Ýngiltere'de bir televizyon programýna konuþan dünyanýn önde gelen bilim insanlarýndan Hawking, uzaya yolculuk yapabileceðini hiçbir zaman hayal edemediðini söyleyerek, "Branson ne zaman ki bana Virgin Galactic'te bir koltuk teklif etti, hemen 'Evet' dedim" diye konuþtu.
Richard Branson'ýn sahibi olduðu Virgin Havayollarý Virgin Galactic adýnda bir uzay gemisi inþa ediyor. Þirket uzaya yolcu taþýyacak.
Hawking röportajda, üç çocuðunun kendisine büyük bir neþe verdiðini, uzaya yolculuk etmenin ise mutluluðu getireceðini söyledi.
'TRUMP'IN ABD'SÝNE GÝREBÝLÝR MÝYÝM BÝLMÝYORUM'
Stephen Hawking, Donald Trump'ýn yönettiði bir ABD'de bundan sonra isteneceðinden ise emin olamadýðýný belirtti.
"ABD'ye tekrar gidip diðer bilim insanlarýyla konuþmayý çok isterdim ama artýk hoþ karþýlanmayabilirim diye korkuyorum" diyen Hawking, Trump'ýn seçmenlerini memnun etmek adýna daha saða ve otoriter bir dile kayabileceðini söyledi.
Hawking, 2009 yýlýnda dönemin ABD Baþkaný Barack Obama'dan baþkanlýk madalyasý almýþtý.
ÝÞÇÝ PARTÝSÝ LÝDERÝ CORBYN'Ý ELEÞTÝRDÝ
Ünlü bilim insaný ayný zamanda Ýngiltere'de Ýþçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i de eleþtirdi.
Hawking, Corbyn'in öyle olmadýðý halde kendini aþýrý solcu gösterdiðini, bu yüzden hiç seçim kazanamayacaðýný söyledi. Ancak yine de Ýþçi Partisi'ne destek vereceðini ekledi.
ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalýðý olan dahi fizikçi yapay zeka teknolojisi aracýlýðýyla konuþabiliyor.
Intel'e ait bir akýllý telefon klavye uygulamasý olarak çalýþan bu teknoloji, Prof. Hawking'in ne düþündüðünü anlayabiliyor ve kullanmak isteyebileceði kelimeleri önerebiliyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri