Turkcell’in her yerden ulaþýlabilen eðitim platformu Turkcell Akademi baþarýyla hayata geçirdiði ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, 360 derece videoyu da kapsayan sanal gerçekliði eðitim platformuna dönüþtürdü. Çalýþanlarý için hazýrladýðý kurum içi eðitimlerini artýk sanal gerçeklik (virtual reality) ile veren Turkcell Akademi, bu teknolojiyi eðitim ve geliþim alanýnda kullanarak dünyada bir ilke imza attý.
Bilgi ve geliþim alanlarýndaki uzmanlýðýný tüm Türkiye ile paylaþan Turkcell Akademi, bu kez de çalýþanlarýnýn eðitimi için sanal gerçeklik teknolojisini kullanmasýyla adýndan söz ettiriyor. Bundan böyle Turkcell çalýþanlarý ilk iþe baþladýklarý andan itibaren kurum içindeki eðitimlerini sanal gerçeklik teknolojisi ile alacak. Turkcell bu teknolojiyi ilk kez, yeni iþe aldýðý çalýþanlarý için hazýrladýðý ‘’GNCYTNK Oryantasyon Programý’’nda kullandý. Turkcell böylece sanal gerçeklik teknolojisini eðitim ve geliþim amaçlý kullanarak dünyada bir ilki gerçekleþtirdi.
Sanal gerçeklik teknolojisi ile gerçekleþtirilen Turkcell’deki ilk eðitime Turkcell Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Akça, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioðlu, Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Seyfettin Saðlam ve Turkcell Akademi Grup Baþkaný Banu Ýþçi Sezen katýldý.
Ahmet Akça, 26 bin kiþi arasýndan seçilerek bu baþarýya imza atan gençleri tebrik ederken bundan sonra ise takým olmanýn ve kolektif baþarýnýn önemini vurguladý. Akça ayrýca gençlerin akýl, saðduyu ve sevgiyle hem Turkcell’i hem de toplumu çok daha iyi yerlere getireceðine inancýnýn tam olduðunu söyledi.
Konuþmasýnda teknolojinin önemini vurgulayan Kaan Terzioðlu ise 2030 yýlýna kadar sanal gerçeklik, yapay zeka ve artýrýlmýþ gerçeklik teknolojilerinin mobil platformlarla buluþmaya baþlayacaðýný söyledi. Turkcell’in sunduðu hizmetlerin arasýnda bu teknolojilerin de yer alacaðýný dile getiren Terzioðlu, teknoloji liderliði ve çözüm odaklýlýðý vizyonu ile deðer yaratmak için birlikte çalýþmak gerektiðinin altýný çizdi.
Banu Ýþçi Sezen: “En yeni teknolojileri eðitimlerimizin bir parçasý haline getiriyoruz”
Yepyeni ve farklý eðitim mecralarýný çalýþanlarý ile buluþturduklarýný dile getiren Banu Ýþçi Sezen sözlerini þöyle sürdürdü: “Turkcell Akademi olarak dünyadaki en yeni teknolojileri eðitimlerimizin bir parçasý haline getiriyoruz. Bunun son örneði de dünyada kullanýmý oldukça artan sanal gerçeklik teknolojisi oldu. Titizlikle yaptýðýmýz çalýþmalar sonucunda Samsung ile iþbirliðine giderek donaným desteði saðladýk. Böylece sanal gözlüðü bir eðitim platformu haline dönüþtürerek dünyada bir ilke imza attýk.’’
Sanal gerçeklik teknolojisini ilk kez geçtiðimiz günlerde yapýlan ‘’GNCYTNK Oryantasyon Programý’’nda kullandýklarýný belirten Ýþçi Sezen sözlerini þöyle sürdürdü: ‘‘Ýþe alýmlarýný yaptýðýmýz 165 GNCYTNK için bu sene ‘’Turkcell’li Olmak’’ adýný verdiðimiz özel bir oryantasyon programý hazýrladýk. Bu program ile Turkcell vizyonu, ana stratejileri ve davranýþ modelinin bizzat Turkcell’e deðer katan liderler tarafýndan genç yeteneklere aktarýlmasýný ve teknolojinin deneyimlenerek yaþanmasýný amaçladýk. Programýn en önemli parçasýný oluþturan sanal gerçeklik eðitim filmimiz sayesinde fiziki þartlar göz önüne alýndýðýnda günlerce sürecek Turkcell müþteri deneyim noktalarý ve Turkcell teknolojilerinden oluþan tanýtým turunu 360 derece çekilen 5 dakikalýk video ile deneyimleme imkaný sunduk. Bu sayede aramýza yeni katýlan çalýþanlarýmýz, sanal ortamda Turkcell’in maðazasýný ve çaðrý merkezini ziyaret ederek müþteri deneyimi yaþarken çekim noktasý ve teknoloji merkezlerini de deneyimleme fýrsatý buldu. Ýnanýyorum ki bu ayrýcalýðýn farkýnda olan genç çalýþanlarýmýz dünyada daha nice ilklere imza atarak, Turkcell’i baþarýyla temsil edecekler’’ diye konuþtu.
Turkcell Akademi sanal gerçeklik eðitim platformunda, çalýþma prensiplerinden maðazalara, ürün ve servislerden çaðrý merkezine kadar birçok konuda videolu eðitim yer alýyor. Turkcell Akademi sanal gerçekliðin yaný sýra, eðitimde yenilikçi mecralarý kullanmak için de çalýþmalarýný aralýksýz sürdürüyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri