REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Kuantum interneti için dünya yörüngesine madde ışınlandı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kuantum interneti için dünya yörüngesine madde ışınlandı

    Kuantum interneti için ilk adım! İlk kez dünya yörüngesine madde ışınlandı



    Başarıyla sonuçlanan deneyin 'kuantum interneti için ilk adım' olduğunu duyuruldu.

    Çinli bilim insanları, Dünya'nın yörüngesine bir fotonu ışınlamayı başardıklarını açıkladı. Yapılan duyuruda, 500 kilometre uzaklıktaki bir kuantum uydusuna fotonun başarıyla ışınlandığı belirtildi.

    BBC Türkçe'nin haberine göre, ışığın temel birimi olan partiküllere foton adı veriliyor.

    Başarıyla sonuçlanan deney ile dünya ve uzay arasındaki ilk kuantum veri ağı da kurulmuş oldu.

    Kuantum Işınlaması nasıl oluyor?


    Kuantum ışınlaması maddenin enerjiye dönüştürülerek uzay-zamanda hareket ettirilmesi olarak tanımlanıyor.

    Kuantum ışınlamasında foton çiftleri kullanılıyor. Foton çiftleri arasındaki mesafe ne olursa olsun, bir tanesinin gösterdiği tepki diğerini de etkiliyor.

    Çinli bilim insanlarının gerçekleştirdiği son ışınlama ise bugüne kadarki en uzun mesafeli kuantum ışınlaması olarak kayda geçmiş durumda.

    Ne işe yarayacak?

    Çin, başarıyla sonuçlanan deneyin 'kuantum interneti için ilk adım' olduğunu duyurdu.

    Partiküllerin fiziksel temas olmaksızın veri aktarımı gerçekleştirebildiği kuantum internetinin, hayata geçtiğinde veri aktarım hızında da devrim niteliğinde bir gelişme olacağı ddüşünülüyor.

    Kuantum ışınlamasının tıp alanında da kullanılabileceği teorisi üzerinde duruluyor.

    Gelecekte, organları oluşturan partiküllerin ışınlama yoluyla kopyalanarak veri halinde depolanması ve ihtiyaç duyulduğunda bu veri depolarındaki organ parçacıklarıyla tedavilerin yapılabileceği üzerinde duruluyor.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    geleceğe yolculuk da olur 100 yıl sonra dünya doğal afetler sonunda yok olmazssa ve uzaya taşınamazssak

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    helal olsun adamlara. tebrik ederim. işte gerçek bir çalışma ürününün ıspatı. verinin uzayda ve dünyada ışınlama sistemiyle daha hızlı ve seri çalışması demektir.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •