Turkcell, geliþim ve kariyer yolculuklarýnda da Kardelenler’in yanýnda
Turkcell’den Kardelenler’e dijital dönüþüm desteði
Turkcell, 16 yýldýr sürdürdüðü Türkiye’nin en köklü sosyal sorumluluk projelerinden olan Kardelenler ile kýz çocuklarýnýn geliþimine verdiði kesintisiz desteði “Kardelenler Geliþim Yolculuðu” adlý eðitim programý ile yepyeni bir boyuta taþýyor. Bugüne kadar 100 bini aþkýn burs ile Kardelenlerin eðitimlerini devam ettirmelerine el veren Turkcell artýk geliþim ve kariyer yolculuklarýnda da üniversiteli Kardelenler’i yalnýz býrakmayacak. Bu kapsamda Kardelenler ile tek tek görüþülerek ihtiyaçlarýna uygun 2 bini aþkýn eðitim içeriðinin yer aldýðý bir online eðitim programý oluþturuldu ve eðitimi takip edebilmeleri için tablet ve ücretsiz internet paketleri hediye edildi.
Kurumsal sosyal sorumluluk anlayýþý gereði “eðitimde fýrsat eþitliði”ni ilke edinen Turkcell, maddi sebeplerle eðitim hakkýndan mahrum kalan kýz çocuklarýnýn meslek sahibi çaðdaþ bireyler olma yolundaki mücadelesine destek verdiði Kardelenler projesini “dijital dönüþüm” vizyonuyla yeni bir boyuta taþýdý. 2000 yýlýndan bu yana 100 bini aþkýn burs vererek maddi desteðe ihtiyaç duyan kýz çocuklarýnýn okumasýna olanak saðlayan Turkcell, Kardelenler’in kiþisel geliþimin ve kariyer yolculuðuna da katký saðlamak amacýyla “Kardelenler Geliþim Yolcuðu” adlý programý hayata geçirdi. Proje kapsamýnda Kardelenler mesleki ve kiþisel geliþimlerine yönelik 2 binden fazla içeriðin olduðu online eðitim programýndan faydalanacak. Eðitim programýný oluþtururken Turkcell Akademi’nin benzersiz içerik ve deneyimi kullanýldý.
Kardelenler’in yönelimlerine göre kariyer geliþimi ve Ýngilizce desteði
Kardelenler’in ihtiyacýna yönelik olarak hazýrlanan eðitim programý sayesinde geliþim alaný olarak görülen konulara özel çözümler sunuluyor. Belirlenen özel eðitim içerikleri ile bir çok baþlýk altýnda Turkcell, Kardelenler’in kiþisel geliþimleri ile kariyer yollarýnda önayak olup onlara destek olabilecek.
Turkcell’in yüz yüze yaptýðý görüþmelerde Kardelenler’in tamamý Ýngilizce gramer öðrenip konuþamýyor olmaktan þikayetçi olduklarýný belirtti. Turkcell de bu alanda geliþimlerini tamamlamalarý için Speak&More þirketiyle iþbirliðine giderek Ýngilizce Geliþim Seanslarý baþlýðýyla online özel ders fýrsatý yarattý. Katýlýmcýlarýn Ýngilizce seviyesini ve pratiðini geliþtirmek amacýyla oluþturulan program ile Kardelenler, kendi eðitim programlarýný kendileri organize edebilecek, eðitmenlerle yüz yüze Ýngilizce pratiði yapabilecek ve düzenli aralýklarla geliþimlerini özel raporlamalar ile takip edebilecekler.
Öðrencilere tablet ve internet desteði
Kardelenlerin eðitimleri sürekli takip edebilmeleri için programa katýlan öðrencilere tablet ve internete ücretsiz baðlanmalarýný saðlayacak Teknoloji Paketi hediye edildi. Kardelenler tabletlerini teslim alýrken Turkcell yetkilileri ve eðitmenler ile bir araya gelerek Turkcell Akademi’nin oluþturduðu zengin eðitim içeriðine nasýl ulaþacaklarý konusunda birebir bilgi sahibi oldular ve projeyle ilgili sorularýna yanýt aldýlar.
Turkcell’de çalýþma imkaný
“Kardelenler Geliþim Yolculuðu” ile kazanýlan yeteneklerin kalýcý olmasýný amaçlayan Turkcell, programýn bir sonraki aþamasýnda bu becerilerini geliþtirmesi ve doðru yerde kullanabilmesi için çeþitli araçlarla onlarý deðerlendirmeyi ve meslek hayatýna atýlmalarý için yönlendirmeyi planlýyor. Bunun için Kardelenler’in hangi eðitimlere katýldýklarý “Online Takip ve Puanlama Sistemi” üzerinden takip edilecek. Kardelenler, aldýklarý eðitimlerin ardýndan “Baþarý Skoruna Göre Ödüllendirme” sistemi sayesinde sene sonu baþarý puanlarýna göre çeþitli eðitim fýrsatlarý yakalayabilecekler. Turkcell ayrýca programý üstün baþarýyla tamamlayan öðrencilerine yurt dýþýnda eðitimi koçluk, Turkcell’de ve Turkcell Grup Þirketleri’nde staj ve iþ imkalarý sunacak.
Kardelenler hakkýnda:
Turkcell, bugüne kadar 100 bini aþkýn burs vererek toplamda 30 bin kýz öðrenciyi desteklediði Kardelenler Projesi’nde çocuklarýn eðitimine destek vermeye devam ediyor. Proje kapsamýnda lise, üniversite ve engelli öðrencilere burs desteðinin yaný sýra onlarýn eðitim ve meslek edinme süreçlerine katký saðlayacak özel çalýþmalar da yapýlýyor.
• Amaç kadýnlara eðitimde, sosyal yaþamda ve kariyerlerinde fýrsat eþitliði saðlamak. Kardelenler projesinde, ailelerinin ekonomik yetersizliði nedeniyle öðrenimlerine devam edemeyen kýz çocuklarýna eðitimde fýrsat eþitliði saðlanmasý, meslek sahibi, ufku açýk bireyler haline gelmeleri amaçlanýyor.
• Bugüne dek verilen burs sayýsý=100 bin
• Burs verilen kýz sayýsý=30 bin
• Kardelenler Projesi, 2010 yýlýnýn Mart ayýnda BM merkezinde düzenlenen panelde örnek proje olarak dünyaya tanýtýldý.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri