Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: Uzaya giden astronotun DNA’sý dönüþte ikiziyle uyuþmadý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Uzaya giden astronotun DNA’sý dönüþte ikiziyle uyuþmadý

Uluslararasý Uzay ve Havacýlýk Dairesi (NASA), 2014 yýlýnda baþlattýðý “Twin Study (Ýkiz Araþtýrmasý)” programýna son birkaç yýldýr katýlan ikiz Kelly kardeþleri adým adým takip etti. Bir yýllýðýna uzaya giden Scott Kelly ve ayný süre içinde dünyada kalan Mark Kelly’nin hayati deðerleri, saç, vücut sývýlarý, deri hücreleri gibi birçok deðerleri incelendi.

Bir yýl uzayda kaldýktan sonra dünyaya dönen Scott Kelly’nin deðerlerinde farklýlýk gözlemleyen araþtýrmacýlar, uzatýlmýþ telomer gibi çoðu deðerlerinin dünyaya döndükten sonra normale döndüðünü saptadý. Dönmesinin üzerinden bir yýl geçmiþ olmasýna raðmen Scott Kelly’nin DNA’sýnýn deðiþmediði ortaya çýktý.

NASA Kelly kardeþler üzerinde gerçekleþtirilen araþtýrmanýn, uzaya gönderilen astronotlarda oluþabilecek deðiþimler kapsamýnda üç yýllýk Mars görevine katký saðlayacaðýný açýkladý.

Kaynak: DHA

Kullanýcý Bilgi Menüsü

saçma deðil. ama tuhaf, demekki uzayda yaþayan veya yaþayacak varlýklar DNA farklýlýklar ile karþýlaþabiliyor. ve hücreler bir takým deyiþikliye uðruyor, acaba çok uzun yýllar kalýndýktan sonra neler oluyor. her þey birer soru iþareti. ama önemli olan farklýlýk yaratan DNA'nýn daha iyimi daha saðlýklýmý, veya saðlýksýz olma durumumu o önemli, muhtemelen erken yaþlanmýyorladýr. paylaþým için teþekkürler dostum, güzel bir konu gerçekten. saygýlarýmla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ali hocam einstein bile bunla.ilgili teorisi vardi uzayda bence yasam dunyaya gore cabuk.ilerlemiyo o yuzden dna sinin degismis.olmasi.normal

SM-G610F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tabi tabi doðrudur, sanýrým izafiyet teorisinden bahsediyoruz. dünyadaki yaþam döngüsü ile baþka gezegenlerdeki yaþam döngüsü asla bir deðildir. ve mutlaka farklýlar vardýr. belkide baþka baþka gezegenlerde erken yaþlanma bile olabilir, yanii... dediðiniz gibi einstein izafiyet teorisinde uzayda belli bir hýzda ilerleyen insan, dünyadaki yaþam akýþýna nazaran, zaman süreci içinde yaþlanma çok geç iþliyor. bunu biliyorum. ahh ahh olsada gitsek, buradaki kirliliklerden kurtuluruz.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar...sizde aynen benim gibi uzay yaratýklarý olduðuna inanýyosunuz anladýðým kadarýyla gerçekten varmý allah bilir...
    hiremco zapper plus...next settopbox...tv exe world...filmbox...playstation...netmaster modem...samsung galaxy j-2 akıllı telefon...renault 2016 model...bmw 2017 model...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bende önceden dünyada dýþ varlýklarýn olmadýklarýna inanýyordum. ama daha sonra ufo ve dünya dýþý dýþ varlýklar adlý belgeseli izledikten sonra. kesinlikle inanmaya baþladým ve var diyorum. saygýlarýmla aliharbiye.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri