Eðitimde fýrsat eþitliðinin öncüsü Turkcell, müþterilerinden data kullaným ücreti almayacak

ÜCRETSÝZ EÐÝTÝMDE DEV ÝÞBÝRLÝÐÝ

Turkcell ve Khan Academy Türkçe iþbirliði ile öðrenciler artýk matematikten, fiziðe, finanstan týp bilimine kadar 4500'den fazla ücretsiz ders videosuna Turkcell Akademi ve Khan Academy Türkçe platformlarýndan ulaþacak.

Dünyaca ünlü pek çok eðitim platformuyla iþbirliðine giden Turkcell Akademi, dünyanýn en büyük ücretsiz öðrenim platformu olarak bilinen Khan Academy’nin Türkiye ofisi ile eðitimde fýrsat eþitliðine katký için dev bir adým attý. Bu iþbirliði kapsamýnda öðrenciler, derslerine yardýmcý olacak Türkçe zengin ve kaliteli eðitim içeriklerine Turkcell Akademi veya Khan Academy Türkçe’nin internet siteleri üzerinden ulaþabilecekler. Birinci sýnýftan 12. sýnýfýn sonuna kadar örgün eðitime ait tüm derslerde yardýmcý kaynaðý ve lisans öðrencilerinin yararlanabileceði bir arþivi de barýndýran platformdaki data kullanýmýndan Turkcell müþterileri ücretsiz faydalanacak.

Ýþçi Sezen: “Eðitimde fýrsat eþitliðinde oyunun kurallarý deðiþiyor”

Turkcell Akademi Grup Baþkaný Banu Ýþçi Sezen; “Bundan iki yýl önce Turkcell Akademi olarak bilgiye ulaþmada oyunun kurallarýný deðiþtirmek üzere yola çýktýk. Bu zaman içinde, Akademimizi dünyanýn en zengin online bilgi kaynaðýna dönüþtürme hedefiyle eðitim konusunda uluslararasý alanda en iyilerle iþbirlikleri gerçekleþtirdik ve gerçekleþtirmeyi sürdürüyoruz. Khan Academy Türkçe ile yaptýðýmýz bu son iþbirliði sayesinde öðrencilerin kendisini geliþtirmesine katkýda bulunmakla beraber öðretmenlerin de kendi müfredatlarýný zenginleþtirmesi için olanak saðlýyoruz. Ayrýca velilerin de çocuklarýnýn ödevlerine yardýmcý olabilecekleri bir öðrenme platformuna imkan veriyoruz. Tüm bu içeriði ücretsiz sunduðumuz gibi Turkcell müþterilerinin data kullanýmýndan da herhangi bir ücret talep etmiyor, eðitimde fýrsat eþitliðine büyük katký saðlýyoruz. 800 milyondan fazla ders ile dünyanýn en büyük ücretsiz öðrenim platformu olarak tanýnan Khan Academy’nin sadýk bir kullanýcýsý olarak tüm müþterilerimizi bu zengin içerikten yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Alp Köksal: “Dünyanýn en büyük ücretsiz öðrenim platformuna artýk Turkcell ile mobil eriþim de ücretsiz”

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal; “Eðitimde dijital dönüþümün her geçen gün hýz kazandýðý, cep telefonlarýnýn birer öðrenme aracýna dönüþtüðü günümüzde, dünyanýn en büyük ücretsiz öðrenim platformu Khan Academy derslerine Türkçe konuþan herkesin kolayca ulaþabilmesi bizim esas amaçlarýmýzdan biri. Bu anlamda, Turkcell ile olan iþbirliðimizin eðitimde fýrsat eþitliði adýna önemli bir adým olduðuna inanýyorum. Khan Academy Türkçe olarak 2013 yýlýndan beri STFA Grubu’nun desteði ile hiçbir kar amacý gütmeden, herkese, her yerde, dünya standartlarýnda bir öðrenim imkânýný ücretsiz olarak sunmayý ve Türkçe eðitimde fýrsat eþitliðinin güçlenmesine katký saðlamayý hedefliyoruz. Eðitim alanýnda bir gönüllülük ve sosyal sorumluluk giriþimi olarak yola çýkan Khan Academy Türkçe’nin tamamen ücretsiz olarak sunduðu eðitim içeriðine kullanýcýlarýn istediði an ve istediði yerden ücret ödemeden ulaþabilmeleri için Turkcell’in data ücretlerini kaldýrma konusunda verdiði destek bizim için çok deðerli. Khan Academy Türkçe ve Turkcell iþbirliði ile öðrenciler, öðretmenler, okullar, kendini geliþtirmek isteyen yetiþkinler; kýsacasý merak eden ve öðrenmek isteyen her bireye bilgiye ulaþmak için bugüne kadar benzeri görülmemiþ bir fýrsat sunuyor olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz” diye konuþtu.

Öðrenciler ve öðretmenler için sonsuz bir kaynak
Bilgi ve iletiþim çaðýnda yeni eðitim teknolojilerini sýnýflarla buluþturmayý ve eðitim sistemini geliþtirmeyi hedefleyen; kar amacý gütmeyen bir organizasyon olan Khan Academy, isteyen herkesin, istediði an, istediði yerde dünya standartlarýnda bilgiye bedelsiz ulaþabilmesini saðlama konusunda Turkcell Akademi ile birebir örtüþen bir amaca hizmet ediyor. Turkcell Akademi’den de ulaþýlabilen eðitim videolarý, interaktif alýþtýrmalar, öðrenciler için seviye tespit ve yönlendirmeleriyle kiþiselleþtirilmiþ bir öðrenim deneyimi sunuluyor. Öðretmenler ve veliler için raporlama özellikleri de bulunan platformda bugüne kadar Türkçeleþtirilen 4.500’den fazla ders videosu ile 100.000’den fazla alýþtýrmaya ulaþmak mümkün.