Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: ‘Parçalý ay tutulmasý’ gerçekleþti

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart ‘Parçalý ay tutulmasý’ gerçekleþti

Ayýn bakýr renginde göründüðü “Parçalý ay tutulmasý” gerçekleþti.

Güneþ, Dünya ve Ay bir noktada buluþurken, Ay tutulmasý Türkiye’den de gözlendi.
    Astronomi meraklýlarýnýn bekledikleri 2016 yýlýnýn son parçalý ay tutulmasý, TSÝ 21.00 sonrasý izlendi.
    Dünya atmosferinin Güneþ’ten gelen mavi ýþýnlarý saçýp, kýrmýzý ýþýnlarý kýrarak, Ay’ýn üzerine düþürmesi nedeniyle, Ay’ýn bakýr renginde göründüðü tutulma, çýplak gözle de görüldü.

Ay tutulmasý, Dünya’nýn Ay ile Güneþ arasýnda bir noktada bulunmasý sonucu, Ay’ýn, Dünya’nýn gölge konisinin içerisinde kalmasýyla gerçekleþiyor.
    Ay’ýn, Dünya etrafýndaki yörüngesi ile Dünya’nýn, Güneþ etrafýndaki yörüngesinin arasýndaki açý nedeniyle her tutulmada Ay, Dünya’nýn gölge konisine tam girmeyebiliyor.
    Bu durumda gerçekleþen tutulma, ”Parçalý Ay Tutulmasý” olarak adlandýrýlýyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Konu Editor tarafýndan (19-09-2016 Saat 02:02 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

valla ben görmedim, keþke görseydim. çok iyi olurdu ya.... hem ben sýra dýþý doða davranýþlarýný çok severim. görüntüler gerçekse harika ötesi.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    valla ben görmedim, keþke görseydim. çok iyi olurdu ya.... hem ben sýra dýþý doða davranýþlarýný çok severim. görüntüler gerçekse harika ötesi.
    Resimler sen ben gibi gerçek bodrumda cok fena sekilde göorulmüþ tutulma

Kullanýcý Bilgi Menüsü

vay be keþke bodrumda olsaydým. ne manzara ama.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri