Türkiye’nin ürettiði yerli teknolojilerin hayata geçmesine öncülük eden Arýkovaný, 3D yazýcýlarýn hammaddesi filamenti üreten bir giriþimi vitrinine taþýyor. Filament Üretim Makinesi FlaX, evdeki her türlü plastik hammaddeyi filamente dönüþtürüyor. Hem doða dostu hem de ekonomik olan ürün, çalýþma masasýný atölye haline getiriyor. Arýkovaný’nda fonlanan proje, hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan kaynaða toplum desteðiyle ulaþmak istiyor.

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arýkovaný, geleceðin en önemli teknolojilerinden 3D yazýcýlara yönelik önemli bir giriþime ev sahipliði yapýyor. Evlerde kullanýlan plastik atýklarý, 3D yazýcýlarýn hammaddesi olan filamente dönüþtüren Filament Üretim Makinesi FlaX, Arýkovaný’nda fonlanýyor. Cihaz, giderek pahalýlaþan filamentleri, her türlü plastiði kullanarak, istenilen renk, kalite ve boyutlarda, saniyeler içinde evde üretme imkaný saðlýyor. Saatte 1 kg filament üretme kapasitesine makine, aralýksýz 72 saat çalýþabiliyor. FlaX için özel üretilmiþ üretim hattý kiti içerisinde FlaX WraPPer (sarýcý) ve FlaX ShreDDer (kýrýcý) ile iþlemlerinizi daha kýsa sürede gerçekleþtirebiliyorsunuz. FlaX ShreDDer ile kýrýmýný yapmak istediðiniz plastik ürünlerinizi veya evinizde biriktirdiðiniz pet þiþelerinizi birer hammadde haline dönüþtürebilirsiniz. Yerli bir proje olan FlaX, seri üretime geçmek için Arýkovaný’nda fon desteði arýyor.

Hem çevre dostu hem ekonomik
Evdeki plastk atýklarýnýzý filamente dönüþtüren FlaX ürünleri, geri dönüþümde yepyeni bir devri baþlatýyor. FlaX, pet þiþe ve plastik tabak gibi evsel atýklar dahil, çevredeki her türlü hurda plastikten veya granül halde piyasada bulunabilen hammaddelerden filament üretebiliyor. 3D yazýcýdan hatalý çýkan parçalar da yeniden hammadde olarak kullanýlabiliyor. Böylece hem çevre korunuyor hem de maliyetler minimuma indiriliyor. 3 boyutlu yazýcý kullanýcýlarý baþta olmak üzere üretimle ilgilenen herkesin zevkle kullanabileceði FlaX, kompakt ve pratik yapýsýyla dikkat çekiyor. FlaX ile çalýþma masasýnda bile kolayca filament üretimi yapýlabiliyor. FlaX, içine gerekli hammaddeyi koyup istenilen ayarlamalarý yaptýktan sonra kalan her þeyi tek baþýna yapýyor.
FlaX Arýkovaný’nda hedefine ulaþabilmesi için 48 gün kaldý ve 80 bin TL’ye ihtiyaç var.
Arýkovaný’ndaki FlaX sayfasý için: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.