REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Dünyaya benzerlikte ilk! Yeni bir gezegen bulundu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Dünyaya benzerlikte ilk! Yeni bir gezegen bulundu

Dünyaya benzerlikte ilk! Yeni bir gezegen bulundu

Bilim adamları GJ 1132b olarak bilinen dünyanın 1,4 katı büyüklüğünde ve dünyadan 39 ışık yılı mesafede olan bir dünyayı incelediklerini söyledi.

Gözlemciler, süper Dünya ismini verdikleri gezegenin etrafını su veya metan gazı yada her ikisinden oluşan kalın bir gaz tabakasının çevrelediğini gözlemlediklerini söylediler. Çalışma, Astronomical Journal’da yayınlandı.

Bilim adamları, etrafında atmosfer olan bir gezegen bulmanın ve bunu fark etmenin güneş sisteminin ötesinde hayat aramak için önemli bir adım olduğunu söyledi.
    Ancak, bilim adamları bu gezenin ısının 370 olması sebebiyle üzerinde yaşanabilmesinin hiç de ihtimal dahilinde olmadığını gösterdiğine işaret etti.

Araştırmayı yürüten New Castle Keele Üniversitesinden Dr John Southworth "Bildiğim kadarıyla hayatın mümkün olduğu en yüksek sıcaklık 120 C derecedir. Bu sıcaklık da bu gezegenin sıcaklığından çok daha aşağıdadır“ dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Dünyaya benzer bir gezegen bulunmuş.

Yok gitmeyelim oraya,buraya benzetiriz.Temiz kalsın orası.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dünyadan 39 ışık yılı mesafede olan bir dünyaya 39 yılda falan mı gidiliyor tam anlamadm haberi ben verdim ama

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kalamaki Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Yok gitmeyelim oraya,buraya benzetiriz.Temiz kalsın orası.
    Aynen mars ve diger gezegenlere insan sokuldugu an dunyadan beter yaparlar varsın oralar hayallerde kalsın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri