KOPENHAG TARTIŞMASI GİDEREK BÜYÜYOR SÖZ SIRASI ÖMÜR VAROL'DA
22.12.2006 15:05
Reha Muhtar'ın başlattığı Kopenhag tartışmasını olayı yaşayanlardan Ömür Varol da dahil oldu..
Ezik çocuğun ezik hikayesi!..
İş hayatı başarısızlıklarla dolu olan, sektörde dikiş tutturamamış zavallı bir arkadaşın, Reha Muhtar'a gönderdiği maili okurken gözlerime inanamadım...
Zavallı arkadaş, bir yandan Reha Muhtar'a yalakalık yaparken diğer yandan eski patronu Ali Kırca'yı yerin dibine sokmaya çalışmış!..
Reha Muhtar da "Yaşasın temize çıktım!.." diye havalara uçarken önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırmış!..
Önce konuyu özetleyelim...
Tarih 16 Mayıs 2000... Galatasaray ile Arsenal arasında Kopenhag'ta oynanan UEFA Kupası final maçının bir gün öncesi...
Ortalık ana baba günü...
Kimi ararsanız orada!..
Show Haber ekipleri de (Neredeyse tüm haber merkezi oradaydık!..) Tivoli Meydanı ve çevresinde etrafı kolaçan ediyor!..
Ben de kameraman Mesut Gengeç'le birlikte haber peşindeyim... Amacımız tarihe not düşmek elbette...
Akşam saatlerinde bir İngiliz Bar'ın önünde gerginlik yaşandığı haberi geliyor... Haber müdürümüz Bekir Hazar'la kameramanımız Göçhan Yıldırım'ın olay yerinde olduğunu öğreniyoruz... Ve derhal sözkonusu bara hareket ediyoruz...
İngiliz taraftar barda, Türk taraftar barın önünde...
Türkler'in sayısı arttıkça gerginlik tırmanıyor... Barda görevli bodyguardlar yetersiz kalınca Danimarka polisi olay yerine intikal ediyor!..
İşte tam bu sırada Genel Yayın Yönetmenimiz Reha Muhtar ile muhabir arkadaşımız Sadettin Teksoy görünüyor uzaklardan...
Muhtar ve Teksoy, Türk taraftarı sakinleştirmeye ve barın önünden uzaklaştırmaya çalışıyor "BU TARAFA, GELİN BU TARAFA!.." diyerek...
(Onların bu çabasını kaydeden bazı rakip kanal muhabirlerinin, ilerleyen günlerde olayı çarpıtıp "REHA MUHTAR VE SADETTİN TEKSOY TÜRK TARAFTARI PROVOKE ETTİ, BARIN ÖNÜNE ÇAĞIRDI!.." diye haber yapacaklarını nereden bilebilirlerdi ki!..)
Ancak... Reha Muhtar ve Sadettin Teksoy'un çabaları boşa çıkıyor... Çatışma başlıyor ve kısa sürede büyüyor!.. Yaklaşık 4 saat süren olaylarda Kopenhag caddeleri ve sokakları kan gölüne dönüyor!..
Bıçaklanan ve ağır yaralananlar, yağmalanan dükkanlar vs... (SHOW HABER KAMERAMANI GÖÇHAN YILDIRIM DA O GECE ORADA YARALANIP HASTANEYE KALDIRILMIŞTI!..)
Bu vahim olayların tamamını çeken tek bir ekip var!.. Muhabir Ömür Varol ve kameraman Mesut Gengeç'ten oluşan Show Haber ekibi!.. Yani biz!..
Evet... Saatler süren Tivoli Meydan Muharebesi'ni saniye saniye görüntülemeyi başarmıştık o gece!..
Çünkü haberciydik!.. Ölümüne haberciydik!.. Gölgesinden bile korkan zavallı arkadaş ve benzerleri gibi kaçmadık!.. Gözümüzü karartıp olanı biteni kaydettik!.. O gece orada bulunan usta haberci SAVAŞ AY da tanıktır!..
Ayrıca... Her şey arşivlerde saklı!..
Gelelim olaylardan sonra neler yaşandığına...
Gazeteciler ve televizyoncular Tivoli Meydanı'nda ayak üstü toplandık o gece!..
O dönemde atv Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Ali Kırca aynen şöyle demiştir: "Arkadaşlar, biz bu görüntüleri ilkeli ve sorumlu haberciliğimiz gereği yayınlamayacağız!.. "
Ali Kırca'nın bu sözlerine hem şaşırıp hem gülmüştük!..
Ellerinde görüntü yoktu ki, neyi yayınlayacaklardı?!..
Muhabiri olan zavallı arkadaşın can telaşına düşüp, kaçtığından haberi olan Ali Kırca, durumu kurtarmaya çalışıyordu aslında!..
Bir genel yayın yönetmeni için çok zordu tabii... Ama korkak ve yetersiz bir muhabirle çalışmayı kendisi tercih etmişti!..
Öte yandan; Türkiye'ye döndükten sonra muazzam bir karalama kampanyası başladı!.. Hedef: Show Haber ve Reha Muhtar'dı!.. Hıncal Uluç, "Olayları başlatan Reha Muhtar'dır!.." diyerek günlerce tepindi mevzunun üzerinde... Mesnetsiz iddialara sarılmıştı ve bel atından vurdukça vuruyordu!..
Polemik, Savaş Ay'ın TGRT'deki "A TAKIMI" programına taşındı sonra... Konuklardan biri de bendim...
Olanı biteni canlı yayında anlattım... atv Haber muhabirinin haberi atladığını ve Ali Kırca'nın ellerinde görüntü olmadığı için, çaresizlik yüzünden olayları yayınlayamadığını söyledim... Halen de söylüyorum!..
İşte o gece atv Haber'in gol yemesine neden olan zavallı arkadaş, aradan 6 yıl geçtikten sonra Reha Muhtar'a attığı mailde her nedense yalakalanıp "Reha Abi, olaylar senin yüzünden çıkmadı!.. Biz bunu biliyorduk ama söylemedik!.. Ali Kırca izin vermedi!.. " diyor.
Ve ekliyor zavallı çocuk...
"Reha Abi, bu konuda ben de çok yaralıyım, çünkü olaylar başladıktan 15 dakika sonra oraya gelebilen bir arkadaş Türkiye dönüşü TGRT’de Savaş Ay’ın sunduğu A Takımı Programı’nda aynen şu yalanı söylemiştir: “ATV kavgayı yayınlamadı, çünkü oradaki ekipleri haberi atladı... Orda yoktular...”
Reha Muhtar tarafından Show Haber'den kovulan ve bu nedenle düne kadar Reha Muhtar'ın arkasından sallayan zavallı çocuk;
Şimdi... Bu yalakalığının anlamı nedir?
Ayrıca... Bu ne kuyruk acısıdır ki 6 yıldır unutamamışsın!..
Biz Kopenhag'ta o gece haber için canımızı ortaya koyarken sen nerelerdeydin?
Ve...
Madem ki çok ahlaklısın neden 6 yıl boyunca sustun?
atv Haber'den de kovulduğun için mi bugün Ali Kırca'ya vuruyorsun!..
Komik olma zavallı çocuk...
Komik olma!..
Ömür Varol/Habershow
alıntıdır...
Yer imleri