Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
15 sonuçtan 11 ile 15 arası

Konu: 500 milyon ışık yılı uzaktaki “Tekerlek Galaksi” kayda alındı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşların alakalarına ayrı ayrı mintarlığımı sunarım.

Rselturk# arkadaşa ayrıca teşekkürler.

Birmermiye ışık hızı verilse

Camı delip geçer ama camda bir iz yada kırılma olmaz.Demişti.Bizde nasıl olur hocam deyince.Ortaya çıkan ısı nedeniyle camın delinip tekrar yapışması nedeniyle kırılmamış olurdu demişti.
    İzlediğim videoda beni düş ündüren bir hususu yazmadan edemiyeceğim.Burada iki araba ışık hızında gidiyor Farları yanık olan ışığı yani önündeki ışıği görüyor,diğer araba görmüyor,diyor.
    Bu durum biraz karmaşık,anlatmak burada biraz zor.Ancak karşılıklı olarak konuşmak gerek gibime geliyor.Neyse daha fazla meşğuliyet vermemek için konuyu uzatmamak lazım galiba.
    Konu idiye tarafından (24-01-2018 Saat 12:04 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı idiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşların alakalarına ayrı ayrı mintarlığımı sunarım.

Rselturk# arkadaşa ayrıca teşekkürler.

Birmermiye ışık hızı verilse

Camı delip geçer ama camda bir iz yada kırılma olmaz.Demişti.Bizde nasıl olur hocam deyince.Ortaya çıkan ısı nedeniyle camın delinip tekrar yapışması nedeniyle kırılmamış olurdu demişti.
    İzlediğim videoda beni düş ündüren bir hususu yazmadan edemiyeceğim.Burada iki araba ışık hızında gidiyor Farları yanık olan ışığı yani önündeki ışıği görüyor,diğer araba görmüyor,diyor.
    Bu durum biraz karmaşık,anlatmak burada biraz zor.Ancak karşılıklı olarak konuşmak gerek gibime geliyor.Neyse daha fazla meşğuliyet vermemek için konuyu uzatmamak lazım galiba.
    hocam bu tur seyleri tartisacazki forumun anlami ve bilgi kutuphanesi olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar ne yapmışsınız ya. konu Einstein izafiyet teorisine kadar varmışta haberim yok. ışık hızında araçla seyahata çıkacak birisi için bir örnek vereğim. diyelimki einstein 2 yıllık ışık hızıyla uzaya geziye çıkacak. einstein evli yaşı 50. karısının yaşı yine 50 olsun. karısıda hamile olsun. 30 yaşında yetişkin bir oğlu olsun. einstein ışık hızıyla 2 yıllığa uzaya seyahata çıkacak, ve evine geri döndüyünde karısının ölmüş olduğunu görür. 30 yaşındaki oğlu ise çok yaşlanmış ve ölmek üzere olduğunu görüp. hamile karısıda doğum yapmış ve doğan oğlunu yaklaşık 20 - 25yaşına geldiyini görür. ve son olarak kendisi ufak bir değişikliğe uğramış olarak geri gelmiştir. işte izafiyet teorisi.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Üstadım.
    Kendi adıma yazayım.Ben kendimi izafiyet teorisini eleştirecek bilgiye sahip değilim.Ben videodaki misalin ( Arabanin ışığıyla )ilgili kısım üzerine yazdım .
    Bir ışık hızındaki aracla seyahat örneği ,anlatılanlar üzerinde fikir yürütmek bence cok cok erken.Önce bekliyelim,o araç yapılsın sonra konuşalım.
    Hatırladığım kadarıyla ,daha bilim adamlarının teorilerinde yokki bir zaman gelip hatalı olduğunu söylemesin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Editör Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    hocam bu tur seyleri tartisacazki forumun anlami ve bilgi kutuphanesi olsun
    Bence cok iyi fikir.Dier arkadaslarda katilirsa neden olmasin.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri