İşte bu zihniyet var ya bu zihniyet, defalarca AKP'yi son dakikada kurtaran zihniyet budur?Olup biten bu!
Birlikte başaracağız
*********
Tekrar söylüyorum…
Ah vah ederek zaman kaybetmenin anlamı yok!
Ortada bir cenaze varsa, bu cenaze hepimizin.
Birlikte sırtlayacağız, bu cenazeyi birlikte kaldıracağız.
Bu saatten sonra sürekli birilerini suçlayarak “olumsuz hava” yaratmanın anlamı da yok.
Bir olacağız, beraber olacağız…
Hatalarımızla yüzleşeceğiz…
Ülkemiz için yeniden yola çıkacağız.
Başka yapılacak bir şey yok!
Tabii, yeter ki iktidar, ülkemizin gerçeklerini halkla samimiyetle paylaşsın.
Bundan sonra doğru yol çizsin, toplumu doğru yönlendirsin.
Yola çıkmak için birinci şart bu!
Bu zihniyet hep kendini merkez muhalefet yapar.
Hep yolsuzluklardan bahseder.
Hep demokrasiden bahseder..
Hep çözüm önerileri getirir..
Lakin ne zaman ki AKP artık nefes alamaz gitme raddesine geldiğinde hep son dakikada AKP'nin elinden tutar.
Şimdi de "aynı gemideyiz"ciler türedi. Neymiş sorun hükümet değil sorun devlet bekasıymış. Neymiş cenaze hepimizin imiş.
Bu dolar sürecini, merakla takip ettim "acaba muhalefet yine AKP!nin elinden tutar mı" diye bekledim ve senaryo değişmedi: önce AKşener yardıma koştu, sonra sözde baş muhalif gazeteci Uğur Dündar sonra halay başı Muharrem geldi.
Yahu Türkiye Devleti artık Parti Devlettir. Devlet partiye endekslidir. Bırakın batsın, bırakın rezil olsunlar. 1920'lerde nasıl doğduysak yine doğarız.
Lakin siz ellerinden tuttuğunuz sürece bu devlet 20 yılda bir devasa krizler geçirir. Tanzer Ünal gibiler de hep böyle yazılar yazar. Körfer41 gibileri de bu yazıları buraya çok taşır.
Yer imleri