REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Market alışverişlerine 3 taksit geliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Market alışverişlerine 3 taksit geliyor

    Tüfenkci, kredi kartıyla yapılan bazı alışverişlerde taksitlendirmeye ilişkin, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bir çalışma yapıldığını söyledi.
    Bu çalışmada hükümet olarak öncelikli amaçlarının, hem cari açığa yol açmayacak hem de iç piyasayı rahatlatacak bir düzenleme yapmak olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Özellikle iç piyasanın canlandırılması noktasında yerli ürünlerin teşviki de dikkate alınarak, ithalatımızı ve cari açığımızı artırmayacak şekilde kredi kartlarında bazı ürünlerde taksit sayısını artıracağız. Bununla ilgili çalışmalar son aşamada." diye konuştu.
    Daha önce kredi kartıyla alışverişlerde bazı ürünler için çeşitli düzenlemeler yapıldığını anımsatan Bakan Tüfenkci, "Örneğin daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir. Bunun gibi birtakım çalışmalar var. Mobilya konusunda, beyaz eşya yerli üretim noktasında bu sayı artırılabilir." ifadesini kullandı.
    Tüfenkci, çalışma kapsamına girecek ürünlerin, talep patlaması oluşturmayacak ve lüks tüketimi teşvik etmeyecek ürünler olduğunu söyledi.
    "ÜRÜN İHTİSAS BORSALARI GELİYOR"
    Lisanslı depoculuk konusundaki çalışmalara da değinen Tüfenkci, tarımsal ürünleri sadece üretmenin yetmediğini, üretileni satarak paraya çevirmenin de büyük önem taşıdığını dile getirdi.
    Çiftçilerin en büyük sorunlarından birinin pazar bulmak olduğunu ifade eden Tüfenkci, özellikle lisanslı depoculuğun teşviki ve gelişmesiyle ürün ihtisas borsalarının altyapısının da hazırlandığını dile getirdi. Tüfenkci, şunları kaydetti:
    "Lisanslı depoları hem kiralama noktasında çiftçiye destek vermekteyiz hem de üreticilerin lisanslı depoculuk yapmasını teşvik etmekteyiz. Buralarda yetkili laboratuvarlar tarafından sınıflandırılan ürünler, örneğin, buğdayda, fındıkta, kayısıda veya pamukta elektronik sertifikalarla sertifikalandırılmış ürünler tıpkı diğer yatırım araçları gibi borsalarda işlem görecek, alınıp satılacak. Eğer buğdayın önümüzdeki aylarda prim yapacağını düşünüyorsanız buğday senetlerini alabileceksiniz. Böylelikle piyasaları çeşitli yatırımcılara açmış oluyoruz. Bir de uluslarası alana taşımış oluyoruz. Bununla ilgili hazırlığımızı Bakanlık olarak bitirdik ve Başbakanlığa sevk ettik. Önümüzdeki günlerde, çok yakın zamanda Ürün İhtisas Borsasını hayata geçireceğiz. Böylece hem yeni bir piyasa derinliği oluşturmuş olacağız hem de çiftçilerimizin ürünlerini değerlendireceği alternatif piyasa oluşmuş olacak.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    marketlerden hiç bir şeyi taksitle almam. ama gücü olmay için güzel haber.
    LEBEN ?

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    asgari ücretli için güzel haber.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu haber için "güzel" denilir mi,bilmiyorum.Bildiğim ödenmemiş kredi kartı borçlarına yenilerinin ekleneceğidir."Geçen yıllarda iç tüketimi kısmak,tasarrufu artırmak,bazı teknoloji ürünlerinin alımını kısıtlamak için taksit sayısı bile sınırlanırken "ben böyle olmasını istiyorum",yollu niyet beyanı ile ekonominin yürümiyeceği de nihayet anlaşılmış oldu.
    Rahmetli Adile Naşit'in Münir Özkulla olan turşu kavgasını anımsayan var mı?

    Benim turşum daha güzel..Hayır,sen ne anlarsın,benim turşum daha güzel.
    Oysa onların turşuları lâhana bile değildi..nono:

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kredi kartlarının yaygınlaşmaya başladığı yıllarda taksitli alışverişler bedava gibi algılanmış, aşırı ve bilinçsiz kullanım sonucu çok kişinin canı yanmıştı, bu uygulama da yine dar gelirliyi zorlayacak ilerleyen zamanlarda sıkıntıya sokacaktır. şaşkın ördek göle bitarafıyla dalar misali deneme yanılma yöntemi uyguluyorlar.
    Next Ye-2600 Diseqc motor 120cm sab anten inverto black ultra lnb Mutant 51 4k

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •