Doyumsuzluðun bir mutsuzluk virüsü olduðunu savunan Uzman Psikolog Ayþe Yanýk Yaþam Akademisi’nin konuðu olarak Akbatý’da verdiði söyleþide ziyaretçilere deðer bilen çocuk yetiþtirmeyi ve tüketim toplumunu anlattý.
“Anne Ben Niye Doyumsuzum?” adlý kitabýn yazarý Uzman Psikolog Ayþe Yanýk, çaðýmýzýn büyük sorunlarýndan biri olan doyumsuzluðu ve çocuklarda deðer bilmenin önemini konuþmak üzere Akbatý AVYM misafirleriyle buluþtu.

Aile içinde doðan doyumsuzluðun sosyal çevreyle büyüdüðünü savunan Yanýk söyleþisinde, “Çocuklarýnýzýn modeli önce sizsiniz. Okullar öðretim yuvasýdýr, bilgi verirler. Ama çocuklara, görgü, bilgi, örf, adet, insan haklarý, komþu haklarý, bunlarý aile öðretir. Lütfen görevlerinizi devretmeyin. Hepimiz birbirimizin çocuðundan sorumluyuz. Toplumda hepimiz birbirimizden etkilenerek yaþarýz” dedi.

Savurganlýðýn, ebeveynlerin doðru tutumlarýyla, aileden ve toplumdan uzaklaþtýrýlabildiðini söyleyen uzman psikolog, söyleþisinde ebeveynlerin kendileri ve çocuklarýnýn hayatlarýnýn, doyumsuzluktan uzak ve mutlu geçmesi için önerilerini paylaþtý.

Ayþe Yanýk
Uzman Psikolog Ayþe Yanýk, 1992 yýlýnda Ý.Ü Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1994 yýlýnda Ý.Ü Ýþletme Fak. Davranýþ Bilimleri Bölümü’nde Yüksek Lisans Programý’na devam etti. 2014 yýlýnda Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Aile Danýþmanlýðý ve Aile Arabuluculuk Programý’ný tamamladý. Pek çok makale ve araþtýrmalarý hem mesleki yayýn organlarýnda hem de tüm yazýlý basýnda yer aldý ve ayný zamanda televizyon programlarýnda da sýk sýk konuk olarak aðýrlandý.

Akbatý AVYM Hakkýnda
Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründeki iþtiraki Akiþ GYO A.Þ. tarafýndan hayata geçirilen Akbatý Alýþveriþ ve Yaþam Merkezi (Akbatý AVYM) 200’e yakýn maðaza, 9 sinema salonu, dinlenme ve buluþma adresi olan özel tasarýmlý alanlar, çocuk oyun ve eðitim alanlarý ile dünya mutfaklarýný buluþturan restoranlarýn yer aldýðý Restaurantlar Meydaný ile hizmet vermektedir. Akbatý AVYM, aldýðý ödüllerle ulusal ve uluslararasý platformlarda da baþarýsýný tescillemiþtir. Akbatý AVYM, yeþil bina deðerlendirme sistemi olan BREEAM In Use (Bina Araþtýrma Kuruluþu Çevresel Deðerlendirme Metodu) Sertifikasýna “Excellent” seviyesinde sahiptir.