beIN Media Group Yönetim Kurulu Baþkaný ve CEO’su Nasser Al-Khelaïfi, Yousef Al-Obaidly’nin Türkiye'nin önde gelen dijital platformu Digiturk’ün yeni CEO'su olduðunu açýkladý. Yousef Al-Obaidly’nin atamasý bugün gerçekleþti.
Nasser Al-Khelaïfi konuya dair yaptýðý açýklamada, Digiturk’ün satýn alýnmasýnýn beIN Media Group’un küresel geniþleme sürecinde önemli bir kilometre taþý olduðunu belirtti. Al-Khelaïfi, “Þimdiden spor kanallarýmýz arasýnda belli bir sinerjinin yaratýldýðýný, eðlence alanýnda ve diðer alanlarda olumlu etkileþimler elde edildiðini görebiliyorum. Digiturk'ün dönüþüm sürecini yönetmek için, beIN Media Group’un Baþkan Vekili olan Yousef Al-Obaidly’nin Digiturk CEO'su olarak atanmýþ olduðunu duyurmaktan çok memnunum. Kendisi, yeni atamasýna ek olarak grup içindeki mevcut sorumluluklarýný da sürdürecektir" dedi.
Nasser Al-Khelaïfi ile birlikte 14 yýldýr beIN Media Group’taki çeþitli pozisyonlarda çalýþan Yousef Al-Obaidly, Digiturk’ün satýn alma anlaþmasý sürecinde görev alarak, 26 Aðustos’tan bu yana Türkiye'deki dönüþüm sürecini yürütüyor.
Yousef Al-Obaidly
Yousef Al-Obaidly, 2003 yýlýnda MENA bölgesinin en önde gelen ödemeli spor TV aðýnýn baþarýlý bir þekilde tanýtýlmasýnda önemli bir rol oynadý. Daha sonra 2012 yýlýnda, beIN SPORTS Fransa, Amerika ve Asya-Pasifik’in tanýtýlmasýyla beraber, spor aðýnýn uluslararasý geniþlemesini baþlatmýþ oldu. Aralýk 2013’de ise beIN MEDIA GROUP CEO’su Nasser Al-Khelaïfi ile beraber Al Jazeera Sport’un uluslararasý spor aðý olan beIN SPORTS’a dönüþümünü tamamladý. Þu anda beIN MEDIA GROUP’un Baþkan Vekili olmasýnýn yaný sýra beIN SPORTS Fransa, Amerika ve Asya- Pasifik’in de Baþkanýdýr. Bunlara ek olarak Katar Tenis Federasyonu’nun Genel Sekreterliði, Katar Spor Yatýrýmlarý (QSI) Yönetim Kurulu Üyesi, Paris Saint-Germain Futbol Kulübü ve Paris Saint-Germain Hentbol Kulübü’nün Yönetim Kurulu Üyeliði görevlerini sürdürmektedir. Yousef Al-Obaidly Seattle Üniversitesi mezunudur.
Medyatava

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri