Turkcell Akademi, 4.5G ve yakýnsamaya yönelik hazýrladýðý eðitim ve geliþim projeleriyle 2016 Brandon Hall Group Excellence in Learning Awards’ta üç ayrý ödüle layýk görüldü. Uzaktan eðitim ve geliþim alanýnda dünyanýn en saygýn otoritelerinden biri kabul edilen Brandon Hall’ün geleneksel organizasyonundan her yýl baþarýyla dönen Turkcell Akademi, bu yýl aldýðý ödüllerle küresel baþarýlarýna bir yenisini ekledi.

Turkcell Akademi, eðitim alanýndaki öne çýkan çalýþmalarýyla yeni ödüller kazanmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitesi, 4.5G ve yakýnsama geliþim programlarýyla uzaktan eðitim ve geliþim alanýnda söz sahibi organizasyon Brandon Hall tarafýndan 3 ayrý dalda baþarýlý bulundu. 2016 Brandon Hall Group Excellence in Learning Awards’ta (Eðitimde Mükemmeliyet Ödülleri), Yakýnsama Geliþim Programý ile “En Ýyi Satýþ Eðitimi ve Performans Programý” ve “En Ýyi Ýþ Stratejisi Dönüþümü Destek Programý”; 4.5G Geliþim Programý’yla ise “Yaygýn Kurumsal Eðitim Programý Tasarýmýnda En Ýyi Geliþme” kategorilerinde ödüle layýk görüldü.
Ýlk günden itibaren Turkcell’in stratejik hedefleri paralelinde fark yaratan eðitim ve geliþim çözümleri ürettiklerini vurgulayan Turkcell Akademi’den Sorumlu Grup Baþkaný Banu Ýþçi Sezen, ödüllerle ilgili olarak; “2006’da hayata geçirdiðimiz Turkcell Akademi’yi günden güne büyüterek kýsa sürede dünya çapýnda baþarýlý bir marka haline getirdik. Bununla birlikte uluslararasý arenada gördüðümüz takdir ile Türkiye’yi gururla temsil etmenin mutluluðunu yaþýyoruz. Turkcell için kritik öneme sahip 4.5G ve Yakýnsama projeleri için hazýrladýðýmýz eðitim ve geliþim programlarýyla ödül almak bizim için çok kýymetli. Kurumsal üniversite yaklaþýmýyla hayata geçirdiðimiz Turkcell Akademi ile yapýlan iþin sonuçlarýna direkt etki saðlýyor ve þirket stratejilerine deðer katýyoruz. Böyle önemli bir platformun programlarýný hazýrlamakta emeði geçen herkesin bu baþarýda katkýsý büyük. Türkiye’yi kucakladýðýmýz dijital platformumuz Turkcell Akademi ile birlikte iþimize ve çalýþanlarýmýza yaptýðýmýz yatýrýmla Türkiye’yi en iyi þekilde temsil etmeyi sürdüreceðimize inanýyoruz” dedi.
Yakýnsama Geliþim Programý ile olaðanüstü müþteri deneyimi
Turkcell Akademi, “En Ýyi Satýþ Eðitimi ve Performans Programý” ve “En Ýyi Ýþ Stratejisi Dönüþümü Destek Programý” kategorilerinde ödül aldýðý Yakýnsama Geliþim Programý ile müþterilerine en iyi deneyimi yaþatmak için çalýþanlarýna özel bir eðitim tasarladý. Bütünleþik telekomünikasyon pazarýnda lider olma anlayýþýyla 2015 yýlýnda yakýnsama (convergence) projesini baþlatan Turkcell, projesi kapsamýnda Turkcell Grup ve müþteri temas noktalarýnda yer alan tüm çalýþanlara eðitim imkaný tanýdý. Bu eðitim programý ile çalýþanlarýn sabit-mobil ürün ve hizmetlerde gelecek projelere hakim olmasý ve müþterilere en iyi deneyimi yaþatacak þekilde hizmet sunabilmeleri amaçlandý. Turkcell, program kapsamýnda çalýþanlarýn uzmanlýklarýna, rol ve sorumluluklarýna göre farklýlaþma yöntem ve sürelerde öðrenmeyi, uygulamayý ve pekiþtirmeyi kapsayan üç aþamalý bir geliþim yolculuðu uyguladý.
4.5G Geliþim Programý ile eþsiz 4.5G deneyimi
Turkcell diðer bir ödülünü de 4.5G Geliþim Programý ile de “Yaygýn Kurumsal Eðitim Programý Tasarýmýnda En Ýyi Geliþme” dalýnda aldý. 4.5G, Turkcell ve Türkiye için 2016 yýlýnýn en önemli teknolojik geliþmesi oldu. Turkcell deðer zincirinde yer alan bölge çözüm ortaklarý, bayileri ve müþterileri için 4.5G Geliþim Programý’ný geliþtirdi. Turkcell, bu projesiyle kurulum yapacak, müþterilerine 4.5G’yi tanýtýp onlarýn 4.5G dönüþümünü saðlayacak ekipleri donanýmlý hale getirmeyi hedefledi. 3 etap olarak planlanan eðitimler sayesinde Turkcell, 1 Nisan 2016’da geçiþin yapýldýðý andan itibaren sorunsuz bir 4.5G deneyimi yaþattý.
Brandon Hall hakkýnda:
Dünya çapýnda 10 bin müþterisi bulunan ABD’li Brandon Hall Grubu, kurumsal firmalara eðitim teknolojileri konusunda danýþmanlýk veren þirketlerin baþýnda geliyor. 20 yýlý aþkýn bir geçmiþi olan þirket araþtýrma ve analize dayalý çözümlerle büyük þirketlerin eðitim stratejilerine yön veriyor. Yetenek Yönetimi, Eðitim ve Geliþim, Satýþ, Pazarlama ve Üst Düzey Yöneticilik konusunda sahip olduklarý data ve deneyimleri ile alanýnda en prestijli organizasyonlardan biri olarak gösteriliyor. Brandon Hall tarafýndan dünyadaki en iyi þirket içi uygulamalarý ödüllendirmek üzere tasarlanmýþ 4 ayrý organizasyon bulunuyor. “Teknolojide Mükemmeliyet”, “Eðitimde Mükemmeliyet”, “Yetenek Yönetiminde Mükemmeliyet” ve “Satýþ ve Pazarlamada Mükemmeliyet”.