Bütün ve Aksu Turkcell’in tepe yönetimde
Turkcell’e iki üst düzey atama
Turkcell’de Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýlýðý görevine Ýsmail Bütün, Finanstan Sorumlu Genel Müdür yardýmcýlýðý görevine ise Bülent Aksu atandý. Ýsmail Bütün’ün atamasý 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle gerçekleþirken, Bülent Aksu ise, 20 Temmuz 2016’da Turkcell’deki görevine baþlayacak.
Son olarak Turkcell’de Perakende Satýþ Grup Baþkaný olarak görev yapan Ýsmail Bütün, satýþ- pazarlama alanýnda 20 yýllýk tecrübeye sahip bir isim. Boðaziçi Üniversitesi Ýþletme Bölümü’nden 1996 yýlýnda mezun olan Bütün, iþ hayatýna Çuhadaroðlu Holding Moskova ofisinde baþladý. 1997-2000 yýllarý arasýnda Moskova'da Enka Grup Dýþ Ticaret bölümünde Satýþ ve Ýþ Geliþtirme Müdürü olan Bütün, 2000 yýlýndan itibaren Nestle’de CPW Türkiye Ülke Müdürü, Özbekistan'da Orta Asya Pazarlama Direktörü ve Türkiye Ulusal Zincir Maðazalar Satýþ Müdürü olarak görev yaptý. Ýsmail Bütün 2011 yýlýndan itibaren Nestle'nin Ýsviçre’deki genel merkezinde önce Global Müþteri ve Satýþ Yönetimi bölümünde Ýþ Mükemmelliði Müdürü, daha sonra Ýçecekler Stratejik Ýþ Biriminde Pazarlama Müdürü oldu. 1 Ocak 2016 tarihinde Turkcell ailesine katýlan Bütün, öncesinde Nestle Türkiye Ýçecekler Grubu’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliði görevlerini yürütmekteydi.
Turkcell’de Finans’tan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýlýðý görevine atanan Bülent Aksu; enerji, petrokimya, tekstil ve denetim dâhil olmak üzere çeþitli sektörlerde finans, muhasebe, vergi ve yönetim alanlarýnda 20 yýllýk profesyonel yöneticilik tecrübesine sahiptir. 1996 yýlýnda Ýstanbul Üniversitesi Ýngilizce Ýþletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel iþ hayatýna Kuveyt Türk A.Þ. Teftiþ Kurulu’nda Müfettiþ olarak baþlamýþ sonrasýnda 2003 yýlýnda Çalýk Holding’te sýrasýyla Finans Müdürü ve Grup Finans Direktörü olarak görev yürütmüþtür. 2008-2012 yýllarý arasýnda ise Akfel Grup bünyesinde CFO ve Yönetim Kurulu üyeliði görevleri yapmýþtýr. Aksu, 2012-2013 yýllarý arasýnda Azerbaycan milli petrol ve gaz þirketi SOCAR iþtiraki olan Petkim Petrokimya Holding A.Þ.'de CFO ve son olarak yine SOCAR iþtiraki Star Rafineri A.Þ.’de CFO görevlerini yerine getirmiþtir. Aksu, 2016 yýlýnda Fortune Türkiye dergisi tarafýndan Türkiye'nin en etkili 50 CFO'sundan biri olarak seçilmiþtir.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri