Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi’nin Genel Müdürü Banu Ýþçi Sezen, 25.’si düzenlenen “World HR Congress - Dünya ÝK Zirvesi”nde “ÝK’da Teknolojinin Stratejik Kullanýmýnda “Dünyanýn ilk 50 Lideri’’ ödülüne layýk görüldü.
Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitesi olarak 2006 yýlýnda kurulan Turkcell Akademi’nin 11 yýldýr yöneticiliðini yapan ve geliþiminde büyük katkýsý bulunan Turkcell Akademi Genel Müdürü Banu Ýþçi Sezen, “ÝK’da Teknolojinin Stratejik Kullanýmýnda Dünyanýn ilk 50 Lideri’’ ödülüne layýk görüldü. 25.’si düzenlenen “World HR Congress - Dünya ÝK Zirvesi” kapsamýnda verilen ödülü Sezen, geçtiðimiz 7 yýl boyunca Turkcell Grup’a ve topluma kattýðý stratejik bakýþ açýsý, yeni teknoloji kullanýmý, HR’a getirdiði yenilikçi bakýþ açýsý, ekosisteme kattýðý deðer, bütünlük ve iþ ahlaký gibi birçok farklý kritere göre deðerlendirilerek kazandý.
Hindistan’da düzenlenen törende, layýk görüldüðü bu önemli ödül dolayýsýyla mutluluk duyduðunu belirten Banu Ýþçi Sezen, “Turkcell’i ve 2006’da hayata geçirdiðimiz Turkcell Akademi’yi temsilen, teknolojinin stratejik kullanýmýnda dünyanýn ilk 50 lideri arasýnda gösterilmek gerçekten çok gurur verici. Bu baþarýnýn temelinde gerçek sermayemizin insan olduðu bilinciyle insana, sektöre ve topluma deðer katma vizyonumuz yer alýyor. Türkiye’de eðitimde teknolojiyi kullanarak öncü olduðumuz birçok uygulamayý hayata geçirdik, bu ödüle layýk görülmemizde de bunca yýldýr bu alana yaptýðýmýz stratejik yatýrýmýn bir sonucu aslýnda… Turkcell Akademi ile bireylerin geliþimini sürekli kýlmak için eðitim teknolojilerine yaptýðýmýz yatýrým sayesinde, zaman ve mekan sýnýrlamasý olmaksýzýn verdiðimiz eðitimlerle milyonlara ulaþtýk. Ýlk baþta kurumsal üniversite olarak yola çýktýðýmýz Turkcell Akademi’nin içeriðini hem bireysel hem de kurumsal kullanýcýlara yönelik olarak geliþtirdik. Bu kapsamda dünyanýn en iyi üniversiteleriyle iþbirlikleri gerçekleþtirdik. Türkiye’de ve dünyada birçok insanýn yaþamýna deðer katmak için teknolojiyi fýrsata çevirmeye, platformumuzu büyütmeye, yeni öðrenme çözümleri ve içeriklerle “insan”a faydalý olmaya devam edeceðiz” dedi.

Dünya ÝK Zirvesi hakkýnda
Global bir eðitim ve geliþim platformu olan Dünya ÝK Zirvesi, eðitim ve geliþim alanýndaki en büyük organizasyonlardan biri. Global platformun yönetim kurulu her yýl artan bir ivme ile ÝK’da teknolojiye yatýrým yapan, dünyada ilkleri gerçekleþtiren ÝK liderlerini belirliyor. 25. yýlýnda bu ödülü Türkiye’den Turkcell’e layýk gördü. Dünya ÝK Kongresi, Stratejik ÝK bakýþ acýsýyla þirketlerin inisiyatiflerine katký saðlayacak hizmetlerin tartýþýldýðý dünyandaki en kapsamlý etkinlik. Bu yýl eðitim ve geliþimde teknoloji kullanýmý, geleceðin çalýþma ortamlarý, yeni öðrenme yöntemleri, mentorluk, liderlik, hikaye anlatýmý, çeþitlilik ve insan kaynaklarý teknolojisi gibi birçok konu 133 ülkeden üst düzey katýlýmcýyla tartýþýldý.