.Saray Başkan Yardımcısı, "Kayserispor ile Mehmet ve Gökhan için boşuna konuşmuşuz. Wederson ise biz transferini isteyince yıldız oldu. Türk vatandaşı olursa transfer edebiliriz. Sezon sonuna kadar Geretsle beraberiz" dedi.
BİR yanda teknik direktör Erik Gerets gidecek mi, kalacak mı soruları... Bir yanda Şampiyonlar Ligide yaşanan hayal kırıklığı ve Turkcell Süper Ligindeki nefes kesen yarış... Ve bir diğer yanda transferler... G.Saray son günlerde bu konularla çalkalanıp duruyor. Cimbomun gündemdeki konuları, ikinci başkan Adnan Polata sorduk. Bakın Polat neler dedi...
* Erik Geretsin sözleşmesi konusunda son durum nedir?
"Yönetim olarak oturup Erik Geretsle ilgili toplantı yaptık. Kendisinin sözleşmesi devam ediyor. Sezon sonuna kadar da kendisiyle beraberiz. Artık Galatasarayda hocamızla bir sorun olmadığını herkes bilmeli. Biz şimdi ikinci yarı için değerlendirmeleri düşünüyoruz."
Boşuna konuşmuşuz
* Ara dönemde transfer olacak mı?
"Kayserispor yöneticileri ile oturup Mehmet ve Gökhan için konuştuk. Kendileri şu anda bu oyuncuları vermek istemiyorlar. Ancak Futbolcular kendileri istediği anda ve alacağımız rakamı belirlersek, önce size vereceğiz yanıtını aldık. Ne yazık ki biz Kayseri yöneticileri ile boşu boşuna sohbet etmişiz. Çünkü sonuç bizi tatmin etmedi."
* Ya Wederson?
"Biz transferini istedik, Wederson yıldız oldu. Melih Gökçek Beyle oturup bu oyuncu için sohbet ettik. Ancak Türk vadandaşı olursa o zaman transfer ederiz. Burada en önemli olan şey futbolcunun maaliyeti. Wederson bir anda yıldız futbolcu olunca fiyatı da yükseklere çıktı."
Karşılığını alamadık
* G.Sarayın ligdeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Kimse korkmasın havlu atmadık, atmayız da. Biz olmamız gereken yerde değiliz. 8-10 hafta şanssızlık yakamızı bırakmadı. Gol pozisyonlarına girdik, bunların 10da 1ini değerlendirdik. Daha önce bu rakam 7-8 oluyordu. Ne biz ne de teknik heyetimiz bulunduğumuz durumdan memnun değiliz. Oynadığımız futbolun karşılığını alamadık. Yanarız yanarız da bu şanssızlıklara yanarız."
* Şampiyonlar Ligi hüsran mı?
"Şampiyonlar Liginden erken ayrılmamızın baş nedeni beceriksizlik. Diğer bir yanı da şansızlık. Onda da gol pozisyon yüzdelerinin düşüklüğü elenmemize yol açtı. Yoksa Galatasaray, grupta oynadığı üç takımdan en iyisiydi. Her maç sonrasında kendi kendimize Bize yazık oldu diye dövünüp durduk. Şampiyonlar Liginde en kötü grubu ikinci olarak bitirmemiz gerekirdi. Şahsen ben bu elenişten çok şeyler öğrendim."
Yer imleri