REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Veritical Horizontal sorunu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Veritical Horizontal sorunu

Öncelikle merhaba , sorunum sinir krizi geçirtmelik...

3-4 önce Tek Çanagı kurdum , Çift çıkışlı Lnb taktım , çift kablo hattımı çektim. Biri 25 metre diğeri. 10 metre. Ancak sadece 1i aktif kullanımda. F konvektörleri taktım kablonun içindeki telleri bakır kısma degirmeden . Ve sinyalimi buldum. Tahmini şifreli şifresiz 530 kanaldan 490 i net çekiyordu sorunsuz

Ancak ertesi gün çanağını güçlendirmem gerekiyordu konumu ve sabitliğini. Bu yüzden lnb ucundaki baglantıları çıkardım ( ancak bu sirada cihaxi fiste unuttum ve 1-2 defa kendi kendine kapatip acti ) canagı iyice güçlendirdim ucları takınca sinyalleri bulamadım. Trt1 in ( dikey) frekansından sinyal ararım hep ancak ne yaptıysam yakalayamadım. Horizontal yayınları buluyorum ama dikey yayınlar yok !

lnb yi değiştirdim diğer kablo üzerinden denedim , ucları yeniledim canagın yerini belki 4 defa kaydırdım değiştirdim ama olmadı.

Lnb standart sekilde cokhafif saga cevrilik
    Sonra farkettim ki Trt - trt belgesel - beyaz tv gibi dikey ( vertical) yayınları yakalamak için lnb yi iyice sol tarafa cevirince dikey yayınların tumu geliyor ama butun Yatay yayınlar gidiyor. Daha sonra hem vertical hem yatay yayınların bir kısmını aynı anda yakaladım ama trt1 - trt belgesel - beyaz tv gbi yayınları aktif etmenin tek yolu lnb yi iyice sola cevirmek. ..
    Sadece 1-2 Vertical TP ile Horizantal TP lerin buyuk kismi %65-70 i hemen hemen AYNİ ANDA çekiyor.

Ama beyaz tv yda trt1 in dikey olan tp sini lnb yi iyice sola çevirdiğimde tüm vertical tp ler geliyor tabi tüm horizontallar gidiyor. Sorunu cozmemde yardımcı olacak varmı ? ( cihazı resetledim )

kamosonic ks sr3420 - Tek çanak - çift çıkış lnb Euro(4k) tek cikisli lnb sunny
    Konu cezzar_ky tarafından (31-08-2016 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Başka bir uydu cihazı ile denedinizmi anlattıklarınızdan yola cıkarak tecrubelerim nihayetinde uydu cihazının tuneri bozulmuş olabilir sadece vertikal veya horizontal yayınlar calısır bana göre uydu cihazında problem var kullandıgınız uydu markası cokta iyi bir marka değil biribe uydu takarken o kişide aynı problem var uydu bulucuda gösteriyordu o cihazda göstermiyordu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ayni seyi bende basindan beri dusundum ancak ilk lnb yi degistirdim . daha sonra 1-2 dikey tp ile yatay tp leri ayni anda yakalayinca karasiz kaldim. Beyaz tv - trt belgesel gibi dikeyleri lnb yi iyice sola cevirerek yakaladigimda tum dikeyler geliyor ama yatay hic cekmiyor.

Cihazi 50 liraya fln aldim sanirim , yeni cihazi aliyim diyordum ama bi kac dikeyi yataylarla beraber yakalayinca kararsiz kaldim sorunun neden kaynaklandigi konusunda

Ek olarak normal kalitede standart bi alici oneriniz varmi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı cezzar_ky Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ayni seyi bende basindan beri dusundum ancak ilk lnb yi degistirdim . daha sonra 1-2 dikey tp ile yatay tp leri ayni anda yakalayinca karasiz kaldim. Beyaz tv - trt belgesel gibi dikeyleri lnb yi iyice sola cevirerek yakaladigimda tum dikeyler geliyor ama yatay hic cekmiyor.

Cihazi 50 liraya fln aldim sanirim , yeni cihazi aliyim diyordum ama bi kac dikeyi yataylarla beraber yakalayinca kararsiz kaldim sorunun neden kaynaklandigi konusunda

Ek olarak normal kalitede standart bi alici oneriniz varmi
    Next hd cool alin 120-150tl arasi isinizi fazlasiyla gorur

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mini uydu alıcılarınıhiç bir zaman çok tavisye etimiyorum. Alınırmı alnır ama görünmtü kaliteleri tuner hassasiyetleri vasat.

Korax ın kasalı cihazlarınada bakabilirisniz. Sağlam cihazlardır ve ucuzdur.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri