10 binden fazla kiþi giriþ biletlerini BiP’ten aldý
fizy 20. Liseler Arasý Müzik Yarýþmasý Ýstanbul’u Salladý
“Dünyanýn En Baþarýlý Gençlik Organizasyonu” ödüllü, “fizy 20. Liselerarasý Müzik Yarýþmasý” nýn elemeleri, Ýstanbul Bostancý Gösteri Merkezi’nde, Demet Akalýn’ýn açýlýþý yapmasýyla baþladý. 10 binden fazla genç, giriþ biletlerini BiP uygulamasý üzerinden ücretsiz alarak elemeleri yerinde izledi. fizy kullananlar da, uygulama üzerinden oy vererek 3 finalisti belirleyecek.
Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu “fizy 20. Liselerarasý Müzik Yarýþmasý” 190 lisenin sahne aldýðý Ýstanbul elemeleriyle baþladý.
Kuliste yarýþmacýlarý ziyaret eden Türk Pop müziðinin en önemli seslerinden Demet Akalýn, öðrencilere sahne öncesi son tüyolarý verirken, yarýþmanýn 20. yýl açýlýþýný gerçekleþtirdi. Bu sene 20. sanat yýlýný da kutlayan Akalýn sahnede Hayalet þarkýsýný seslendirerek öðrencilere büyük coþku yaþattý.
‘’Küçüklüðümde her gün ayna karþýsýnda þarký söylerdim. Hayal etmek, istemek, arzu etmek, inanmak çok önemli. Sadece ve sadece kendinize inanýn.’’ diyerek öðrencilere moral veren sanatçý yarýþmayla ilgili ise; ‘’fizy 20. Liselerarasý Müzik Yarýþmasý’ný gönülden destekliyorum ve sizi seviyorum’’ dedi.
Yarýþmanýn kurucusu, ünlü müzik adamý Serhat Hacýpaþalýoðlu, ‘’Bu ödül, müthiþ bir azmin, titiz bir çalýþmanýn ve samimiyetin karþýlýðý’’ diyerek, Demet Akalýn’a ‘’20. Yýl Baþarý Ödülü’’ takdim etti.
Ýstanbul elemelerine bu yýl; Kocaeli, Yalova, Tekirdað, Edirne, Bursa, Sakarya, Adana, Gaziantep, Sinop, Trabzon ve Ýstanbul‘dan olmak üzere toplam 190 lise katýlýrken, elemeler 2 gün boyunca sürdü.
“Biletler BiP’ten, Destek Seyirciden”
fizy 20. Liseler Arasý Müzik Yarýþmasý’nda 20. yýla özel ilk sürprizi BiP’ten gelen ücretsiz bilet uygulamasý büyük ilgi gördü. Seyircilerin, eleme turlarýnda ve finalde okullarýný temsil eden öðrencileri izlemek isteyenler BiP uygulamasý ile kazandýklarý bilet koduyla salondaki yerini alarak okullarýný desteklediler. BiP uygulamasý üzerinden giriþ biletlerini alarak Ýstanbul ön elemelerini yerinde izleyenlerin sayýsý 10 bini aþtý.
“Performanslar fizy’de”
Müzik aþkýyla yanýp tutuþan gençler gerçek müzik deneyimini bu sene fizy ile yaþamaya baþladýlar. fizy 20. Liselerarasý Müzik Yarýþmasý'nda bu yýl jürinin seçtiði finalistlere ek olarak 3 finalist daha eklenecek. Ýstanbul elemelerinde yer alan 190 okulun performans videolarý fizy uygulamasý üzerinden izleyicilerin beðenisine sunulacak, videolara eklenen "beðen" özelliðiyle de internet oylamasý yapýlacak. Ayrýca, aday gruplarýn destekçileri, sevdikleri performanslarý fizy üzerinden paylaþarak milyonlara ulaþtýrma fýrsatý da yakalayacak.
HAYALLERÝ SÜSLEYEN ÖDÜLLER
fizy’den Muhteþem Hediyeler: Üç Okula Üç Müzik Stüdyosu
20. yýlýnda, fizy sponsorluðunda gerçekleþtirilen, “fizy 20. Liselerarasý Müzik Yarýþmasý" için 81 ildeki 8.000 liseliyi birbirinden deðerli ödüller de bekliyor. Organizasyonu, 20 yýldýr baþarý ile sürdüren Serhat Hacýpaþalýoðlu önderliðindeki End Productions tarafýndan düzenlenen yarýþmanýn ödülleri arasýnda, cazip para ödüllerinin yaný sýra, bu sene fizy’nin üç okula kuracaðý üç müzik stüdyosu ödülü de yer alýyor. Yarýþmadaki kategoriler ve ödüller þöyle:
Yarýþmanýn “Ýcra” dalýnda ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 10.000 TL
2.lik ödülü: 7.500 TL
3.lük ödülü: 5.000 TL
Orkestra / Sahne Performansý dallarýnda ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 6.000 TL
2.lik ödülü: 4.000 TL
3.lük ödülü: 2.000 TL
Kýz Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarýnda ilk üçe giren yarýþmacýlar için:
1.lik ödülü: 3.000 TL
2.lik ödülü: 2.000 TL
3.lük ödülü: 1.000 TL
Bu kategorilerin dýþýnda Basýn Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Gençlik Dergileri Ödülü’ kategorilerinde bir lise ve bir öðrenciye plaket verilecek.
Okan Üniversitesi’nden Üç Öðrenciye Eðitim Bursu
Ayrýca yarýþmada üç öðrenci, yarýþmanýn eðitim sponsoru olan Okan Üniversitesi’nden eðitim bursu kazanma þansý elde edecek. Yarýþmanýn Eðitim Sponsoru Okan Üniversitesi, jürinin sahne performanslarýna göre belirleyeceði 3 yarýþmacýya ‘’Üstün Baþarý Ödülü’’ veriyor!
1.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarý %100 Eðitim Bursu
2.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarý % 50 Eðitim Bursu
3.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarý % 30 Eðitim Bursu
Eleme heyecaný, 31 Mart ve 1 Nisan’da Ankara’da, 7 ve 8 Nisan’da ise Ýzmir’de yapýlacak elemelerle sona erecek. fizy 20. Liselerarasý Müzik Yarýþmasý’nýn büyük finali , 22 Nisan’da Ýstanbul’da gerçekleþtirilecek.
Yarýþmayla ilgili ayrýntýlý bilgiye Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. adresinden ulaþmak mümkün.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri