Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: OLAĞANÜSTÜ HAL DÖNEMİNDE HANGİ KARARLAR ALINABİLİR?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart OLAĞANÜSTÜ HAL DÖNEMİNDE HANGİ KARARLAR ALINABİLİR?

OLAĞANÜSTÜ HAL DÖNEMİNDE HANGİ KARARLAR ALINABİLİR?

Olağanüstü hal, hükümete vatandaşların hak ve özgürlüklerini kısıtlayabilecek ek tedbirler alma hakkı sağlar. Bu tedbirler şunlar;
    a) Sokağa çıkmayı sınırlamak veya yasaklamak,
    b) Belli yerlerde veya belli saatlerde kişilerin dolaşmalarını ve toplanmalarını, araçların seyirlerini yasaklamak,
    c) Kişilerin; üstünü, araçlarını, eşyalarını aratmak ve bulunacak suç eşyası ve delil niteliğinde olanlarına el koymak,
    d) Olağanüstü hal ilan edilen bölge sakinleri ile bu bölgeye hariçten girecek kişiler için kimlik belirleyici belge taşıma mecburiyeti koymak,
    e) Gazete, dergi, broşür, kitap, el ve duvar ilanı ve benzerlerinin basılmasını, çoğaltılmasını, yayımlanmasını ve dağıtılmasını, bunlardan olağanüstü hal bölgesi dışında basılmış veya çoğaltılmış olanların bölgeye sokulmasını ve
    dağıtılmasını yasaklamak veya izne bağlamak; basılması ve neşri yasaklanan kitap, dergi, gazete, broşür, afiş ve benzeri matbuayı toplatmak,
    f) Söz, yazı, resmi, film, plak, ses ve görüntü bantlarını ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak,
    g) Hassasiyet taşıyan kamuya veya kişilere ait kuruluşlara ve bankalara, kendi iç güvenliklerini sağlamak için özel koruma tedbirleri aldırmak veya bunların artırılmasını istemek,
    h) Her nevi sahne oyunlarını ve gösterilen filmleri denetlemek, gerektiğinde durdurmak veya yasaklamak, i) Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınmasını veya naklini yasaklamak, j) Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler veya yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler ve boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulmasını, hazırlanmasını, yapılmasını veya naklini izne bağlamak veya yasaklamak ve bunlar ile bunların hazırlanmasına veya yapılmasına yarayan eşya, alet veya araçların teslimini istemek veya toplatmak,
    k) Kamu düzeni veya kamu güvenini bozabileceği kanısını uyandıran kişi ve toplulukların bölgeye girişini yasaklamak, bölge dışına çıkarmak veya bölge içerisinde belirli yerlere girmesini veya yerleşmesini yasaklamak,
    l) Bölge dahilinde güvenliklerinin sağlanması gerekli görülen tesis veya teşekküllerin bulunduğu alanlara giriş ve çıkışı düzenlemek, kayıtlamak veya yasaklamak,
    m) Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak,
    n) İşçinin isteği, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, sağlık sebepleri, normal emeklilik ve belirli süresinin bitişi nedeniyle hizmet aktinin sona ermesi veya feshi dışında kalan hallerde işçi çıkartmalarını işverenin de durumunu dikkate alarak üç aylık bir süreyi aşmamak kaydıyla izne bağlamak veya ertelemek,
    o) Dernek faaliyetlerini; her dernek hakkında ayrı karar almak ve üç ayı geçmemek kaydıyla durdurmak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sanıyorum en büyük önemi askerin kontrolü tamamen valilerin eline geçmiş oluyor bundan böyle her il valisinden izinsiz asker kışlasını terkedemez veya askeri araçlar ile izin almadan nakil veya hareket edemeyecek uçak ve helikopter kalkışları bölge valisi iznine bağlanacak ve asker kolluk kuvvetleri gerektiğinde hükümetin emrinde olacak .. sanıyorum kamu belediye araçları ve işcilerinin başka amaçlar dışında kullanılması durumunda bölge valisi mahkeme kararı beklemeden görevden alabilecek ve yerine vekaleten başka belediye başkanı atayabilecek buda güneydoğuda karmaşık olan belediye ve terör örgütü bağını tamamen ortadan kaldırmak bana göre yerinde bir karar vatandaşlarımızın endişenmesine gerek olmaması taraftarıyım .. olması gereken en önemli karardı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ulke adina insallah hayirli olur

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İnşallah ülkemiz ve TÜRK Vatandaşlarımızın yararına olur. ve ülkemiz kaosa sürüklenmeden bulunduğu kaostan bir an önce çıkar. Ama size söyleyeyim arkadaşlar olağan üstü hal ve 3 ay. bu iyi bir şey değil. ve ne ülkemiz adına nede vatandaşlarımız adına iyi olacağını sanmıyorum. dikkat ederseniz yeni olağan üstü hal kurallarında insanlara özgürlükten yana değilde, kısıtlamalarda ve kanun daralmalarında bahsediliyor. yani gittikçe özgür olmaktan çıkıyoruz. neden çıkartılan hiç bir yasadan vatandaşı korumaktan yana çıkmıyor, peki bizi kötü insanlarda kim koruyacak. gerçi allah bu işlere karışmıyor ama yine ümidi kesmemek adına yazmak istiyorum allah bizi kötü insanlardan korusun. Amin. saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İnşallah ülkemiz ve TÜRK Vatandaşlarımızın yararına olur. ve ülkemiz kaosa sürüklenmeden bulunduğu kaostan bir an önce çıkar. Ama size söyleyeyim arkadaşlar olağan üstü hal ve 3 ay. bu iyi bir şey değil. ve ne ülkemiz adına nede vatandaşlarımız adına iyi olacağını sanmıyorum. dikkat ederseniz yeni olağan üstü hal kurallarında insanlara özgürlükten yana değilde, kısıtlamalarda ve kanun daralmalarında bahsediliyor. yani gittikçe özgür olmaktan çıkıyoruz. neden çıkartılan hiç bir yasadan vatandaşı korumaktan yana çıkmıyor, peki bizi kötü insanlarda kim koruyacak. gerçi allah bu işlere karışmıyor ama yine ümidi kesmemek adına yazmak istiyorum allah bizi kötü insanlardan korusun. Amin. saygılarımla aliharbiye.
    Şu an da işinize gidip gelebiliyorsunuz dışarıda sokağa cıkma yasagıda yok cocuklarınız dışarıda rahat rahat oynayabiliyor. Rahatca internete girebiliyorsunuz. Sitediğiniz gibi marketlerden alışveriş yapıyorsunuz. bankadan para cekiyorsunuz. Tv seyredebiliyorsunuz. Benzin tip kuyruğu yok. Ne gibi bir kısıtlama var. Sadece kamuda calışnaların ve büyük şirketlerde çalışanların izinleri iptal bunun dışında günlük yaşamda değişen bir şey yok. O kadar abartmayalım lütfen.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

volkan bey şimdilik bir şey yok . ama olağan üstü hal tam anlamıyla verilip alınırsa ne olacak, ve bizler hepimiz ne olacaz. onu düşünmek bile istemiyorum. umarım o günleri görmeyiz. şahsen ben sizin kadar ne rahatım nede özgürüm. ben kendime ve aileme ne kadar korkuyorsam, sizede. her Türk vatandaşınada korkmaktayım. ben savaşın. olağan üstü hal. durumların yanında durmam.barışın yanındayım.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    volkan bey şimdilik bir şey yok . ama olağan üstü hal tam anlamıyla verilip alınırsa ne olacak, ve bizler hepimiz ne olacaz. onu düşünmek bile istemiyorum. umarım o günleri görmeyiz. şahsen ben sizin kadar ne rahatım nede özgürüm. ben kendime ve aileme ne kadar korkuyorsam, sizede. her Türk vatandaşınada korkmaktayım. ben savaşın. olağan üstü hal. durumların yanında durmam.barışın yanındayım.
    Şu anda zaten barış ortamı var. Darbe olsaydı o zaman savaşı görrüdünüz. Ülkeyi bölmek isteyenler artık acıkca ortaya cıkmıştır. Dün mecliste OHAL hayır oyunu kullananlarda benım için onlardan farkları yoktur. OHAL geçilme sebebi şu an Askeri darbe üle Devlet kurumları içinde yapılması gereken temizliklerin yapılması içindir. Herhangi bir örgütle ilişkisi olan korksun onun için benim içim rahat.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu vatana ihanet eden kim varsa kurunun yanında yaş yanmadan ayıtlanması lazım olahan hal uygulamasını destekliyorum madem bir yola girildi o yoldan dönülmeden en ince ayrıntısına kadar kamu ve devlet düzeninin saglanması şart
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri