MEB ve Turkcell binlerce gencin meslek sahibi olmasý için engelleri ortadan kaldýrýyor
Turkcell “Engelsiz Eðitim” kapsamýnda
1 yýlda 47 okul tamamladý
Turkcell’in özel eðitime ihtiyacý olan engelli çocuklar için Milli Eðitim Bakanlýðý himayesinde 2015’te baþlattýðý “Engelsiz Eðitim Programý” projesi 1 yýlda 29 ildeki 47 okulda hayata geçirildi. Proje, 2017’de tamamlandýðýnda 80 okulda 10 binden fazla öðrenciye ulaþýlacak.
Turkcell’in engelli çocuklarýn eðitim ve istihdamýna destek olmak amacýyla bundan 1 yýl önce Milli Eðitim Bakanlýðý ile yola çýktýðý “Engelsiz Eðitim Programý”nda tam 29 ile ulaþýldý. Proje kapsamýnda 47 okulda görme, iþitme ve zihinsel engelliler için hazýrlanan özel sýnýflarla laboratuvarlar hayata geçirildi. 2 yýl süre biçilen ve 1 yýl içinde hedefin yarýsýndan fazlasýna ulaþýlan 7 milyon TL bütçeli proje tamamlandýðýnda Turkcell ve MEB toplamda 80 okuldaki 10 binden fazla öðrencinin eðitimine destek olacak.
Yarýlanan proje ile þimdiden 5000’i aþkýn öðrenci iþitme ve görme engelli okullarýnda teknoloji sýnýflarýna, zihinsel engelli okullarýnda ise meslek atölyelerine kavuþtu. Öðrencilerin meslek atölyelerinde okul sonrasý iþ hayatýna hazýrlanma imkâný tanýnýrken; bilgisayar ve teknoloji sýnýflarýnda ise istihdama yönelik geliþimleri, teknoloji eðitimi ile geliþim fýrsatlarý yaratýlmasý saðlanýyor.
Okuldan iþ hayatýna engelsiz geçiþ
Mevcut zihinsel engelli okullarýnda Turkcell’in desteði ile konaklama ve seyahat hizmetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, el sanatlarý atölyeleri kuruluyor ya da eskileri yenileniyor. Ýþitme engelli gençlerin grafik tasarým, bilgisayar teknolojileri ve benzeri alanlarda istihdam edilebilir hale gelmesi için bilgisayar sýnýflarý ile ihtiyaç duyulan diðer atölyeler kuruluyor. Görme engelli öðrencilerin kendileri için özel geliþtirilmiþ cihazlarla bilgiye daha kolay eriþimi, kiþisel ve mesleki geliþimleri saðlanýyor. Turkcell’in desteði ile görme engelli gençler ise sesli ekran okuyucu uygulamalarýný kullanabiliyorlar. Az gören öðrenciler için ise akýllý tahta, etkileþimli büyüteç gibi malzemeler ile donatýlmýþ sýnýflar kuruluyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri