Modern teknoloji çaðýnýn temelini oluþturan robotik, kodlama ve elektronik alanlarýnda, yaratýcýlýðýn sýnýrsýz olduðu eðitimleri, eðlenceli bir oyuna çevirerek sunan Etkinbot Akýllý Böcek Robotik Eðitim Kiti’nin Arýkovaný’ndaki fonlamasý devam ediyor. Kit sayesinde okuma yazma bilen tüm çocuklar, yabancý dil engeli olmaksýzýn basit arayüzlü, eðitici kontrol programý ile senaryolar oluþturabiliyor ve temel kodlama algoritmalarýný ve sensörlerin çalýþma mantýðýný çözebiliyor.

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arýkovaný, toplumumuzun geleceði olan çocuklarýn teknolojilerin sadece kullanýcýsý deðil ayný zamanda geliþtiricisi olmalarýný saðlayacak giriþimlere destek olmaya devam ediyor. Fonlamasý devam eden ürünlerden biri olan Etkinbot Akýllý Böcek Robotik Eðitim Kiti, modern teknoloji çaðýnýn temelini oluþturan robotik, kodlama ve elektronik alanlarýnda, yaratýcýlýðýn sýnýrsýz olduðu eðitimleri, eðlenceli bir oyuna çevirerek sunuyor. Bu sayede, çocuklarýn eðitimlere olan ilgisini sürekli canlý tutuluyor ve elektronik, robotik ve kodlama öðrenmesini saðlýyor.

Ek karta ihtiyaç duymuyor
Akýllý Böcek geliþtirme pinleri aracýlýðýyla, harici bir elektronik geliþtirme kartýna ihtiyaç duymadan, tüm elektronik geliþtirme uygulamalarý yapýlabilen kitle, okuma yazma bilen tüm çocuklar, yabancý dil engeli olmaksýzýn basit arayüzlü, eðitici kontrol programý ile senaryolar oluþturabiliyor.

Oyun havasýnda geçen eðitimlerde oluþturduklarý senaryolar ile temel kodlama algoritmalarýný ve sensörlerin çalýþma mantýðýný öðrenen çocuklar, kendilerini geliþtirdikçe kaynak kodlarýný okumaya baþlýyor ve ilerleyen süreçlerde kendi kodlarýný yazabiliyorlar.

Temelleri 2017’de atýldý
STEM eðitim programý kapsamýnda, özel okullar, devlet okullarý, özel kurslar ve maker atölyelerinde verilen robotik, kodlama, elektronik ve Kendin Yap (Maker) eðitimlerinde kullanýlmak üzere tasarlanan, yerli ürün Etkinbot Akýllý Böcek Eðitim Kiti, yerleþik olarak kullanýcý butonu, reset butonu, buzzer, USB giriþi, RGB Led, uyarý Ledleri, çizgi izleme sensörleri ve geliþtirme pin setleri özellikleri ile tasarlandý. Mart 2017’de temelleri atýlan ürünün geliþtirme ve üretim süreçleri ise Temmuz 2018’de sonuçlandý.

Arýkovaný’ndaki Akýllý Böcek sayfasý için: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.