REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Bunu yapanın interneti 6 ay yavaşlatılacak!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Muhahaha Bunu yapanın interneti 6 ay yavaşlatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca sanatın ve sanatçıların haklarını korumak amacıyla telif haklarına yönelik hazırlanan yasa taslağında, özellikle gençlerin sık başvurduğu yöntem olan, korsan film ve dizilerin farklı mecralarda paylaşılmasına "internet yavaşlatma" cezası verilmesi öngörülüyor. Taslakta, internetten korsan filmi izleyenlere yönelik ise bir yaptırım yer almıyor.

İNTERNET YAVAŞLATMA CEZASI GELİYOR

Bakanlıkça kamuoyunun görüşüne açılan 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik hazırlanan yasa taslağında bulunan cezai yaptırımların nasıl uygulanacağına yönelik detaylar netleşmeye başladı. Yasa taslağıyla dijital dünyada yaşanan hak ihlallerine yönelik iki önemli tedbirin getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, kamuoyunda "internetten film izleyene ceza" olarak algılanan internet yavaşlatma cezası, esasında korsan filmleri izleyen değil, yayan bireysel internet kullanıcılarını kapsıyor. Buna göre, bireysel internet abonelerinin internetten herhangi bir filmi izlemeleri veya indirmeleri, cezai yaptırımların içerisinde yer almayacak. Fakat bir abone, indirdiği filmi "Torrent" gibi dosya paylaşım programları üzerinden yükleyip, farklı kullanıcılarla paylaşıyorsa "internet yavaşlatma" cezasıyla da karşı karşıya kalacak.

İNTERNET 6 AYA KADAR YAVAŞLATILABİLECEK

Bakanlıkça taslağın yasalaşması durumunda hayata geçirilecek bu yaptırım, "önce iki defa uyar" prensibine dayanacak. Yine taslak kapsamında kurulması planlanan "Dijital Telif Hakkı İhlalleriyle Mücadele Merkezleri" tarafından bu tip dosya paylaşımlarında bulunduğu belirlenen bireysel internet aboneleri, iki kez uyarılacak. Kişinin bu eylemlerine devam etmesi durumunda ise internet hızı 6 aya kadar yavaşlatılabilecek.

GENÇ NESLİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

İki kez uyarıp sonrasında internet yavaşlatma yaptırımının uygulanmasına yönelik bu düzenlemeyle özünde özellikle genç neslin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Düzenlemede iki kez uyarı yapılmasının nedeni ise ihlalde bulunanın internet abonesinden farklı bir kişi olması ihtimaline karşı abonenin gerekli tedbirleri almasına olanak tanımak.

Dijital alanda getirilmesi planlanan ikinci kritik düzenleme ise ihlalci internet sitelerine erişimin engellemesine yönelik olacak. Bu kapsamda "Uyar-kaldır" olarak bilinen ve internet ortamında çeşitli web siteleri aracılığıyla eserleri izinsiz kullanılan ve paylaşılan hak sahipleri, bu yasa dışı kullanım veya paylaşımın kaldırılması için doğrudan internet sitesini uyarabileceği gibi doğrudan savcılığa da başvurabilecek. Ayrıca vizyona girmek üzere olan bir sinema filminin izinsiz bir şekilde internet üzerinden paylaşılması durumunda filmin yapımcısı zaman kaybetmeden ve uyarı prosedürünü işletmeden de savcılıktan derhal siteye erişimin engellenmesini talep edebilecek. İnternet sitesi faaliyetlerinin genel olarak izinsiz içerik ve eserlerin paylaşılmasına yönelik olması halinde ise sitenin tamamına erişimin engellenmesi kararı verilebilecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu kuralmıdır yasamamıdır. her neyse artık ben bunları hiç sevmiyorum. Laik ve Demoktarik cumhuriyet ülkesine hiç yakışmayan bir hareket. KINIYORUM. Özgürlüyümü var olmamın laik ve demoktarik durumuma karışan ve engelleyen herkesi. KINIYORUM. bu gidişle özgür ülke adına kuzey koreyi geride bırakacakmışız izlenimi hakim oluyor. KINIYORUM.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Başkanlık sistemi işte bunları ve daha fazlasını yapabilmek için getirtildi.. Böylece kuklacı istediği gölge oyununu oynatabilecek kimsenin hak talep etmemesi içinde işte bu tarz bazı kanun hükmünde kararlar ve yasalar getirterek o talebinde önünü kapatacak biraz ters anlamlar ifade ediyor bu yazdıklarım sizin için biliyorum ama bu tarz kararlar, kanunlar ve yasalar aslında ülkeyi yöneten kişiyi hedefe oturtmak içindir o kişiyi diktatör olarak tanıtmak içindir ülke vatandaşlarının yaşadıkları yasaklara karşın kendi seçtikleri kişiyi suçlaması ve/veya suçlamaması içindir yani partili cumhurbaşkanılığı sistemli başkan'ı kısacası başkan'ı suçlayacaklar böylece asıl kişiler kendilerini kolayca gizleyebilecekler. durmak yok uyumaya devam pembe rüyalı gaflet uykusu herkesin en sevdiği.. Ama ben tiksiniyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar ben dahil hepimiz internetten film müzik her türlü hizmeti ücretsiz indiriyoruz ve bu haksızlık yapana emeğini vermezsek artık ortada bunları yapacak kaliteli insanlar kalmayacak.
    Neden bu hakları sanatçılara vermek için yapılmış kanun taslağını özgürlük ve başkanlığa bağladınız ?
    Bunlar doğru adımlar ve devamınında gelmesi gerekli.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı uydu34 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar ben dahil hepimiz internetten film müzik her türlü hizmeti ücretsiz indiriyoruz ve bu haksızlık yapana emeğini vermezsek artık ortada bunları yapacak kaliteli insanlar kalmayacak.
    Neden bu hakları sanatçılara vermek için yapılmış kanun taslağını özgürlük ve başkanlığa bağladınız ?
    emeğini verelim biz vermeyelim demiyoruz bi şarkıcı CD Si 40 50 milyon bi film 25.50 oyun.250 .400 milyon. Windows alacan 950 milyon..v.b.neyse uzatmayayım adam gibi uygun fiyata satsınlar hepimiz alalım ..babamız para babası değil ..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

internet ne zaman hızlı olmuş bu memlekettede 6 ay yavaşlıcak zaten yavaş kapatın anasını satem interneti kurtulun herkes koyun olsun hiç bir şey ögrenmesin bilmesin evlenme programı survayfır denen salak programlardan başka bunu istiyorlar gütmek için milleti

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı uydu34 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Çünki herşey başkan istediği için oluyor artık ama sizin gördüğünüz başkanın değil asıl başkanın ;) kapiş
    Kaydet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı beaverss Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    emeğini verelim biz vermeyelim demiyoruz bi şarkıcı CD Si 40 50 milyon bi film 25.50 oyun.250 .400 milyon. Windows alacan 950 milyon..v.b.neyse uzatmayayım adam gibi uygun fiyata satsınlar hepimiz alalım ..babamız para babası değil ..
    Arkadaşlar bu yazıyı beğeniyorsunuz ama bu yazının altında ne anlatılıyor düşünüyormusunuz ?
    O zaman pahalı bulduğumuz herşeyi hile ile kimse görmezse çalma ile almayı hak görüyor.
    Burada herkes lütfen kanunlara saygı duysun eleştirirken bile lütfen uygunsuz örnek vermeyelim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri