kendileri yapmakta olanlardýr…)
*
Ben izdivaçlarýn kapatýlmasýna kesinlikle karþýyým neticede…
Artýrýlsýn…
Yoksa bu ülkedeki birçok ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel, güvenlik, rejim, yönetim sorununu açýklayamayýz…
*
Misal birkaç gün önce yayýnladýlar; tüm illerde insanlara “Baþkanlýk sistemini istiyor musunuz?” diye sordular…
Yüzde 40 “Evet, istiyoruz“ çýktý…
Az deðil…
Buraya yazýyorum; takma diþ, boyalý saç, yeni möble, altýn, kömür, nohut, kitap, din, iman derken yüzde 50’lere dayanýr…
O “Ýstiyoruz” diyenlere ise “Baþkanlýk sistemi sence nedir?” diye sor, eðer yüz kiþiden birisi bilirse ne olsun?..
“Laiklik nedir?” diye sorunca yanýt vermiþti nitekim:
“Yani layýðýna, müstehak…”
*
Açýklayamazsýn yoksa bunca aptallýðý…
Ýzdivaç programlarýna bakacaksýn…
Sayý yeterli mi?..
Yeterli…
Bekir COÞKUN,Sözcü-5.03.2016

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri