Gelirlerinin yüzde birini toplumsal fayda projelerine ayýran Turkcell bu alanda güçlü bir adým daha attý. Turkcell’in yürüttüðü toplumsal fayda projelerini çatýsý altýnda toplayacak Turkcell Vakfý, ilk Mütevelli Heyeti toplantýsýný gerçekleþtirerek faaliyetlerine baþladý. Turkcell Vakfý’nýn kuruluþ kararý 30 Mart 2018 tarihinde gerçekleþtirilen Genel Kurul toplantýsýnda hissedarlarýn bilgisine sunulmuþtu.
Dezavantajlý bireylere ve topluma yatýrým odaklý kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine her yýl gelirlerinin yüzde 1’ine tekabül edecek bir bütçe ayýran Turkcell, bu alandaki faaliyetlerini bir çatý altýnda toplamak üzere güçlü bir daha adým attý. Kuruluþ kararý 30 Mart 2018 tarihinde gerçekleþtirilen Genel Kurul toplantýsýnda hissedarlarýn bilgisine sunulan Turkcell Vakfý ile ilgili Resmi Gazete kararý 28 Ekim 2018 tarihinde yayýnlanmýþtý. 16 Kasým 2018 tarihinde yapýlan ilk Mütevelli Heyeti toplantýsýyla birlikte Turkcell Vakfý resmi olarak faaliyetlerine baþlamýþ oldu.
Ýlk Mütevelli Heyeti toplantýsýnda vakfýn Mütevelli Heyeti Baþkanlýðý’na ayný zamanda Turkcell Yönetim Kurulu Baþkanlýðý görevini de yürütmekte olan Ahmet Akça seçilirken, Mütevelli Heyeti Baþkan Yardýmcýlýðý’na Atilla Koç seçildi.
Toplantý neticesinde oluþturulan Turkcell Vakfý Yönetim Kurulu’nda ise þu isimler yer aldý: “Ahmet Akça (Baþkan), Muhterem Kaan Terzioðlu (Baþkan Yardýmcýsý), Ali Türk, Osman Yýlmaz ve Banu Þensivas (Genel Sekreter)”
“Hem ülkemize hem insanlýða hizmet edeceðiz”
Konuyla ilgili açýklama yapan Turkcell Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Akça binlerce yýllýk vakýf müessesesinin toplumsal refahýn artýrýlmasý noktasýnda kamu-özel sektör iþbirliðinin nasýl olmasý gerektiðine dair dünyaya bir model teþkil ettiðine dikkat çekerken þunlarý söyledi:
“Günümüz dünyasý, yalnýzca devletlerin sorumluluk almasýyla çözülemeyecek kadar karmaþýk problemlerle mücadele ediyor. Bu anlamda tüm dünyadaki özel sektör temsilcilerine büyük görevler düþüyor. Biz de bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek projelerimizi daha güçlü, etkili, verimli, þeffaf ve daha yüksek fayda yaratacak bir noktaya taþýmak adýna Turkcell Vakfý’ný kurduk. Bundan sonra her sene hissedarlarýmýzýn da belirleyeceði çerçeve dahilinde diðer yardýmlarýmýz gibi Turkcell Vakfý’na da baðýþta bulunulacak. Biz marka olarak ana faaliyet odaðýmýz olan teknoloji alanýnda her zaman daha iyisinin mümkün olduðu inancýyla, en son teknolojilerle müþterilerimize hizmet veriyoruz. Ayný anlayýþý kurumsal sosyal sorumluluk stratejilerimize de yansýtarak Turkcell markasýnýn gücünü ve güvenini de arkasýna alan Turkcell Vakfý ile hem ülkemize, hem de tüm insanlýða hizmet etmeye devam edeceðiz.”
“Türkiye’nin teknolojide üreten ülke olmasý için çalýþmaya devam edeceðiz”
Türkiye’yi uluslararasý arenada temsil eden bir marka olarak teknolojik hizmetlere eriþimdeki uçurumun giderilmesine yönelik çalýþmalar yapmak, dijital ürün ve hizmetlerin yaygýnlaþtýrýlmasýný saðlamak ve bu amaçlarla toplumun her kesiminin teknolojiden ve dijital imkanlardan faydalanmasý için projeler üretmek üzere yola çýktýklarýný belirten Ahmet Akça sözlerini þöyle sürdürdü: “Turkcell Vakfý çatýsý altýnda ülkenin ve toplumun her alanda ihtiyaç duyduðu bilim insanlarýnýn ve vasýflý iþgücünün yetiþtirilmesini saðlayarak bu suretle ülkenin istihdam imkânlarýný artýrýcý eðitim çalýþmalarýnda bulunmak istiyoruz. Türkiye’nin teknolojide tüketen deðil üreten ülke olmasý yolunda rol alacak öðrenciler ve öðretim elemanlarýnýn yetiþebilmesi için ekonomik, sosyal ve kültürel destek saðlamak üzere çalýþacaðýz. Teknolojik giriþim ve projelerin desteklenmesi amacýyla gerekli platformlarý ve yapýlarý kurarak bu giriþimlerin daha büyük kitlelere ulaþmasýný temin edeceðimize ve ihtiyacý bulunan projelere gerekli desteði vererek Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaþmasýnda da önemli katkýda bulunacaðýmýza inanýyoruz.”

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri