Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Digitürk’ün yeni CEO'su Açýklandý.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Digitürk’ün yeni CEO'su Açýklandý.

beIN Media Group Yönetim Kurulu Baþkaný ve CEO’su Nasser Al-Khelaïfi, Yousef Al-Obaidly’nin Türkiye'nin önde gelen dijital platformu Digiturk’ün yeni CEO'su olduðunu açýkladý. Yousef Al-Obaidly’nin atamasý bugün gerçekleþti.

Nasser Al-Khelaïfi konuya dair yaptýðý açýklamada, Digiturk’ün satýn alýnmasýnýn beIN Media Group’un küresel geniþleme sürecinde önemli bir kilometre taþý olduðunu belirtti. Al-Khelaïfi, “Þimdiden spor kanallarýmýz arasýnda belli bir sinerjinin yaratýldýðýný, eðlence alanýnda ve diðer alanlarda olumlu etkileþimler elde edildiðini görebiliyorum. Digiturk'ün dönüþüm sürecini yönetmek için, beIN Media Group’un Baþkan Vekili olan Yousef Al-Obaidly’nin Digiturk CEO'su olarak atanmýþ olduðunu duyurmaktan çok memnunum. Kendisi, yeni atamasýna ek olarak grup içindeki mevcut sorumluluklarýný da sürdürecektir" dedi.

Nasser Al-Khelaïfi ile birlikte 14 yýldýr beIN Media Group’taki çeþitli pozisyonlarda çalýþan Yousef Al-Obaidly, Digiturk’ün satýn alma anlaþmasý sürecinde görev alarak, 26 Aðustos’tan bu yana Türkiye'deki dönüþüm sürecini yürütüyor.

Yousef Al-Obaidly

Yousef Al-Obaidly, 2003 yýlýnda MENA bölgesinin en önde gelen ödemeli spor TV aðýnýn baþarýlý bir þekilde tanýtýlmasýnda önemli bir rol oynadý. Daha sonra 2012 yýlýnda, beIN SPORTS Fransa, Amerika ve Asya-Pasifik’in tanýtýlmasýyla beraber, spor aðýnýn uluslararasý geniþlemesini baþlatmýþ oldu. Aralýk 2013’de ise beIN MEDIA GROUP CEO’su Nasser Al-Khelaïfi ile beraber Al Jazeera Sport’un uluslararasý spor aðý olan beIN SPORTS’a dönüþümünü tamamladý. Þu anda beIN MEDIA GROUP’un Baþkan Vekili olmasýnýn yaný sýra beIN SPORTS Fransa, Amerika ve Asya- Pasifik’in de Baþkanýdýr. Bunlara ek olarak Katar Tenis Federasyonu’nun Genel Sekreterliði, Katar Spor Yatýrýmlarý (QSI) Yönetim Kurulu Üyesi, Paris Saint-Germain Futbol Kulübü ve Paris Saint-Germain Hentbol Kulübü’nün Yönetim Kurulu Üyeliði görevlerini sürdürmektedir. Yousef Al-Obaidly Seattle Üniversitesi mezunudur.
    Medyatava
    Konu mete55 tarafýndan (27-09-2016 Saat 21:37 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

En büyük yatýrýmýmýzý Türkiye’ye yaptýk

15 Temmuz darbe giriþiminin hemen ardýndan Türkiye’ye gelerek 1.3 milyar dolara Digiturk’ü satýn alan Katarlý beIN Media Group’un Yönetim Kurulu Baþkaný Nasser Al-Khelaif, Hürriyet’in sorularýný yanýtladý.

Ayný zamanda dünyaca ünlü Paris Saint Germain kulübünün de sahibi olan Nasser Al-Khelaif, “Türk ekonomisine güveniyoruz. Yatýrýma devam edeceðiz. Digiturk, beIN grubunun bugüne kadar yaptýðý en büyük alým. Vizyonumuz ve hedeflerimiz uzun vadeli olduðundan, kýsa süreli dalgalanmalardan zarar görmeyecektir” dedi.

Son dönemlerde Avrupa futbolu baþta olmak üzere birçok ligde aktif rol alýyorsunuz. beIN Media Group hakkýnda bilgi verir misiniz?

- Spor ve eðlence alanýnda faaliyet gösteren global bir medya grubuyuz. 2003 yýlýnda Ortadoðu ve Kuzey Afrika bölgesinde tek kanallý bir spor yayýn aðý olarak yola çýktýk. beIN an itibariyle beþ kýtada, 41 ülkede faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde 60 milyonu aþkýn abonemiz bulunuyor.

Türkiye ve Digiturk satýn alýmý, grubunuz açýsýndan nasýl bir öneme sahip?

- Türkiye’nin, asýl çýkýþ pazarýmýz olan Ortadoðu ve Kuzey Afrika bölgesinin yaný sýra Avrupa’ya da komþu olmasý, faaliyetlerimize doðal bir geniþleme alaný kazandýrýyor. Öte yandan, Türkiye’nin büyüme potansiyeline güvenimiz tam.

Türkiye, büyüyen bir ekonomiye sahip. yatýrýma devamTürk ekonomisini ve finans piyasalarýný nasýl deðerlendiriyorsunuz?

Digiturk yatýrýmýný Türk ekonomisi çerçevesinde ele alabilir misiniz?- Türkiye ekonomisi dalgalanmalar yaþýyor fakat ülkenin ve ekonomisinin gücüne ve büyümesine her zamankinden daha fazla güveniyoruz. Yatýrýmýmýz da bunun ispatýdýr. Aslýnda, Digiturk, beIN grubunun bugüne kadar yaptýðý en büyük alým. Türkiye’ye yatýrým yapmaya devam edeceðiz.

KENDÝMÝZE GÜVENÝYORUZ

Önümüzdeki aylarda açýklanmasý planlanan Türkiye Süper Ligi yayýn ihalesi hakkýnda ne düþünüyorsunuz? Digiturk’ün futbol ve spor yatýrýmlarý konusunda nasýl bir yol çizilecek?

- Elbette ihaleyi yakýndan takip ediyoruz. Türkiye ligi Digiturk ve aboneleri için son derece önemli. beIN böyle konularda büyük tecrübe sahibi bir þirket. Uluslararasý liglerin birçok ülkedeki yayýn hakkýna sahip olmanýn yaný sýra; Ýspanya ve Fransa gibi futbol açýsýndan önemli ülkelerdeki yerel liglerin de yayýn hakkýna sahibiz. La Liga, Seria A, Ligue 1 ve Þampiyonlar Ligi gibi yayýnladýðýmýz diðer tüm liglerde bu taahhüdümüzü yerine getirmeyi baþardýk. Teknoloji ve prodüksiyona yaptýðýmýz yatýrýmla ligi, faaliyet gösterdiðimiz diðer tüm coðrafyalarda olduðu gibi, yeni bir seviyeye taþýyacaðýz.

Futbol yayýncýlýðý ihalesini kazanamazsanýz ne yapacaksýnýz?

- Digiturk üyelerinin yarýsý Lig TV abonesi. Dediðim gibi, sahip olduðumuz yayýn haklarýný yenileyeceðimize güvenimiz tam. Digiturk bu alanda her zaman baþarýlý olmuþ bir kuruluþ.

Digiturk’ün adýný deðiþtirecek misiniz?

- Bu soruyu yanýtlayabilmek için henüz çok erken. Abonelerimizin ve tüm paydaþlarýmýzýn görüþlerini almamýz gerekiyor.

FRANSA VE ABD’DEN SORUMLU CEO’YU ATADI

DIgIturk’teki yönetim deðiþikliði hakkýnda bilgi verir misiniz?

- Þu anda beIN Media Group’un CEO Vekili pozisyonunda bulunan Yousef Al-Obaidly Digiturk’e CEO olarak atandý. Bu, zorlu bir pozisyon. Bu yüzden, Digiturk’ün yönetimini 14 yýldan uzun bir süredir grup içerisinde aldýðý farklý görevlerde benimle çalýþmýþ olan, en yakýn yöneticime emanet etmeyi tercih ettim. Al-Obaidly, ayný zamanda beIN Sports Fransa ve ABD’nin Yönetim Kurulu Baþkaný.

TÜRKÝYE’DE KULÜP ALMAYI DÜÞÜNMÜYORUM

Siz ayný zamanda Paris Saint Germain kulübünün sahibisiniz. Türk futbol endüstrisi giderek büyüyor. Türkiye’de bir futbol kulübü satýn almayý düþünüyor musunuz?

- Hayýr, Türkiye’de bir futbol kulübüne yatýrým yapma yönünde bir planýmýz yok. Bildiðiniz gibi Paris Saint-Germain takýmýnýn baþkanýyým ve size bir futbol kulübü yönetmenin yeterince yoðun bir iþ olduðunu ilk elden söyleyebilirim. Dolayýsýyla, Avrupa’da baþka bir spor kulübü satýn almayý planlamýyoruz.

Hürriyet.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri