Dünyanýn en önemli mobil teknoloji buluþmasý olan GSMA Mobil Dünya Kongresi Barcelona’da baþladý. Etkinliðin açýlýþ gününde düzenlenen özel törende çalýþmalarýyla fark yaratan Turkcell, GSMA’in en prestijli ve uzun soluklu ödülü olan “Mobil Ýletiþim Sektörüne Önemli Katký” ödülüne layýk görüldü.
Dünya mobil teknoloji liderlerinin bir araya geldiði GSMA Mobil Dünya Kongresi GSMA Yönetim Kurulu üyeleri, dünya liderleri, uluslararasý sivil toplum kuruluþlarý ve birçok mobil teknoloji þirketinin katýlýmý ile Barcelona’da baþladý. Etkinliðin açýlýþ gününde düzenlenen törende, yardýma ihtiyacý olan mültecilere özel çalýþmalarý ile fark yaratan ve içerisinde Turkcell’in de bulunduðu telekomünikasyon þirketleri, GSMA’in en prestijli ve uzun süreli ödülü olan “Mobil Ýletiþim Sektörüne Önemli Katký” ödülüne layýk görüldü. GSMA Ýnsani Durumlar Ýletiþim Sözleþmesi (Humanitarian Connectivity charther)’nin de imzacýsý olan Turkcell’le birlikte Vodafone Foundation, Asiacell, Zain ve Deutsche Telecom sahip olduklarý ödül ile dünyaya da örnek oldu.
“Olaðanüstü durumlarda mobil iletiþim hayati önem taþýyor”
Ödüle layýk görülen beþ operatör adýna Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioðlu ödülü GSMA Yönetim Kurulu Baþkaný Sunil Mittal’ýn elinden aldý. Terzioðlu yaptýðý deðerlendirmede, “Bugün dünyayý daha iyi bir yer yapmak için çalýþan 5 þirket adýna burada olmak benim için büyük bir onurdur. Þunun farkýnda olmalýyýz ki, dünyanýn en büyük trajedisinde fark yaratabilecek imkanlara sahip bir sektörde bulunuyoruz. Bu insani kriz hepimiz için çok büyük bir sýnav. Geçtiðimiz 6 yýlda iletiþimin kriz dönemlerinde hayat kurtarýcý bir rol üstlendiðini tekrar gördük. Krizlerden etkilenen insanlarýn kendileri ve ailelerinin geleceði için karar verirken gerekli olan bilgilere ulaþabilmeleri ve mülteci kamplarýndaki iletiþimi saðlamak için hýzlý aksiyonlar alarak servisler kurduk. Suriyelilere özel acil servis ve yardým hatlarý oluþturduk. Merhaba Umut gibi mobil uygulamalar geliþtirerek Suriyelilerin ihtiyaç duyduklarý bilgilere ve hizmetlere eriþimlerini saðladýk. Ailelerin iþ fýrsatlarýna ve çocuklarýn eðitim olanaklarýna eriþimini mümkün kýlmak için çalýþtýk. Tüm bunlar iletiþim, akýllý cihazlar ve dünya çapýnda mobil servisler ve en önemlisi de duruma karþý gösterdiðimiz uðraþlar sonucunda mümkün olabildi. Teknolojiyle hayata geçirebildiðimiz bu imkanlar ancak yardým etmek istersek ortaya çýkabiliyor. Biliyorum ki bu onur verici ödülü paylaþtýðýmýz Vodafone Foundation, Asiacell, Zain, Deutsche Telekom da ayný motivasyonla, müþterilerini ön plana alarak, kendi ekonomilerinin ve toplumun geliþmesine fayda saðlamak için var gücüyle çalýþtýklarý için buradalar. Bugün bizleri bu onurlu ödülle taçlandýran GSMA, mobil iletiþim sektörünün insani konularda oynadýðý rolle ilgili her zaman etkin bir liderliðe sahip olmuþtur. Verdikleri tüm desteklere, dünya çapýnda insani konularda yarattýklarý farkýndalýða ve bizler gibi bu iþe gönül vermiþ operatörler arasýnda kurduklarý köprü için buradaki tüm operatörler adýna teþekkürü borç biliyorum. Hayatlarý iyileþtirme yönündeki çaba ve çalýþmalarý bu kadar merkezinde bulunduran bu topluluðun bir parçasý olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri