Bir anne için hayattaki en kıymetli şeylerin başında çocuğu gelir. İki çocuk annesi Özlem Mavi Saltık, ‘Farkında Annelik’i konuşmak üzere 2 Mart Perşembe günü saat 14.00’da Akbatı AVYM’de gerçekleşecek Yaşam Akademisi’ne konuk oluyor.
Çocukların mutlu bir birey olması ve dünyaya iyilik katacak iyi bir insan olarak yetişmesi için önemli olan bizlerin rahat ve mutlu olmamız. Kendimiz olmamız. Bize ait olmayan davranışlarda bulunduğumuzda bunları yapan kim? diye kendimize sormamız. Özlem Mavi Saltık, iki çocuğu ile çıktığı annelik yolculuğunda durduğu durakları ve gördüğü manzaraları paylaşmak ve Akbatı misafirlerini dinlemek üzere Yaşam Akademisi söyleşilerinin konuğu oluyor.
Annelik kadının içinde olan bir histir ve doğustan mı gelir? Yoksa öğrenilir mi? Anneliği kimden öğreniriz: Annemizden? Toplumdan? Kitap okuyarak? Yoksa çocuklarımızdan mı? Anneliği geliştirmek nasıl olur? Farkında anne kimdir? Annelerin sırtındaki en büyük yük nedir? Saltık, 2 Mart Perşembe günü saat 14.00-16.00 arası, yalnızca anneler değil, tüm kadınların cevaplarını aradıkları bu sorulara Akbatı’da yanıt verecek.
Özlem Mavi Saltık
ODTÜ İşletme mezunu ve Koç Üniversitesi’nde İşletme Masterı derecesi olan Saltık, 21 yıl finans sektöründe çok farklı görev ve sorumluluklar aldı. Bugün çalışma hayatının 27. yılında, bir yandan çocukluğundan beri hayalini kurduğu kendi girişimini yönetiyor, bir yandan da çok önemsediği Türkiye’deki anneleri geliştirecek ve güçlendirecek projelerin içinde yer alıyor.