Mercedes AMG Petronas, Macaristan’da da zafer peþinde
• Formula 1’de 2016 sezonunun 11. yarýþý olan Macaristan Grand Prix’i heyecaný bugün (Cuma) baþladý.
• Hungaroring Pisti’nde daha önce 2007, 2009, 2012 ve 2013’te zafere eriþen Lewis Hamilton, yeniden podyumun en üst basamaðýna çýkýp, þampiyonada liderliðe yükselmeyi amaçlýyor. Macaristan öncesinde Mercedes AMG Petronas ile olan kontratýný 2 sene uzatan Nico Rosberg ise, bu pistte elde edeceði ilk galibiyetle koltuðunu korumak niyetinde.
Formula 1’de 2016 sezonunun 11. yarýþý Macaristan Grand Prix’i heyecaný bugün baþladý. Toplamda 70 turdan oluþan 306.630 km’lik yarýþa, Mercedes AMG Petronas takýmý yine tek hedefle çýkýyor: Kazanmak. Hungaroring Pisti’nde daha önce 2007, 2009, 2012 ve 2013’te zafere eriþen Lewis Hamilton, yeniden podyumun en üst basamaðýna çýkýp, þampiyonada liderliðe yükselmeyi amaçlýyor. Son 6 yarýþta sadece 1 kez gülebilen Nico Rosberg ise, Macaristan’da elde edeceði ilk galibiyetle koltuðunu korumak niyetinde.
Macaristan’daki hafta sonuna 168 puanla pilotlar sýralamasý lideri olarak gelen Rosberg, yarýþ öncesinde Mercedes AMG Petronas ile olan kontratýný da uzattý. Baþarýlý pilot, 2 yýl daha Mercedes’in direksiyonunda olacak. Hamilton ise takým arkadaþýnýn 1 puan gerisinde 167 puanla ikinci sýrada. Mercedes AMG Petronas, 335 puanla markalar sýralamasýnýn zirvesinde yer alýyor.
Þampiyonada son iki yarýþý kazanan Lewis Hamilton “Kendi evimde kazanmak harika bir duyguydu. Hâlâ bu sevinci yaþýyorum ve bu mutluluk dalgalarýnýn olumlu etkilerini gelecek yarýþlara da taþýmak istiyorum. Mental olarak çok güçlüyüm ve o ateþi içimde hissediyorum. Tabii ki herkes gibi benim de iyi günlerim ve kötü günlerim oldu. Ama ben olumsuzluklarý olumluya çevirmeyi baþarabiliyorum. Macaristan öncesi kendimi tazelenmiþ, güçlü ve kendimden emin hissediyorum. Bu pist benim sürüþ tarzýma oldukça uygun. Ve Hungaroring’de hep büyük bir destek gördüm. Bu sebeplerle yeniden pistte olmayý dört gözle bekliyorum. Evet, belki son birkaç senede istediðim gibi hafta sonlarý geçirmedim Budapeþte’de. Ama biliyorum ki hýza sahibim ve bu kez talihi kendi lehime çevirebilirim” dedi.
Son olarak Avrupa Grand Prix’inde kazanan Nico Rosberg ise “Hakkýmda alýnan ceza kararý dýþýnda Silverstone’da bence iyi bir hafta sonu geçirdik. Zor elde edilmiþ ve sonuna kadar hakkedilmiþ bir ikinciliði bu þekilde kaybetmek biraz hayal kýrýklýðýydý. Fakat bu kararý kabul etmek ve geleceðe olumlu bakmak gerekiyor. Sezonun yarýsýna gelirken pilotlar sýralamasýnda lider konumdayým. Ama hâlâ gidilecek çok yol var. Lewis’le (Hamilton) çekiþiyorum ve kendimi aracýmýn içinde harika hissediyorum. Bu sebeple Budapeþte’de aramýzda yaþanacak rekabeti iple çekiyorum. Hungaroring, pilotlarý gerçekten çok zorlayan bir pist. Bu da benim hoþuma gidiyor. Hafta sonu için çok heyecanlýyým. Umarým bizim için baþarýlý geçer” diye konuþtu.
Macaristan Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrýntýlý programý;
23 Temmuz 2016 Cumartesi;
• 12:00- 13:00 3. Antrenman Turu
• 15:00- 16:00 Sýralama Turlarý
24 Temmuz 2016 Pazar;
• 15:00 Macaristan Grand Prix

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri