REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Bu Dünyadan Ayrılıp MARSA gitmek istermiydiniz?

Katılımcı sayısı
81. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

33 40.74%
  • Hayır

48 59.26%
Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
23 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Bu Dünyadan Ayrılıp MARSA gitmek istermiydiniz?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu saatten sonra artık dünyada yaşamanın hiç bir anlamı yok, ve kalmadı seve seve marsa yolculuk yapıp orada sıfırdan başlamak isterdim. ama nerede o günler. yaşamımızın yüzde dokzanı hayalden ibaret. bizler dünyada yaşayan birer soyka olarak kalacaz. çaresi yok. saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende gitmek isterdim fakat gidiş dönüş olmak şartıyla.sürekli orda olmak istemezdim.
    Birde orda 5 vakit namaz kılmak zor olur kıble sürekli değişiyormuş.Benim için pek sorun olmaz gerçi cuma'dan cuma'ya gittiğim için

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı cayna Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bende gitmek isterdim fakat gidiş dönüş olmak şartıyla.sürekli orda olmak istemezdim.
    Birde orda 5 vakit namaz kılmak zor olur kıble sürekli değişiyormuş.Benim için pek sorun olmaz gerçi cuma'dan cuma'ya gittiğim için
    Marsta yaşam değişik hocam Marsla ilgili bilgi altta

Mars’ın Güneş çevresindeki bir turu, bizde olduğunun aksine 365 gün değil, 687 “Dünya günü” sürer. Yani, Bir Mars yılı neredeyse iki Dünya yılına denktir.

“Mars günü” açısından ise, bir Mars yılı yani Mars’ın Güneş’in çevresinde dönüşü 668 gündür. Dolayısıyla Dünya’daki 365 günlük takvimi Mars’ta kullanmaya kalktığımızda, daha ilk yıl dolmadan Güneş’in gökyüzündeki konumundan mevsimlere varana kadar her şey birbirine girer.

Dünyamız, Güneş’e Mars’tan iki kat daha yakındır ve bu nedenle Güneş çevresindeki bir turunu Mars’tan iki kat hızlı gerçekleştirir. Yani, Mars gezegeni Güneş çevresinde bir tur atmışken, Dünya iki tur atmış olur.
    “Gün” (gece gündüz döngüsü) kısmından devam edelim:

Dünya’nın kendi çevresindeki bir turuna denk gelen 24 saatlik “gün” kavramı da Mars’ta işlemez olur. Maalesef bir Mars günü (Mars gününe “sol” adı veriliyor), Dünya gününe çok yakın olsa da, 24 saat değil, 24,6 saattir. Bu da, yaklaşık her 48 günde bir, Dünya’ya göre tam bir tur eksik döndüğü anlamına gelir. Daha başka bir deyişle; Dünya’da 48 gün geçmişken, Mars’ta sadece 47 sol yaşanmıştır. Geçen zaman aynıdır, fakat ölçekler gece-gündüz döngüsüne göre oranlandığı için, iki gezegende ne saatler, ne günler, ne de yıllar birbirini tutmaz.

Dünya ile bağları korumak adına Dünya saat kavramının kullanılması Mars’ta yaşayanlar için ciddi bir sorun demektir. Günlerinizin (gece-gündüz döngüsü) şaşacak olması yetmezmiş gibi, Mars’ın mevsimsel döngülerini de bu zaman ölçeğiyle belirleyemezsiniz. Çünkü Mars’ta da döngüsel mevsimler yaşanmaktadır ve gezegendeki toz fırtınaları öncelikle bu döngünün düzenli bir parçasıdır. Dolayısıyla, hayati önemi olan mevsim değişikliklerini belirlemek için bir Mars saati ve takviminin belirlenmesi zorunludur.

Yani, Dünya ile eş zamanlı olarak aynı takvim ve saat sistemini Mars’ta kullanamayız. Bu da demek oluyor ki, gelecekte Mars sakinleri farklı bir takvim ve saat sistemi kullanacaklar. Yahut, her iki gezegen için sorun yaratmayacak, gece-gündüz ve mevsim döngülerinden bağımsız yeni bir zaman ölçüm sistemi geliştireceğiz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mars'la ilgili açıklama güzel olmuş Editör hocam farklı bir sistemde farkli bir zaman dilimi yaşanıcak anlaşılan.
    Mars konusunda şahşi fikrim ise orada herhangibir yaşam olmayacağı bu zamana kadar bir canlı tespit edildiğini duymadım.bundan sonrada olacağına inanmıyorum belki bilmediğimiz Dünya'da olmayan elementlerin işlenerek teknolojimizin gelişebileceğini düşünüyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evden epey uzak...almayayım....
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence bu dünyayı yaşanmaz hale getirenler gitsin,valla rahat bi nefes alırız

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı gokbel Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bence bu dünyayı yaşanmaz hale getirenler gitsin,valla rahat bi nefes alırız

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yalnız unutulmamalı ki Dünyadaki doğal güzelliği hiçbir gezegende bulamayız hatta insan eliyle bile olsa yapamayız bu düşünüldüğünde ben Dünya yı seviyorum her ne olursa olsun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart ne icin

orda parasiz hayat varmi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı arap34 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    orda parasiz hayat varmi
    Para gecmiyo orada [emoji3]

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri