Fenerbahe'nin Ganal futbolcusu Stephen Appiah, Dnya Kupas'nda spanya'nn FC Barcelona ve ngiltere'nin Arsenal takmlarndan teklif aldn, ama sar-lacivertli kulb tercih ettiini syledi.
Lig TV'ye rportaj veren Ganal futbolcu, Dnya Kupas sresince birok takmn kendisini transfer etmek istediini belirterek, "Barcelona ve Arsenal'den resmi teklif geldi. Dnya Kupas'ndan sonra hibir ey duymadm" dedi.
Dnya Kupas'ndan sonra tatile ktn ve tatilde Fenerbahe Futbol Takm Menajeri Volkan Ball'nn arayarak, "Appiah, B36 Torshavn takmyla ampiyonlar Ligi n eleme ma oynayacaz. Sana ihtiyacmz var" dediini anlatan Ganal futbolcu, yle devam etti:
"Eer gitmeye niyetim olsayd, o zaman gelmezdim. nk Barcelona ve Arsenal, ampiyonlar Ligi'nde oynayan takmlar. Sonuta bu mata oynaynca bir daha ampiyonlar Ligi'nde forma giyemeyecektim ve beni almaktan vazgeeceklerdi. Sonra geldim ve oynadm. nsanlar bu konuda konumaya devam ettiler, ama ben zaten gidecek olsam o mata oynamazdm."
Appiah, 8 sene talya'da oynadn, imdi Trkiye'de futbol hayatna devam ettiini, sonras iin imdiden bir ey syleyemeyeceini kaydetti.
Appiah, "Bir gn gitmeye karar verirsen hangi lkeyi tercih edersin?" sorusu zerine, "8 sene talya'da oynadm. imdi Trkiye'deyim. Sonrasn bilemiyorum. Zaman geldiinde, ne karar vereceimi imdiden syleyemem, ama herkes Premier Lig'e gitmek ister"
Ganal Yldz, bu sezon takma 4 yeni yabanc oyuncu alndn belirterek, "Oyuncular ge geldi. Birbirimizin nasl oynadn bilmiyorduk, zorluk ektik, ama imdi herkes zerine deni yapyor" dedi.
Takmdaki tm oyuncularla iyi ilikileri bulunduunu, ama kaleci Volkan ve Kemal ile biraz daha yakn olduunu anlatan Ganal futbolcu, takm arkadalarnn kendisine "Tornado" (Kasrga) dediklerini kaydetti.
Appiah, Fenerbahe'nin son zamanlardaki iyi futbolunu srdrmesi durumunda UEFA Kupas'n kazanabileceini syledi. Ganal futbolcu, yle konutu:
"Son zamanlardaki iyi futbolumuzu srdrrsek, UEFA Kupas'n kazanabiliriz. nsanlar baz takmlar nemsemiyor. rnein Dnya Kupas'nda dnya futbolunda st sralardaki ek Cumhuriyeti'ni 2-0, ABD'yi 2-1 yendik. Srprize hazr olmak lazm. nemli olan potansiyelimizi ortaya karabilmektir. Kimi zaman bir bebek gibi olmamz lazm. Yere dtmz zaman kalkmay bilmeli ve istediimiz bir eyde srekli srarc olmalyz."
Fenerbahe-Galatasaray derbisinin gerek bir dnya derbisi olduunu vurgulayan Appiah, "Gerek bir dnya derbisi. Mthi bir rekabet. Tabi ki kazanrsanz ok daha gzel" dedi.
Yer imleri