Son günlerde internette efsane astronotlardan Buzz Aldrin‘in ismi sýklýkla anýlýyor. Aldrin’in Ay yolunda UFO gördüðü söylenir, bu konuyla alakalý dikkat çekici yeni bir iddia var. The Sun ve News.com.au gibi kaynaklarda yayýnlanan haberlere göre Aldrin, UFO konusunda sorguya çekilmiþ ve yalan makinesi testinden geçmiþ!
DOÐRUYU SÖYLEMÝÞ
Aldrin ve baþka astronotlarýn yalan makinesi sorgusuna “Oldukça katý laboratuvar koþullarý” altýnda girdiklerini vurgulanýyor. Kaynaklar Aldrin, Al Worden, Edgar Mitchell ve Gordon Cooper’ýn Ohio, Albany’de bulunan Biyoloji Enstitüsü tarafýndan yürütülen çalýþmalara katýldýklarýný belirtiyor.
L ÞEKLÝNDE UFO GÖRDÜÐÜ ÝDDÝA EDÝLDÝ
Daily Star, 88 yaþýndaki Aldrin’in gözlemlenecek kadar yakýna gelen “L” þeklinde bir UFO gördüðünü aktarýrken, yalan makinesi sorgusunda ise doðruyu söylediðinin anlaþýldýðýný iddia etti. Sonuç olarak Aldrin ve diðer astronotlarýn gerçekten böyle bir sorguya girdikleri þüpheli.
ALDRIN BU DURUMA NE DEMÝÞTÝ?
Buzz Aldrin seneler önce Reddit’te gerçekleþtirilen online soru cevap paneline katýlmýþtý. Aldrin’e “Uzaylýlara inanýyor musunuz? Apollo 11’de gördüðünüz nedir?” sorusu sorulmuþtu.
Aldrin’in cevabý ise þu þekilde olmuþtu:
“Apollo 11’de Ay’a yolculuk ederken, yanýmýzdaki pencerede bir ýþýk gördüm. Farklý bir ülkenin veya dünyanýn uzay aracý olmasýndan baþka pek çok açýklama vardý. Bizden ayrýlan dört panelden biriydi. Bu panellerden biri güneþin ýþýðýný yansýtýyordu. Hangisi bilmiyorum, teknik olarak “Tanýmlanmayabilir” diyebilirim. Sonuçta panellerden birinin güneþ ýþýðýný yansýttýðýna eminim.
Daha sonra tam olarak neler olduðunu anladýk ve Dünya’ya döndüðümüzde gözlemlerimizi açýkladýk. Yýllarca röportajlar verdim. Hatta Amerika’da UFO’larla ilgilenen insanlar ve teorisyenler onlara bilgi vermediðim için bana çok kýzgýndý. Çünkü benim UFO gördüðümü iddia ediyorlardý, ancak o bir UFO deðil, paneldi. Carl Sagan ‘Olaðanüstü gözlemler olaðanüstü kanýtlar gerektirir’ der.
Samanyolu Galaksisi’nde uzaylýlar olabilir. Uzayda milyarlarca galaksi var, baþka bir hayatlar olabilir. Ancak bu hayatýn kanýtlarý için olabilecek mesefaler yüzlerce ýþýk yýlý uzakta olabilir”
EFSANE ASTRONOTLAR
21 Temmuz 1969’da Neil Armstrong, Ay’a ayak basan ilk kiþi olarak tarihe geçti. Ayný dörevde Aldrin, Armstrong’u takip etti ve Ay’a ayak basan ikinci kiþi oldu. Ýki efsane astronot toplamda 21 saat 36 dakika ve 21 saniye boyunca Ay yüzeyinde kaldý.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri