Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Uzaya giden astronotun DNA’sı dönüşte ikiziyle uyuşmadı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Uzaya giden astronotun DNA’sı dönüşte ikiziyle uyuşmadı

Uluslararası Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 2014 yılında başlattığı “Twin Study (İkiz Araştırması)” programına son birkaç yıldır katılan ikiz Kelly kardeşleri adım adım takip etti. Bir yıllığına uzaya giden Scott Kelly ve aynı süre içinde dünyada kalan Mark Kelly’nin hayati değerleri, saç, vücut sıvıları, deri hücreleri gibi birçok değerleri incelendi.

Bir yıl uzayda kaldıktan sonra dünyaya dönen Scott Kelly’nin değerlerinde farklılık gözlemleyen araştırmacılar, uzatılmış telomer gibi çoğu değerlerinin dünyaya döndükten sonra normale döndüğünü saptadı. Dönmesinin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen Scott Kelly’nin DNA’sının değişmediği ortaya çıktı.

NASA Kelly kardeşler üzerinde gerçekleştirilen araştırmanın, uzaya gönderilen astronotlarda oluşabilecek değişimler kapsamında üç yıllık Mars görevine katkı sağlayacağını açıkladı.

Kaynak: DHA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

saçma değil. ama tuhaf, demekki uzayda yaşayan veya yaşayacak varlıklar DNA farklılıklar ile karşılaşabiliyor. ve hücreler bir takım deyişikliye uğruyor, acaba çok uzun yıllar kalındıktan sonra neler oluyor. her şey birer soru işareti. ama önemli olan farklılık yaratan DNA'nın daha iyimi daha sağlıklımı, veya sağlıksız olma durumumu o önemli, muhtemelen erken yaşlanmıyorladır. paylaşım için teşekkürler dostum, güzel bir konu gerçekten. saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ali hocam einstein bile bunla.ilgili teorisi vardi uzayda bence yasam dunyaya gore cabuk.ilerlemiyo o yuzden dna sinin degismis.olmasi.normal

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tabi tabi doğrudur, sanırım izafiyet teorisinden bahsediyoruz. dünyadaki yaşam döngüsü ile başka gezegenlerdeki yaşam döngüsü asla bir değildir. ve mutlaka farklılar vardır. belkide başka başka gezegenlerde erken yaşlanma bile olabilir, yanii... dediğiniz gibi einstein izafiyet teorisinde uzayda belli bir hızda ilerleyen insan, dünyadaki yaşam akışına nazaran, zaman süreci içinde yaşlanma çok geç işliyor. bunu biliyorum. ahh ahh olsada gitsek, buradaki kirliliklerden kurtuluruz.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar...sizde aynen benim gibi uzay yaratıkları olduğuna inanıyosunuz anladığım kadarıyla gerçekten varmı allah bilir...
    hiremco zapper plus...next settopbox...tv exe world...filmbox...playstation...netmaster modem...samsung galaxy j-2 akıllı telefon...renault 2016 model...bmw 2017 model...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende önceden dünyada dış varlıkların olmadıklarına inanıyordum. ama daha sonra ufo ve dünya dışı dış varlıklar adlı belgeseli izledikten sonra. kesinlikle inanmaya başladım ve var diyorum. saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri