ABD Savunma Bakanlýðý Pentagon'un gizli UFO programýnda 22 yýl görev yapan ve Luis Elizondo, þok eden UFO açýklamalarýnda bulundu.
ABD Savunma Bakanlýðý (Pentagon) binasýnýn C blokunda, 5’inci katta bir oda... O odada gündem, ne Suriye’deki savaþ ne terör saldýrýlarý... Düþman bu dünyada deðil, uzayýn derinliklerinde. UFO’larýn ta kendisi.
UFO meraklýlarýný heyecanlandýran haber, geçtiðimiz ay sonunda basýna yansýdý. New York Times’ýn haberine göre, Pentagon yýllarca 22 milyon dolarlýk gizli bir UFO programý yürüttü. Programýn düðmesine 2007’de basýldý ve 5 yýl sürdü. Bakanlýk, UFO iddialarýnýn peþine düþtü, uzaylý gördüðünü iddia eden pilotlarla görüþtü, görüntüleri titizlikle inceledi.
Program bütçe gerekçesiyle resmen sonlandýrýldý ancak yetkililere göre bir grup gönüllü istihbaratçý UFO görüntülerini incelemeye devam ediyor.
O programýn baþýnda, 22 yýl boyunca üst düzey istihbarat yetkilisi olarak görev yapan Luis Elizondo vardý. Elizondo, geçtiðimiz ekim ayýnda Pentagon’daki görevini býraktý. Nedeni, bakanlýk içerisinde programýn eleþtirilmesiydi. ABD Savunma Bakaný James Mattis’e yazdýðý istifa mektubunda, “Neden bu meseleye daha fazla zaman ve para harcamýyoruz?” dedi. Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak, Elizondo’ya Washington’daki ofisinden telefonla ulaþtý. Eski istihbaratçý, Türkiye dahil tüm ülkelerin uzaylýlara karþý önlem almasý gerektiðini söyledi.
- Göreviniz neydi? UFO gördüðünü iddia eden kiþilerle mülakatlar yapýp görüntüleri analiz etmek mi?
Tam ismi Ýleri Hava Tehdidini Tespit Programý. Görevimiz Pentagon tarafýndan tespit edilen ve tanýmlanamayan tüm hava araçlarýný ya da anlaþýlamayan hava olaylarýný araþtýrmaktý. Pilotlardan bilgi alýyorduk, tanýmlanamayan objeler gören sýradan görgü tanýklarýyla da konuþuyorduk. Ayrýca veri toplamak da misyonun parçasýydý. Mesela jetlerin silah mekanizmasýndaki kameralardan, diðer askeri araçlardan, uydulardan görsel veri elde ediyorduk.
- Böyle bir iþi Pentagon bünyesinde yapmak kolay olmamalý. Çünkü bazýlarý gerçekten delirdiðinizi düþünebilir. Psikolojiniz nasýl etkilendi?
Bu harika bir soru. O kadar röportaj verdim, sormak kimsenin aklýna gelmedi! Pentagon gibi bir yerde çalýþtýðýmýz için hepimiz kendimizi akýllý profesyoneller ve vatanseverler olarak görüyoruz. Fakat bu tür bir iþ yaptýðýnýz zaman çok çabuk damga yiyorsunuz. Sanýrým dünyayý anlamlandýrdýklarý dini sistemlere aykýrý geldiði için böyle bir çalýþmadan hoþlanmýyorlar. Bazýlarýysa programý çok uçuk buluyor. ABD’de UFO’larla ilgili pek çok þey aslýnda tabu. Fakat Amerikan ordusundan savaþ pilotlarý -ki bunlar milyarlarca dolarlýk savaþ sistemlerinden sorumlu ve çok gizli bilgilere eriþme yetkisine sahip- size geliyor ve “Bir þey gördüm” dediðinde bunu ciddiye almanýz gerek. Bu insanlar harika gözlemciler. Bir uçak nedir, ÝHA ya da bir füze nasýl hareket eder, çok iyi biliyorlar. Bize gelen pilotlarýn gördüðü þeyler, bahsettiðim bu hava araçlarýndan hiçbirine benzemiyor.
- Kiþisel çýkarýmýnýz ne? Evrende yalnýz deðil miyiz?
Kariyerimin çoðunu bu sorudan olabildiðince uzak durmaya çalýþarak geçirdim. Aslýnda Pentagon’daki görevim basitti, “Gördüðümüz neydi ve nasýl çalýþýyor?” sorularýna yanýt aramaktý. Görevim o araçlarýn direksiyonunda kimlerin olduðunu ya da niyetlerinin ne olduðunu bulmak deðildi. Tabii ki yýllarýmý bu programda harcadýðým için kiþisel bir fikrim var fakat açýk açýk bunu ifade etmek konusunda da dikkatli davranýyorum. Çünkü kiþisel fikrimi söylersem insanlarýn bunu gerçek kabul etmesinden korkuyorum.
‘BÜYÜK ÝHTÝMALLE UFO, DAHA ÇOK ARAÞTIRMA GEREK”
- Daha önce Amerikan basýnýna verdiðiniz mülakatlarda büyük ihtimalle UFO olduklarýný söylediniz...
Evet, öyle... Tam da bu nedenle bizim yaptýðýmýz araþtýrmalarýn izinden giderek daha fazla araþtýrma yapýlmalý. Kötü haber þu: 10 yýllýk araþtýrma sonucunda, “resmi olarak”, o araçlarýn ne olduðundan emin deðiliz. Fakat iyi haber de var, o araçlarýn nasýl çalýþtýðý ve sahip olduðu teknoloji konusunda pek çok bilgi elde ettik.
- Ne gibi?
Bunlarý anlatamam, gizli bilgi.
‘O ARACIN UZAYDA VE DENÝZDE HAREKET KABÝLÝYETÝ VAR’
- Göreviniz süresince karþýlaþtýðýnýz en garip þey neydi?
Pek çok þey gördüm ama en ilginçlerinden biri yayýnladýðýmýz o videoydu. Aslýnda orada gördüðümüz þey þüphe götürmüyor. Kesinlikle bize ait bir araç deðil, baþka bir ülkeye de ait deðil. Nereden geldiklerini soracak olursanýz bir þey diyemem çünkü tam olarak bilmiyorum. Ýlginç olan araca dair ölçtüðümüz þeyler.
Birincisi: Aniden artan ivme. Bu araçtaki ivme bizim bildiðimiz G gücüyle açýklayabileceðimiz bir þey deðil. Bizim biyolojik sistemimizin taþýyabileceði G gücünün çok ötesinde. (Not: G kuvveti serbest hareket eden bir nesnenin maruz kaldýðý kuvvet. Mesela pilotlar uçuþ sýrasýnda yüksek G kuvvetine maruz kalýyor.)
Ýkincisi: Hipersonik hýz. Bu nesneler bazen o kadar hýzlý hareket ediyor ki hipersonik hýzý geçiyor. Ýlginç olaný arkalarýnda bu hýzýn gerektirdiði bir iz de býrakmýyorlar. Mesela bir sonik patlama, iyonlaþma da yok.
Üçüncüsü: Kolay gözlemlenmiyorlar. Radarda, kameralarda tespit etmesi gerçekten zor. Bunu nasýl becerdikleri konusunda bayaðý bir fikir edindik.
Dördüncüsü: Pek çok ortamda seyahat ve hareket etme kabiliyeti. Mesela uzayda, atmosferde belki de suyun altý...
Beþincisi: Dünya’da yerçekimine karþý koyma kapasitesi. Gerçekten bildiðimiz aerodinamiði alt üst eden nesneler bunlar. Uçuþ yüzeyi ya da uçak motorunun ürettiði güce yani jet tepki kuvvetine dair bir iz yok.
- Yani “Bu gezegende böyle bir teknoloji yok” diyorsunuz öyle mi?
Yok.
- O hava aracýnýn bir baþka ülke tarafýndan gizli bir program kapsamýnda geliþtirilmiþ olmasý mümkün deðil mi?
Hayýr içinde bulunduðumuz yýl itibarýyla deðil. Bu gözlemleri çok uzun süredir yapýyoruz. Geçmiþteki kayýtlarý incelediðimizde de benzer araçlarýn rapor edildiðini gördük. On yýllar önce hiçbir ülkenin bunu üretmesi mümkün deðildi, hatta þu anda bile o araçlarýn fizik kurallarýný yeni anlayabiliyoruz.
‘PARANOYAK OLMAK ZORUNDAYIZ’
- Hükümetler, UFO’larý ya da bir uzaylý istilasýný ciddiye alýp bunlarý ulusal güvenliðe tehdit olarak nitelemeli mi?
Ulusal güvenlik aygýtlarý bütün potansiyel ya da gerçek tehditleri ciddiye almalý. Buna uzayýn dýþýndan gelebilecek tehditler de dahil. Bütün ihtimalleri masada tutmalýyýz. Bu sadece belli bir ülkenin deðil, tüm dünyanýn sorumluluðu. Bir hükümet “Tehdidi gözümle görmüyorum, bu nedenle önlem almýyorum” dememeli. Tanrý kavramýný örnek vereceðim, insanlar Tanrý’yý görmüyor ama O’na inanýyor. Ya da mesela þu anda sizinle dünyanýn iki ucunda, telefonla konuþuyoruz, görmediðimiz bir enerjiyi birbirimize gönderiyoruz. Parçasý olduðum için Amerikan ulusal güvenlik aygýtýndan bahsediyorum, biz paranoyak olmak zorundayýz. Buna göktaþlarý da uzaylýlar da dahil.
- Peki hükümetler bu tür bilgileri neden halktan gizli tutmayý tercih ediyor?
ABD Savunma Bakanlýðý gibi bir kuruluþun bu konuda ketum davranmasý anlaþýlabilir. Böyle bilgileri sýnýrlarý içerisinde tutmak istiyorlar. Þimdi hayal edin, siz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkaný olun, ben de sizin Savunma Bakaný’nýz olayým. Gelip “Hanýmefendi, kusura bakmayýn ama çok büyük bir problemimiz var. Tanýmlayamadýðýmýz bir hava nesnesi var. Ne olduðunu, nereden geldiðini bilmiyoruz. Bu araçlar çok gizli askeri üslerimiz etrafýnda geziniyor. Ne yapmalýyýz?” diyeyim. Böyle bir konuþmayý yapmak kolay deðil. Ama sonuçta ülkenizin lideriyle böyle bir sohbeti yapmak zorunda kalýyorsunuz.
Bu görüntüler 2004’te San Diego’da 2 jet pilotu tarafýndan kaydedildi. Pilotlar, tanýmlanamayan bir hava aracýný takip ediyor. Elizondo’ya göre görüntüdeki cisim Dünya’dan deðil.
‘TANIMLANAMAYAN ARAÇLARIN NASIL ÇALIÞTIÐINI ANLADIK’
- Programýn en büyük amacý ne? Hâlâ Pentagon bünyesinde devam ettiðini söylüyorsunuz. Neyin peþindeler?
Veri peþinde koþuyorlar. Bu araçlarýn aslýný daha iyi öðrenmek için daha fazla araþtýrma yapýyorlar. En büyük baþarýmýz þu: Çok çok uzun bir zaman sonra bu araçlarýn nasýl çalýþtýðýný temel düzeyde anladýk.
‘BAÞKA ÜLKELERDE DE UFO PROGRAMLARI VAR’
- Baþka ülkelerde benzer programlar var mý?
Evet var ama hangileri olduðunu söyleyemem. Çünkü Pentagon’dan kýsa süre önce ayrýlmýþ biri olarak hâlâ gizli bilgileri koruma yükümlülüðüm var.
- Geleceðe dair bir sonraki adýmýnýz ne olacak?
Gördüðümüz þeylerin bir prototip modelini inþa edeceðiz. Bu araçlarýn fiziðinin bizim çok çok ötemizde olduðunu göstereceðiz.
‘UZAYIN DERÝNLÝKLERÝNDEN MÝ GELÝYOR, BÝLMÝYORUZ’
- Bu araçlar Dünya’dan deðilse nereden?
Uzayýn derinliklerinden mi, daha yakýndan mý yoksa bunlarýn arasýnda bir yerden mi geliyor, bilemem. Evren çok karmaþýk bir yapý, pek çok farklý ihtimal var. Bunun kesin cevabýný tabii ki zaman geçtikçe alacaðýz. Bir kez daha altýný çizmek istiyorum, bunlar benim fikirlerim.
Kaynak: HaberTürk

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

)

Yer imleri