Türkiye’nin en köklü gençlik organizasyonu fizy 20. Liseler Arasý Müzik Yarýþmasý‘nýn büyük finali gerçekleþti. Yarýþmanýn kazananlarý görkemli bir geceyle ödüllerini aldý. Açýlýþý Türk Sinemasý’nýn Sultan’ý Türkan Þoray’ýn yaptýðý ödül töreninde, liseli genç müzisyenler, hayraný olduklarý ünlülerle ayný sahneyi paylaþma imkaný da elde etti. Adeta ünlüler geçidine dönüþen törende müzik efsanesi Martha Wash It’s Raining Men þarkýsýyla Bostancý Gösteri Merkezi’ni inletti. Gece, Hande Yener’in konseriyle sona erdi.
Türkiye’nin en uzun süreli gençlik etkinliði olan ve 20 yýldýr aralýksýz sürdürülen “Dünyanýn En Baþarýlý Gençlik Organizasyonu” unvanýna sahip fizy 20. Liseler Arasý Müzik Yarýþmasý’nýn ödülleri Bostancý Gösteri Merkezi’nde sahiplerini buldu. Serhat Hacýpaþalýoðlu’nun önderliðinde End Productions tarafýndan gerçekleþtirilen fizy 20. Liseler Arasý Müzik Yarýþmasý’nda finalinde 34 okul mücadele etti. Altý kategoride daðýtýlan ödüller arasýnda, 3 ayrý okula müzik stüdyosu, toplam 100 Bin TL’lik para ödülü ve Okan Üniversitesi’nden eðitim bursu yer aldý.
Türkan Þoray: “Ben hayalimi gerçekleþtirdim, 50 yýl sonra bir albüm yaptým. Siz benim kadar beklemeyin”
Açýlýþý Türkan Þoray’ýn yaptýðý ödül töreninde, liseli genç müzisyenler, hayraný olduklarý ünlülerle ayný sahneyi paylaþma imkaný elde etti. Türk sinemasýnýn sultaný Türkan Þoray þunlarý söyledi: “Hayallerinizi gerçekleþtirin, peþine düþün, asla vazgeçmeyin demek için buradayým. Müzik inanýlmaz bir güç, inanýlmaz mutluluk verici bir olay. Bütün gönülleri kalpleri birleþtiren, dünyanýn en güzel kendini ifade etme þekli… Ben 50 yýl sonra hayalimi gerçekleþtirdim, bir albüm yaptým. Siz benim kadar beklemeyin.”
Seyyal Taner, Fuat Güner, Þebnem Ferah, Ogün Sanlýsoy, Harun Tekin gibi duayen sanatçýlarýn ödül verdiði gecede Edis,Baran Bayraktar ve ‘’Yýlýn Genç Starý’’ ödülünü alan Güliz Ayla ile Amerika’nýn kült sanatçýsý pop efsanesi Martha Wash sahne aldý. Martha Wash, It’s Raining Men þarkýsýyla Bostancý Gösteri Merkezi’ni yýktý geçti. Martha Wash, “Türkiye’de beni bu kadar seven olduðunu bilmiyordum, tekrar geleceðim” dedi. Ödül töreninin ardýndan konser veren Hande Yener, büyük coþkuya ortak oldu.
Yarýþýn galibi Galatasaray Lisesi
Ünlüler geçidine dönüþen törende, büyük ödülü kazanan grubu, Turkcell CEO’su Kaan Terzioðlu ile yarýþmanýn kurucusu Serhat Hacýpaþalýoðlu birlikte anons etti. 10 Bin TL’lik büyük ödülü Ýstanbul Galatasaray Lisesi oldu. Kaan Terzioðlu konuþmasýnda, “Bu yýl 20’ncisi düzenlenen ve en çok dinlenen online müzik platformu fizy ile destek verdiðimiz Liseler Arasý Müzik Yarýþmasý’nda gençlerin heyecanýna ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Finalistlerin performanslarýný gün boyunca fizy üzerinden yayýnlayarak buradaki coþkuyu Türkiye ve dünyadaki tüm müzikseverlerle aktarmaya çalýþtýk. Türkiye’de ilk defa BÝP üzerinden bilet satýþý gerçekleþtirdik. Bu kadarla yetinmiyoruz. Turkcell olarak gençlerimize desteðimizi sürdürmeye devam edeceðiz” dedi.
Serhat Hacýpaþalýoðlu da “Dünyanýn en önemli gençlik organizasyonlarýndan biri olan fizy Liseler Arasý Müzik Yarýþmasý’nýn 20’nci yýlýný kutladýðýmýz için çok mutluyum. Nice 20 yýllara” diye konuþtu.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri