Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: EÞÝTLÝK MAHALLEDE BAÞLAR!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart EÞÝTLÝK MAHALLEDE BAÞLAR!

Kadýnlar ülkemizde, 26 Ekim 1933 tarihinde yapýlan köy kanunu deðiþikliði ile, muhtar olma ve ihtiyar heyetlerine seçilme hakkýný kazandýlar. Aydýn Güre Ýlçesinin Demirci Dereköyü’nde 2 Kasým 1933'te yapýlan seçimlerde Gül Esin Aydýn Türkiye'nin seçilmiþ ilk kadýn muhtarý oldu. O günden bu yana geçen süre içinde kadýnlar muhtarlýk kurumunda çok az sayýda temsil edildi. KA.DER, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleþecek yerel seçimlerde daha fazla kadýn muhtar seçilmesi amacýyla aday adaylarý için eðitim kampý düzenleyecek.

En son 2014 yýlýnda yapýlan yerel seçimlerin sonuçlarýna göre, Türkiye'de 31.963 mahalle, 18.329 köy olmak üzere toplam 50.292 muhtar bulunuyor. Adýyaman, Bitlis, Hakkari, Iðdýr, Muþ, Batman, Þýrnak ve Sinop dahil toplam 8 ilde maalesef hiç kadýn muhtar yok. Tüm Türkiye’de kadýn muhtar sayýsý sadece 674. KA.DER, köy ve mahallelerden baþlayarak kadýnlarýn yönetimlerde ve karar alma mekanizmalarýnda temsil edilmesini, gerçek demokrasinin oluþturulmasýnda en önemli basamaklarýndan biri olarak görüyor.

Türkiye’ye özgün 1829 yýlýndan itibaren bir yönetim modeli olarak var olan muhtarlýk kurumu, KA.DER için kadýnlarýn yönetimlere katýlmalarý açýsýndan çok önemli ve deðerli bir fýrsat saðlýyor.

Derneðin, yerel seçim öncesi kadýnlarýn muhtarlýklarda temsil oranlarýný artýrmak amacýyla Antalya’da düzenleyeceði eðitim kampý 29 Kasým’da baþlayacak ve 2 Aralýk akþamý sona erecek. Türkiye’nin her yerinden gelecek 150 aday adayý kadýna yönelik 4 günlük programda katýlýmcýlar her gün 8 saat teorik ve pratik eðitimle bilgi, beceri ve deneyimlerini arttýracaklar.

Saygýlarýmýzla,

Kadýn Adaylarý Destekleme Derneði

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ne kadar güzelki, ülkemizde kadýnlarýn önünde duran, onlarý engelleyen hiç bir þey yok. paþada olurlar vezirde. hatýrlatma için teþekküre ederim. ama laf aramýzda bazý kadýnlarýn þöförlüklerini beyenmiyorum hele sol þeritte 1. viteste seyir yapan kadýnlar varya canýmý çok sýkýyor. yol istersin. kendi haklýymýþ gibi el kol aðýz hareketide yapanlar var.....bu hareketleri bi unutsalar var ya her þey mükemmel olacak.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri