REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

"Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi hafif değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafa kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmağa hazırız. " Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şatsız millette olduğu yönetim şeklidir. Bu yönetim şeklinde halk yönetimde söz sahibidir. Halk bunu ül***i yönetecekleri kendisi seçerek gerçekleştirir. Yani bu rejimde halk, oylama yoluyla başa geçecekleri belirler ve kendi istediği kişi tarafından yönetilir.

Cumhuriyet dünya tarihinde gelmiş geçmiş en iyi yönetim şekillerindendir. Çünkü cumhuriyet, seçme özgürlüğü; çünkü cumhuriyet eşitlik demektir. Ülkemiz cumhuriyete Kurtuluş Savaşında kazanılan başarı ile kavuştu. Cumhuriyetten önce vatanımız Osmanlı Devleti iken yönetim padişahın elindeydi. Halkın padişahı seçme gibi bir yetkisi yoktu. Birinci Dünya Savaşı yenilgisinin ardından Kurtuluş Savaşı ile yurdumuzu düşman işgalinden kurtardık. Yeni devlet kurulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk, yeni Türk devletinin yönetim şeklini cumhuriyet olarak belirledi. 29 Ekim 1923’te TBMM tarafından cumhuriyet ilan edildi. Yeni Türk devletinin adı Türkiye Cumhuriyeti, ilk cumhurbaşkanı ise Mustafa Kemal Atatürk oldu.

Cumhuriyet rejiminde devletin başındakiler halk tarafından seçildiğinden bu rejimde son söz halk tarafından söylenir. Bu sebeple en iyi yönetm modeli cumhuriyettir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ANLAM VE ÖNEMİ

Osmanlı İmparatorluğu’nda, ikinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Birinci Dünya Savaşı başladı. 1914′te başlayan Birinci Dünya Savaşı’na dünyanın belli öbaşlı devletleri katıldı. Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi. Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı.

Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919′da Samsun’a geldi. Erzurum’da, Sıvas’ta kongreler düzenledi. Mustafa Kemal Paşa “Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ül***i yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır.” diyordu. Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri -milletvekilleri- 23 Nisan 1920 günü Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nde toplandı. Meclis, Mustafa Kemal Paşa’yı başkan seçti. Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlattı. Bir yandan efeler, dadaşlar, seymenler bulundukları yörede düşmana karşı koydular. Öte yandan düzenli ordular İnönü’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da savaştılar. Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı.

Tahtını, rahatını düşünen padişah, yenilen düşmanla birlikte yurdumuzdan kaçtı. İmzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet doğdu. Bu doğan devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemişti.

İkinci dönem Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923′te ilk toplantısını yaptı. 13 Ekim 1923′te Ankara Başkent oldu. Atatürk ; düşmanın ülkeden atılıp sınırlarımızın belirlenmesinden sonra, çoktan beri tasarladığı cumhuriyetin ilanı üzerinde hazırlıklar yapmaya başladı. 28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya’da yemeğe çağırdı. Onlara , “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.” Dedi.

29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verildi. Meclis önergeyi kabul etti.

Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu. Atatürk kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Cumhuriyet’in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı.

Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir.
    Konu korfez41 tarafından (28-10-2018 Saat 23:49 ) değiştirilmiştir.
    goldmaster sg2100 disegc motorlu 110 cm çanakla 90 East den 34.5 West kadar 46 adet uydu dreambox hd 800 se orijinal
    4 sabit antenle humax 5400 ze

Uydular.90.85.74.70.68.66.62.60.54.53/52.5/52.50.46.45.42.39.36.33.32.31.30.28.26.23.21.19.16.13.10.9.7.5.3.1.dogu
    34.30.22.20.15.14.8.7.4.3.01. batı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cumhuriyet bayramımız kutlu olsun

paylaşmak güzeldir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimi'dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cumhuriyet bayramınız kutlu olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Herkezin Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

*CUMHURİYET; tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden varoluşunun simgesel adıdır.

*CUMHURİYET; sömürgeleştirilmek istenen bir coğrafyanın bağımsız vatana dönüştürülmesidir.

*CUMHURİYET; ekonomik gerilik ve siyasi bağımsızlık kıskacından kurtuluşun yol haritasıdır.

*CUMHURİYET; kulluktan vatandaşlığa, ümmetten millete geçiştir.

*CUMHURİYET; Ortaçağ karanlığından uygarlığa yürüyüştür.

*CUMHURİYET; bilimle tanışmanın, bilimi rehber edinmenin ön koşuludur.

*CUMHURİYET; hanedan saltanatı ve teokratik kurumların yerini millet egemenliğinin almasıdır.

*CUMHURİYET; siyasi coğrafyanın ekonomik olarak da vatanlaştırılmasıdır.

*CUMHURİYET; askeri zaferin ekonomik zaferlerle taçlandırılmasıdır.

*CUMHURİYET; ekonomik, siyasal, hukuksal, kültürel alanlarda çağdaşlık çıtasıyla eşitlenmektir.

*CUMHURİYET; evlatlarımıza, yeteneklerinin son sınırına kadar yükselebilme olanağının tanınmasıdır.

*CUMHURİYET; karada, havada ve denizde milli ulaşım egemenliğidir.

*CUMHURİYET; ülkenin doğal kaynaklarının halkın yararına ve ülkenin çıkarına uygun kullanımıdır.

*CUMHURİYET; çağdaş hukuk ve demokrasi güvencesi altında yarınlardan emin olarak yaşamaktır.

*CUMHURİYET; yargı bağımsızlığıdır, vesayetsiz yargıdır.

*CUMHURİYET; hukuka saygıdır.

*CUMHURİYET; milli çıkarların ödünsüz savunulmasıdır.

*CUMHURİYET; milli devlet ve üniter yapıda güven içinde yaşamaktır.

*CUMHURİYET; yurtta ve dünyada barıştır.

*CUMHURİYET; ülkesiyle, halkıyla ilelebet payidar kalmaktır.

*CUMHURİYET; kurtuluşun ve kuruluşun önderi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür
    goldmaster sg2100 disegc motorlu 110 cm çanakla 90 East den 34.5 West kadar 46 adet uydu dreambox hd 800 se orijinal
    4 sabit antenle humax 5400 ze

Uydular.90.85.74.70.68.66.62.60.54.53/52.5/52.50.46.45.42.39.36.33.32.31.30.28.26.23.21.19.16.13.10.9.7.5.3.1.dogu
    34.30.22.20.15.14.8.7.4.3.01. batı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

[I]"Kul" olmaktan kurtulup özgür birey olmanın 95.yıldönümü tüm forumdaşlarıma kutlu olsun!..Bu günü bize armağan eden büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarını,bu uğurda şehit olan tüm insanlarımızı rahmet,minnet ve saygıyla anıyorum.Sizler sayesinde Türk olmakla gurur duydum,özgür yurttaş olmanın sevincini yaşadım,bu topraklarda ve benimle birlikte çağdaşlaşma ülküsüne destek olanlarla bir arada yaşamanın mutluluğunu tattım.Geleceğe olan güvenim arttı...Ve bu yıl ilk kez dönüp dönüp Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudum.İçim aydınlandı...

Eeey Türk Gençliği,birinci vazifen.....

Enbüyük Bayram hepimize kutlu olsun!...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri