Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arasý

Konu: Çin, Mars’a ulaþmak konusunda NASA ile yarýþa girdi.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Çin, Mars’a ulaþmak konusunda NASA ile yarýþa girdi.

Önce NASA, sonra Avrupa/Rusya uzay ajanslarý ortak olarak Mars’a ulaþmayý baþardýlar. Þimdi ise sýra Çin’de.
    Çin uzay ajansý, 2020’de Mars’a robot indirmek üzere çalýþmalara baþladýðýný duyurdu. Çin’in asýl hedefi ise 2030’da Mars’a insan göndermek.
    Hem yerde hem yörüngede
    Çin’in Mars’a göndereceði ilk araç iki parçadan oluþacak.
    Diðer uzay ajanslarýnýn yaptýðý gibi gezegene bir rover indirecek olan Çin, ayný zamanda yörüngeye de bir uydu indirecek.
    Bu uydu de hem yüzeyin fotoðraflarýný çekecek hem de yerdeki robotun dünya ile iletiþimini saðlayacak.

Böylece Mars’a insan gönderme yarýþýnda þimdiden iki ülke ve bir de Elon Musk, planlarýný açýklamýþ oldu. Sýrada Rusya ve Avrupa hatta Japonya’nýn planlarýný duymak kaldý.
    Ayrýca Çin uzay ajansý Jüpiter ve ve aylarýna da uydular yerleþtirmeyi planlýyor.
    SDN – ShiftDelete.Net

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çin halk cumhuriyeti bu iþe el attýysa sorun en kýsa zamanda çözülecek demektir. ben çin halk cumhuriyetini bu konuda daha destekliyorum. baþarýlar dilerim sana çin halk cumhuriyeti.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    çin halk cumhuriyeti bu iþe el attýysa sorun en kýsa zamanda çözülecek demektir. ben çin halk cumhuriyetini bu konuda daha destekliyorum. baþarýlar dilerim sana çin halk cumhuriyeti.
    çinliler marsa iner bence ilk insan bakalým kim gonderecek ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bende çin halk cumhuriyetini daha baþarýlý ve azimli görüyorum. ama amerikalýlar biz indik diyor. ne olacak þimdi?
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bende çin halk cumhuriyetini daha baþarýlý ve azimli görüyorum. ama amerikalýlar biz indik diyor. ne olacak þimdi?
    insansý araç göndermediler daha orada koloni kurarlarsa beraber gideriz marsa oksijen yaratacaklarmýþ natgeoda seyrediyorum mars adlý dizi belgesel var ali hoca

Kullanýcý Bilgi Menüsü

dünyanýn çivisi çýktý. bozdular dünyayý, terk etme zaman geldi geçti, yeni bir yaþam þart.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Adamlar neyle uðraþýyor biz daha satrancýn günah mý deðil mi onu konuþuyoruz.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Cevabverilecek Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Adamlar neyle uðraþýyor biz daha satrancýn günah mý deðil mi onu konuþuyoruz.
    biz bu kafayla daha çok ilerleriz kardeþ
    çok haklýsýn elin
    oglu marsla ugraþýyo biz burda birbirimizi yiyoruz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri