Aksa Akrilik, Ýstanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ýhracatçýlarý Birliði’nin (ÝTHÝB) 25 milyon dolar ve üstü ihracat yapanlara verdiði Platin Ödüller'de 42 þirketi geride býrakarak birinciliðin sahibi oldu.
Ýstanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ýhracatçýlarý Birliði, geçtiðimiz günlerde “Türkiye'nin Ýhracatçýlarý Milli Gücümüze temasýyla düzenlediði gecede, 2016'da en çok ihracat yapan üyelerini ödüllendirdi. Gecede, 1971 yýlýndan beri Yalova’da üretim yapan Aksa Akrilik, 25 milyon dolar ve üstü ihracat yapan þirketlere verilen Platin Ödüller’de 42 þirket arasýnda birinciliði elde etti. Ödül, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ýcra Kurulu Baþkaný Ahmet C. Dördüncü ile Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ýcra Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Raif Ali Dinçkök’e takdim edildi.
Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taþ, ödülün gurur verici olduðunu belirterek, “Bugün 5 kýtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapýyoruz. Üretimdeki baþarýmýzýn yaný sýra yönetim sistemleri, çevre uygulamalarý ve sosyal sorumluluk projeleriyle de sektörümüzde fark yaratýyoruz. Bu baþarýda Aksa Akrilik ailesinin tüm çalýþanlarýnýn büyük emeði var. Bölgemiz ve ülkemiz için deðer yaratmaya, ülkemizin ekonomik gücüne güç katmaya devam edeceðiz” dedi.
Baþarýlarý ödüllerle taçlanýyor
Aksa Akrilik geçtiðimiz aylarda Türkiye Kurumsal Yönetim Derneði’nin düzenlediði 7’nci Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde borsada yer alan 50 þirketi geride býrakarak, Kurumsal Yönetim Endeksi’nde en yüksek nota sahip 1’inci þirket olmayý baþarmýþtý. Þirket, bu yýl da, JCR Eurasia Rating tarafýndan yapýlan derecelendirmede yüksek düzeyde yatýrým yapýlabilir kategorisindeki þirketler arasýndaki yerini almýþtý. JCR Eurasia Rating, Aksa Akrilik’in Uzun Vadeli Ulusal Notunu “AA (Trk)”, görünümünü ise “Stabil” olarak belirlemiþti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý tarafýndan Ar-Ge Merkezi Belgesi de alan Aksa Akrilik, 1200’den fazla çalýþaný, 502 bin metrekarelik alan ve 315.000 ton/yýl kapasitesiyle dünyadaki en büyük, Türkiye’deki tek akrilik elyaf üreticisi konumunda.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri