OYAK Grubu þirketlerinden Adana Çimento, 2016 yýlý faaliyet sonuçlarýnýn ve hedeflerinin yer aldýðý entegre raporunu açýkladý. Uzun vadeli ve geleceðe dönük bir bakýþ açýsýyla hazýrlanan raporda, þirketin sürdürülebilirlik ve iþ uygulamalarý arasýndaki organik bað örneklerle açýklandý.

2013 yýlýndan bu yana sürdürülebilirlik performansýný açýklayan Adana Çimento, çalýþmalarýný bir adým daha ileriye taþýdý ve faaliyet sonuçlarýný entegre rapor olarak açýkladý. Bu sene OYAK Çimento-Beton Grubu tarafýndan açýklanan ikinci raporda Adana Çimento, 2016 yýlýnda yaptýðý çalýþmalarýn sosyal, çevresel ve ekonomik boyutlarýný kapsamlý bir analizle paylaþtý. ‘Bembeyaz Zarafetle Daha Yeþil Geleceðe’ baþlýðýyla yayýmlanan entegre raporunda; üretim, Ar-Ge, insan kaynaklarý, finansal yönetim gibi iþ süreçlerindeki sürdürülebilirlik çalýþmalarýna yer verdi.

Karbon ayak izi baþta olmak üzere çevresel etkileri düþürülmüþ, yüksek performanslý ve servis ömrü uzun ürünler üretmeyi ön planda tutan Adana Çimento, deðer yaratma vizyonuyla yönetilen tüm iþ süreçlerinde, karlý ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle hareket ettiðini açýkladý.

Adana Çimento 2016 Yýlý Finansal Sonuçlarý

Adana Çimento’nun 2016 yýlýnda azalttýðý üretim maliyetleri ve doðru pazarlama stratejisi 2016 yýlý finansal sonuçlarýna da yansýdý. 2016 yýlý net satýþ hasýlatý 383 milyon 989 bin liraya ulaþan Adana Çimento, 22 milyon 153 bin lira vergi ödedi. 2016 yýlýnda 130 milyon 943 bin lira net dönem karý saðladý. Özkaynaklar toplamý 779 milyon 751 bin liraya ulaþan Adana Çimento’nun toplam varlýklar tutarý ise 935 milyon 723 bin lira oldu.

Entegre Rapora ulaþmak için:
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Adana Çimento hakkýnda:
1957’de üretime baþlayan ve 1963 yýlýnda OYAK Grubu’na katýlan Adana Çimento, topluma ve çevreye saygý vizyonuyla hareket eden alanýnda lider bir kurumdur. Bugün Akdeniz bölgesine ve Kýbrýs'a yayýlmýþ tesisleriyle yýllýk 2 milyon ton gri, 300 bin ton beyaz klinker, 5,15 milyon ton gri, 350 bin ton beyaz çimento kapasitesine sahiptir.