Öncelikle merhaba , sorunum sinir krizi geçirtmelik...
3-4 önce Tek Çanagı kurdum , Çift çıkışlı Lnb taktım , çift kablo hattımı çektim. Biri 25 metre diğeri. 10 metre. Ancak sadece 1i aktif kullanımda. F konvektörleri taktım kablonun içindeki telleri bakır kısma degirmeden . Ve sinyalimi buldum. Tahmini şifreli şifresiz 530 kanaldan 490 i net çekiyordu sorunsuz
Ancak ertesi gün çanağını güçlendirmem gerekiyordu konumu ve sabitliğini. Bu yüzden lnb ucundaki baglantıları çıkardım ( ancak bu sirada cihaxi fiste unuttum ve 1-2 defa kendi kendine kapatip acti ) canagı iyice güçlendirdim ucları takınca sinyalleri bulamadım. Trt1 in ( dikey) frekansından sinyal ararım hep ancak ne yaptıysam yakalayamadım. Horizontal yayınları buluyorum ama dikey yayınlar yok !
lnb yi değiştirdim diğer kablo üzerinden denedim , ucları yeniledim canagın yerini belki 4 defa kaydırdım değiştirdim ama olmadı.
Lnb standart sekilde cokhafif saga cevrilik
Sonra farkettim ki Trt - trt belgesel - beyaz tv gibi dikey ( vertical) yayınları yakalamak için lnb yi iyice sol tarafa cevirince dikey yayınların tumu geliyor ama butun Yatay yayınlar gidiyor. Daha sonra hem vertical hem yatay yayınların bir kısmını aynı anda yakaladım ama trt1 - trt belgesel - beyaz tv gbi yayınları aktif etmenin tek yolu lnb yi iyice sola cevirmek. ..
Sadece 1-2 Vertical TP ile Horizantal TP lerin buyuk kismi %65-70 i hemen hemen AYNİ ANDA çekiyor.
Ama beyaz tv yda trt1 in dikey olan tp sini lnb yi iyice sola çevirdiğimde tüm vertical tp ler geliyor tabi tüm horizontallar gidiyor. Sorunu cozmemde yardımcı olacak varmı ? ( cihazı resetledim )
kamosonic ks sr3420 - Tek çanak - çift çıkış lnb Euro(4k) tek cikisli lnb sunny
Yer imleri